Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-06-2010, 01:24 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Cyber - progressive - trance folk :)

Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku

BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu...

Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako...

Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich )

http://www.box.net/shared/1cec87ohfo
Old 23-06-2010, 03:22 PM   #2
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Cyber - progressive - trance folk :)

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku

BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu...

Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako...

Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich )

http://www.box.net/shared/1cec87ohfo
Ok je pesmica, bas si je fino odradio. Ali mislim da ti sadechaining na vokalu i ne treba. Mislim da frekvencija vokala ne gusi kick a u tome je poenta, da sidechainingom dobijes jasan i jak kick.
Narodnjak je, tako da mu i ne treba mnogo pumping efekta. Dovoljno je sto imas sidechaining kompresiju na hat-u i na basu malo cini mi se...

Voleo bih da cujem preogressive house i trance koji pravis jer je ipak to moj zanr
Jos nesto, onaj synth koji si koristio na pocetku pesme mi je bas cheezy, cini mi se da 90% narodnjaka pocinju na taj nacin.

Odakle produkcija narodnjaka? Jel to nesto po narudzbini?
avantgarde2 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2010, 03:25 PM   #3
avantgarde2
Junior Member

ah da, zanima me koji VST koristis za klavir, posto sam fan tog zvuka
Old 23-06-2010, 03:45 PM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Pa hteo sam da malo zvuci napumpano, ali ne mozes to narodnjaku, ili sta je vec ovo, da uradis... Prosto nece biti to - to... Ima malo na basu i na onom buzukiju i to je to... Ima i na glasu ali neprimetno malo.

Inace davno nisam nista radio za svoju dusu, a ovo radim u studiu kao neki tonac/aranzer/saradnik... Tako se sve nesto slozilo da sam uleteo u taj studio, a covek koji je kompozitor hoce da to sve zvuci cyber i tako... Uvodni synth je omnisfera, ali ne sempl vec njegov sound engine - da, ima i on oscilatore i tome slicno i mogu ti reci - synth na prilicno visokom nivou !

Klavir nesto slabo koristim, ali ga i ja volim, i kada dodje do toga, nije los onaj 4Front Truepianos... Verujem da neki library za kontakt tipa Akous​tik Piano zvuci ekstra ali s obzirom da pojede jedno 30Gb za klavir, sasvim je ok ovaj 4front...
Old 24-06-2010, 10:30 AM   #5
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Pa hteo sam da malo zvuci napumpano, ali ne mozes to narodnjaku, ili sta je vec ovo, da uradis... Prosto nece biti to - to... Ima malo na basu i na onom buzukiju i to je to... Ima i na glasu ali neprimetno malo.

Inace davno nisam nista radio za svoju dusu, a ovo radim u studiu kao neki tonac/aranzer/saradnik... Tako se sve nesto slozilo da sam uleteo u taj studio, a covek koji je kompozitor hoce da to sve zvuci cyber i tako... Uvodni synth je omnisfera, ali ne sempl vec njegov sound engine - da, ima i on oscilatore i tome slicno i mogu ti reci - synth na prilicno visokom nivou !

Klavir nesto slabo koristim, ali ga i ja volim, i kada dodje do toga, nije los onaj 4Front Truepianos... Verujem da neki library za kontakt tipa Akous​tik Piano zvuci ekstra ali s obzirom da pojede jedno 30Gb za klavir, sasvim je ok ovaj 4front...
Ogledah neki klip na Youtube-u i moram da priznam wow opako dobro zvuci. Skinuh ga juce pa cu da ga probam uskoro. Tnx!

Quote:
Uvodni synth je omnisfera
Ovim si mislio na Spectrasonics - Omnisphere?
Nemam ja zamerke na kvalitet, cistocu synth-a itd. vec na sam zvuk synth-a. Stvar je subjektivne prirode, jednostavno ne prija.
Old 24-06-2010, 01:40 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ufff ...koja mjuza.

