Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2010, 09:20 PM   #1
ping
Member

ping's Avatar

Default EMU 0404 - mono snimak, problem

Imam EMU 0404 PCI, sumnjao sam na hardverski problem, pa je kupljena i PCIe varijanta, no problem je ostao isti.

Ulazni signal je definitivno stereo, no kada snimam stereo traku u Cubaseu, Wavelabu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji, umjesto pravog stereo snimka dobijam dual mono snimak, znači dvaput snimljenu istu L ili R traku, drugi kanal nije snimljen.

Vidim po drugim forumima da je problem poznat, postoje i brojna obja?njenja oko pode?enja EMU Patchmix DSP aplikacije, uglavnom svedena na snimanje dvije mono trake (ulazni panirani hard L i hard R), pa s naknadnim bouncanjem ove dvije snimljene trake u pravu stereo traku.

Alternativno rje?enje, meni nedovoljno jasno opisano, je u samom pode?enju Sessiona u Patchmixu, koje daje zadovoljavajući rezultat.

Kako mi ovo prvo ne izgleda prezanimljivo, molio bih ako je moguće poja?njenje ove druge varijante, ili čak da mi netko po?alje session template za istu, prije nego krenem u mučno snimanje odvojenih traka...

Moram napomenuti da mi je do jedne faze sustav radio u redu s defaultnim postavkama Patchmixa, tj. uredno je snimao stereo trake, no u jednom sam trenutku opazio da snimci vi?e nisu stereo!

Tako da, ne dobijem li dobro rje?enje, ne preostaje mi ni?ta drugo osim reinstalacije i dobre nade da će ista rije?iti problem?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima!
ping is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 08:48 PM   #2
ping
Member

ping's Avatar

Default Re: EMU 0404 - mono snimak, problem

Problem rije?en, samim tim i EMU 0404 PCI ostaje kao vi?ak.
ping is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules