|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Citam postove o simulatorima trake. Odredjeni plug-ovi nesto "rade", ali to sto rade, iako i sam nekad koristim to, nemaju veze sa mozgom, a kamo'li sa trakom...
Imam utisak da pod "industrijskim" naletom marketinga, ljudi gube iz vida sta je sta je 'traka", i efekat iste... U svakom slucaju, malo sorke na forumu nije na izmet... ![]() Dakle ,posto ne postoji,duzan sam da kazem, precizno utvrdjen disparitet izmedju jacine signala analognog i digitalnog (francuzi,ameri i englezi prednjace po tom pitanju i svi imaju razlicite standarde) napravio sam dva fajla, i ne treba mi misljenje o glasnijem ili boljem,(cak cu postovati ovlascenja moderatora u slucaju fanatizma) vec , prosto prepoznavanje koji je sa trake , a koji je izvorni signal...??? Okacicu dva fajla u zip-u sa razjebanim imenima... Oba fajla su usnimljena i dovedena na (koliko je u mojoj moci) priblizno slicnu snagu i namerno propusteni kroz isti alat za postprodukciju od +5 db, da bi se izbeglo opticko prepoznavanje u audio editorima.... Dakle , opet napominjem, koliko je moguce, neka sud o glasnoci ne bude po sredi, jer nije moguce postici "idealnu" glasnocu oba fajla...!!! 22-3 mb... 44/16..full wav... Oba u ovom zip-u... Dakle, koji je TAPE, a koji DIGITAL MASTER...???? P.S. Nije mi namera, PONAVLJAM, da predstavim bilo koji fajl kao BOLJI , vec da razbijem mit o "velikim razlikama" izmedju dva sveta audija - trake i hard disk drajva...! Razlike su suptilne i vaznije po svim drugim pitanjima osim glasnoce... Koriscen je namerno manje poznat "gotov" materijal, spanska pop pevacica Chenoa i deo pesme "Tengo para ti"... ...inace prelepo stvorenje... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 13-03-2011 at 11:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
"135" je sa trake, to je jasno kao dan.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ja cujem (pogotovo na prvim akcentima) da je 135 nekako vi?e "?u?tav" i da su visoki "sljepljeni". Uz to mi se ćini da je stereo slika malo kompromitirana u odnosu na 445 i da je malo manje trodimenzionalan. Pa bi reko i ja da je 135 sa trake i da je bio poslan malo u crveno.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Bockie je jedan moj miks prevukao preko trake.
Razlika je bila u korist trake chujna i na kompjuterskim zvucnicima, i razliku chuju i ljudi koji se ne bave produkcijom kad im pustim. Samo to cu da kazem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pazite se malog #@$vanceta, ima tendenciju da zestoko brljavi!!!!!! Sad sam ispravio...to, mada sumnjam da je moglo da utice, ali evo... Radice i u prethonim postovima... #!cka $#terina!!! Dakle nema Dolby-ja, traka je nova Maxell XLI 35-90b... Studer-Revox B77 mk1... Osrednja masina u korektnom stanju, nista dza-bu...! Jos nije ni 15 ips, nego maximalnih 7 i 1/2 za model Mk1... P.S. Nije se islo preko -2 do - 1db (VU) u procesu... Dakle nista "u crveno"...!!!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-03-2011 at 12:41 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
...snimam na kasete da sve to zvuci deblje, presnimio: pilote, reginu i kerber...
![]() ajs
mikatechnika.bandcamp.com/ http://soundcloud.com/mikatechnika http://www.youtube.com/mikatechnika www.facebook.com/mikadroidtechno/ http://soundcloud.com/mikadroid https://www.facebook.com/avoid.mikadroid/ http://soundcloud.com/frequency_movements Last edited by Mika Technika; 14-03-2011 at 03:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Di BOX | Zeroo | Gitarska Produkcija | 22 | 02-11-2010 01:12 PM |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji UPS? | shipwright | Computer Hardware | 15 | 26-09-2009 09:07 AM |
Koji XP? | branoy | Computer Hardware | 9 | 17-08-2008 08:52 PM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |