|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kupio sam RME HDSP 9652, i imam problem. Iz drugog racunara saljem mix u Spdif input RME-a, tu mi je bila namera da radim mastering i dalje, preko Spdif output RME-a u Masterlink. Medjutim, primetio sam da mi je zvuk losiji u odnosu na original, a takodje sam primetio da na ulazu level metar spdif-a, ne pokazuje identicne vrednosti kao na spdif slusanju. Razlike su male ali vidljive i cujne. Ne radi se o puckanju i glicevima, nego je generalno zvuk manje dinamican. Sa starom delta 2496, i direktno sa masterlinkom nisam imao taj problem. Ima li neko iskusan sa RME-om, da mi objasni o cemu se tu radi, i da li postoji mogucnost da se zaobidje RME mikser u putanji Spdif-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Nikad nisam imao taj problem, proveri da nije negde u totalmixu uti?an izlaz. koliko znam, mikser se uvek preskače u ASIO modu, tada pode?anja miksera nemaju veze sa snimanjem, samo monitoringom.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovoru. Ali reci mi da li si probao? Znaci, samo proveri da li meter pokazuje isto na mixerovom monitoringu spdif-a i na monitoringu fizickog ulaza spdif. Meni se te brojke razlikuju za malo, sto me navodi na pomisao da mikser ipak tu nesto "radi" a ja to ne bih hteo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
RME nemam vec nekoliko godina, tako da ne mogu probati nikako. Ali sam prilicno siguran da je radilo savrseno u svakom smeru. Javice se vec neko da ti kaze vise ako mu se javlja slican problem
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Imaju neka S/p-dif podesavanje na contr.panelu RME, proveri to
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |