Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Nik?a Brato?

Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi.

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2011, 05:07 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Sluh, vezbanje i cuvanje....

Da li si radio neke posebne vezbe za razvijanje cula sluha, ili se to desavalo 'samo od sebe' (uz sviranje, solfedjo, slushanje muzike)...?

Koristis li neka zastitna sredstva na kocertima (chepice za usi), i uopste, koliko brines o ne izlaganju usiju glasnoci, hladoci i sl.....

Hvala
Old 07-02-2011, 11:29 PM   #2
nikolica
Member

Default Re: Sluh, vezbanje i cuvanje....

Sto se tice usiju, niti ja imam pseci sluh, niti vjerujem da je neko ko ga ima
puno bolji u ovom poslu. Stvar je u uocavanju detalja na koje prosjecan
slusatelj ne obraca paznju. Jer njegovo je da uziva u muzici, a nase da trazimo sta ne valja...
Kao kad svi gledamo Real - Barcelona, niko nije slijep, svi uzivamo,
ali samo Mourinho i Guardiola gledaju sta ne stima, i koga treba zamijeniti...
Pogotovo kad je miks u pitanju, kljucna stvar je biti studiozan, temeljit,
imati dovoljno vremena i strpljenja i onda kad ti se cini da je sve super, jos jednom (nakon male, ili vece pauze) neutralno preslusati. Najbolje na male zvucnike, da te ne impresionira glasni sound, nego da kao neutralni, obicni
slusatelj pokusas cuti sve detalje.
Normalno da sam prosao muzicku skolu, solfeggio, i da sam kao violinist
(moj prvi instrument koji sam "pilio" 11 godina je violina) posebno osjetljiv na fals, i druge prljavoce, ali to ima vise veze s muzikom nego sa soundom.
A sto se tice cuvanja usiju, ne volim slusati glasno, vecinu vremena slusam
tiho, i puno radim na Auratone. A kad nisam siguran pogledam u analizer...
nikolica is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules