![]() |
Fw400 na fw800 problem?
mozda sam locirao problem, ali ne znam da ga objasnim.
elem, posedujem nov macbook pro i novu m-audio profire 610 karticu. desava mi se u toku rada, odjednom nestane audio out. provalio sam da kad u kontrol panelu kartice promenim sample rate na npr. 48khz, pa vratim na 44, zvuk se pojavi. da stvar bude ludja, napajanje za kompjuter mi je uboden u shteker koji je izgleda na istoj fazi na kojoj je i svetlo za klonju, tako da kad god neko upali svetlo ili ugasi, meni nestane zvuk i onda moram da chachkam sample rate kao sto sam objasnio. kad komp radi samo na bateriju, to se ne desava. da li je ups resenje? |
Re: Fw400 na fw800 problem?
Quote:
|
Quote:
I ja kako sam kupio interface sa FW konekcijom slicna stvar mi se desava. Imam studijske monitore koji mi idu preko nekog stabilizatora struje, i koristim ga samo za njih. E sta se desava: dok interface i drugi par monitora rade. Iskljucim prvo na prekidace jedan pa drugi monitor, pa zatim taj stabilizator (koji nema nikakve veze sa audio interface-om) i sta se desi-skuca mi drajver od muzicke-interface-a, tj. izgubi se out. Samo sto i njen prozor ne moze da se otvori pa ne mogu menjati ni sample rate niti sta drugo, vec moram restartovati racunar i onda sve radi ok. Isto mi se desava i kada iskljucim klavijaturu, kartica tj zvuk se izgubi-tj skuca drajver. Moram da napomenem da mi i taj audioi interface ide u struju, preko power kondicionera-stabilizatora(drugog), ali dzaba. Ranije sam imao USB 2.0 audio interface i nikada, ni jednom nisam imao problema slicnih ovim, cak ni kada iskljucujem klavijaturu (jer je i ona povezana sa kompom putem usb) a kamoli struju koja nema cak nikakve veze sa interfaceom..mislim da je nesto u vezi sa FW...ali sta... |
i jel ima nekog rešenja za ovo? Mrav je ovaj dao skoro 2k eura za jabučara i kartu i ne radi mu stabilno, a treba mu za koncertne nastupe...
koja je uopšte alternativa ovoj karti sada? Šta je u tom nekom cenovnom rangu do 500e, da ima minimum 2x stereo out, a da RADI stabilno sa MacBook-om?? |
RME Babyface
|
da li je moguce da ova moja kombinacija ne radi kako treba ili je mozda kvar u pitanju? ipak je to mnogo love za tu vrstu petljancije
|
RME ovaj nije FW
|
Quote:
Sve u svemu, taj FW je cudljiva zverka... |
rec iz usta, htedoh spomenuti moto, oni se lep slazu sa jabukama, uzgred @mrav, probaj da upalis interface pre ili u istom trenutku u kome palis laptop. Glupo, ali nekad ima veze. A u klonju stavi baterijsko osvetljenje. :grin: Mozda bolje dobar surge arest nego UPS, ovde nema problema sa prekidom struje, nego sa mogucim pikovima kada se drugi uredjaji pale gase... Gadna stvar. Ja sam tako spalio originalno napajanje za motu-a. Neki cudan loop u struji adapter- FW- laptop-adapter, ocigledno postoji problem elektricarske prirode.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:58 AM. |