|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da li je neko probao ovo chudo?
http://www.proaudiodsp.com/products/dsm/ Citao sam puuno o njemu, napravio ga je izvesni Paul koji je napravio Sony Oxford miksere, bukvalno ga dizu u nebesa kao nesto najjace sto postoji ![]() Ima i video tutorijala na vimeo-u: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Hej....ja ga imam več neko vreme....i moram da ka?em , da ga jo? nisam potpuno sku?io...
![]() Na nekim stvarima radi genialno, a neke mo?e? uni?titi sa njime iako ima? osječaj , da radi odlično....največi njegov problem je, da na njemu ne mo?e? usporediti glasnost prije/poslije processinga ....dok to ne uradi?, nemo?e? uop?te ocjeniti da li je DSM napravio dobro ili lo?e. Ja to re?avam sa svojim monitor controllerjem... Drugi problem su njegove kontrole....koje su u biti malo neodzivne...pa kod nekih mora? malo pričekati da čuje? rezultat....a druga stvar , da naprimer attack/release tu radi malo drugačije nego na normalnom "kompresoru". Ali generalno...jedan od najinteresantnijih plug-inova poslednjih godina...koji meni osobno ime veoma velik potencial za upotrebu u masteringu i mixingu.....a mislim da če mi trebati jo? neko vreme da ga naučim upotrebljavati kako treba i da ču imati 100 % kontrolu nad tim ?to radim. Preseti su cool....ali uop?te nemaju veze sa mogučnostima plug-ina. A ja sam tip koji skoro nikad ne radi presetima....pa sad svaki dan po malo čitam manual i probavam ga na različitim stvarima- nekad uspje?no, nekad neuspe?no i bez njega mi zvuči bolje. Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Stvarno attack i release nekako drugacije rade nego li kod obicnog kompresora, a i ja sam probao presete, ali kao i ti, preseti me nikad nisu odveli, oduvek volim da mi sve stoji na pocetnim tackama pa onda sam da tvikujem, meni recimo nijedan preset koji postoji nije radio... Kapiram da je potrebno vreme shvatiti kako stvar zaista radi, kao sto kazes. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Ima li neka verzija da se isproba pre kupovine?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ako ima? iLok dobija? full working version , koji radi 21 dana....dosta cool...
![]()
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
(verovatno nije mislio na tu verziju za probanje... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Mislio sam na obicnu piratsku verziju. Zanima me samo da cujem, posto ne koristim vise od 5 plugin i malo hardvera.
Imam neki trip kako iskoristi nesto tome nalik, pa bi da probam. Verovatno cu cackati oko 1-2 i deinstalirati... Nemam problem da kupim sve legalno, ali nemam love za to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Znaci imas problem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Electro dynamic mic | silicon science | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-03-2009 06:46 PM |
bubanj: condensed vs. dynamic? | makaay | Audio Produkcija - Tehnike | 31 | 16-10-2006 11:40 PM |
... The Sound! | Bitch | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:42 PM |