BTW - sve je TANKO TANKO TANKO...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2010, 02:49 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ufff ...koja mjuza.

BTW - sve je TANKO TANKO TANKO...
Ma pusti - mjuza je samo tako

Omnisphere je na pocetku nesto slicno tome sto je bilo u demo snimku, a njemu se to mnogo svidelo... Ne znam, probacu da je zamenim. Jeste malo onako...

@DaBear
A kako mislis tanko, nekako je sve u visokima ? Plasio sam se da ne bude mutavo pa sam mozda preterao sa visokima i izgubio dubinu... Jel mislis da je kik suvise tanak? ili bass linija ?
Dosta gubi ceo zvuk sa ovim glasom koji je overkompresovano snimljen i distorzovan...

Last edited by psionic; 24-06-2010 at 03:16 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2010, 05:28 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Ma pusti - mjuza je samo tako

Omnisphere je na pocetku nesto slicno tome sto je bilo u demo snimku, a njemu se to mnogo svidelo... Ne znam, probacu da je zamenim. Jeste malo onako...

@DaBear
A kako mislis tanko, nekako je sve u visokima ? Plasio sam se da ne bude mutavo pa sam mozda preterao sa visokima i izgubio dubinu... Jel mislis da je kik suvise tanak? ili bass linija ?
Dosta gubi ceo zvuk sa ovim glasom koji je overkompresovano snimljen i distorzovan...
ali nemoj da se brines nista...nasi su se navikli na takav (mekano / mlitavi) sound! Ako stavis da udara i reze - nesvidja im se !!

Da, da.....sve je mekano, stidljivo (noga kao da udara u perjani jastuk...a i snare je tu negde). Nema punch-a, energije...vokal je ok i ne zauzima / ne krade nikome mesto...sve je frekventno slicno (instrumenti i odabir zvukova)

Po stoti put - bolje promeniti farbu ili kik itd..nego cackati sa EQ !!
isto tako - oktave (iz koje oktave svira ko...ako su svi is iste...nevalja..itd..)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2010, 06:34 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ali nemoj da se brines nista...nasi su se navikli na takav (mekano / mlitavi) sound! Ako stavis da udara i reze - nesvidja im se !!

Da, da.....sve je mekano, stidljivo (noga kao da udara u perjani jastuk...a i snare je tu negde). Nema punch-a, energije...vokal je ok i ne zauzima / ne krade nikome mesto...sve je frekventno slicno (instrumenti i odabir zvukova)

Po stoti put - bolje promeniti farbu ili kik itd..nego cackati sa EQ !!
isto tako - oktave (iz koje oktave svira ko...ako su svi is iste...nevalja..itd..)
U pravu si za slicnost frekvencija, sve sam nekako ove sekvencere i sintove nabio u istu lagu, sad sam i ja skapirao
Hvala na savetu, tacno je to u pitanju.. Vidim i meni nesto mlitavo a ne kapiram sta skripi !
A sto se noge tice, ma dobra je ona ovako, ali izgleda da ne moze da izadje od ovog svega, ne znam... Mislim da je dinamika ugusena...

Last edited by psionic; 24-06-2010 at 10:57 PM.
Old 24-06-2010, 11:18 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Evo ispravke 01

http://www.box.net/shared/3nbxv67b3m

Zamenio sam nogu, smanjio dinamiku, bila je -11dB RMSa ! Sada je -12.5dB (nisam ni primetio da limiter koga koristim samo da spreci klip u pikovima - uveliko pumpa), napravio mesta da zvuci izadju malo bolje...

Ima jos mesta za popravke, definitivno sam se preforsirao slusanjem ovoga, vise nista ne razaznajem i zato - pomoc je dobrodosla

Da, ona ideja da sidechain pumpa sve, jednostavno ruzno zvuci, kao da je sve overkompresovano... Malo sam ostavio na basu i to je to..

Last edited by psionic; 25-06-2010 at 01:20 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules