|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku
![]() BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu... Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako... Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich ) http://www.box.net/shared/1cec87ohfo
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Narodnjak je, tako da mu i ne treba mnogo pumping efekta. Dovoljno je sto imas sidechaining kompresiju na hat-u i na basu malo cini mi se... Voleo bih da cujem preogressive house i trance koji pravis jer je ipak to moj zanr ![]() Jos nesto, onaj synth koji si koristio na pocetku pesme mi je bas cheezy, cini mi se da 90% narodnjaka pocinju na taj nacin. Odakle produkcija narodnjaka? Jel to nesto po narudzbini? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
ah da, zanima me koji VST koristis za klavir, posto sam fan tog zvuka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Pa hteo sam da malo zvuci napumpano, ali ne mozes to narodnjaku, ili sta je vec ovo, da uradis... Prosto nece biti to - to... Ima malo na basu i na onom buzukiju i to je to... Ima i na glasu ali neprimetno malo.
Inace davno nisam nista radio za svoju dusu, a ovo radim u studiu kao neki tonac/aranzer/saradnik... Tako se sve nesto slozilo da sam uleteo u taj studio, a covek koji je kompozitor hoce da to sve zvuci cyber i tako... Uvodni synth je omnisfera, ali ne sempl vec njegov sound engine - da, ima i on oscilatore i tome slicno i mogu ti reci - synth na prilicno visokom nivou ! Klavir nesto slabo koristim, ali ga i ja volim, i kada dodje do toga, nije los onaj 4Front Truepianos... Verujem da neki library za kontakt tipa Akoustik Piano zvuci ekstra ali s obzirom da pojede jedno 30Gb za klavir, sasvim je ok ovaj 4front...
![]() |
#5 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Nemam ja zamerke na kvalitet, cistocu synth-a itd. vec na sam zvuk synth-a. Stvar je subjektivne prirode, jednostavno ne prija. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
ufff ...koja mjuza.
![]() BTW - sve je TANKO TANKO TANKO...
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Ma pusti - mjuza je samo tako
![]() Omnisphere je na pocetku nesto slicno tome sto je bilo u demo snimku, a njemu se to mnogo svidelo... Ne znam, probacu da je zamenim. Jeste malo onako... @DaBear A kako mislis tanko, nekako je sve u visokima ? Plasio sam se da ne bude mutavo pa sam mozda preterao sa visokima i izgubio dubinu... Jel mislis da je kik suvise tanak? ili bass linija ? Dosta gubi ceo zvuk sa ovim glasom koji je overkompresovano snimljen i distorzovan...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-06-2010 at 03:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da, da.....sve je mekano, stidljivo (noga kao da udara u perjani jastuk...a i snare je tu negde). Nema punch-a, energije...vokal je ok i ne zauzima / ne krade nikome mesto...sve je frekventno slicno (instrumenti i odabir zvukova) Po stoti put - bolje promeniti farbu ili kik itd..nego cackati sa EQ !! isto tako - oktave (iz koje oktave svira ko...ako su svi is iste...nevalja..itd..)
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Hvala na savetu, tacno je to u pitanju.. Vidim i meni nesto mlitavo a ne kapiram sta skripi ! A sto se noge tice, ma dobra je ona ovako, ali izgleda da ne moze da izadje od ovog svega, ne znam... Mislim da je dinamika ugusena...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-06-2010 at 10:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
Evo ispravke 01
http://www.box.net/shared/3nbxv67b3m Zamenio sam nogu, smanjio dinamiku, bila je -11dB RMSa ! Sada je -12.5dB (nisam ni primetio da limiter koga koristim samo da spreci klip u pikovima - uveliko pumpa), napravio mesta da zvuci izadju malo bolje... Ima jos mesta za popravke, definitivno sam se preforsirao slusanjem ovoga, vise nista ne razaznajem i zato - pomoc je dobrodosla ![]() Da, ona ideja da sidechain pumpa sve, jednostavno ruzno zvuci, kao da je sve overkompresovano... Malo sam ostavio na basu i to je to..
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-06-2010 at 01:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
genre: progressive | Coolman | Promocija radova | 1 | 11-10-2009 07:36 PM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |
progressive electro, 127bpm | djnick | Promocija radova | 19 | 15-11-2006 07:51 PM |