![]() |
Pro Audio DSP (Dynamic Sound Mapper)
Da li je neko probao ovo chudo?
http://www.proaudiodsp.com/products/dsm/ Citao sam puuno o njemu, napravio ga je izvesni Paul koji je napravio Sony Oxford miksere, bukvalno ga dizu u nebesa kao nesto najjace sto postoji :) Ja ne mislim bas tako, ali jaaaaako dobro ume da radi, stvarno, a isto tako neiuskusni (gde i ja spadam) mogu lako da zajebu zvuk sa njim (ja inace uopste ne koristim multiband kompresore, ovo mu valjda dodje neka vrsta), tako da ga u glavnom koristim za jako lose usnimke koji se daju ispraviti vrlo brzo njime. Ima i video tutorijala na vimeo-u: http://vimeo.com/2365432 |
Re: Pro Audio DSP (Dynamic Sound Mapper)
Hej....ja ga imam več neko vreme....i moram da ka?em , da ga jo? nisam potpuno sku?io...:(...ali sam ga upotrebio kod nekih mikseva i dva, tri mastera.
Na nekim stvarima radi genialno, a neke mo?e? uni?titi sa njime iako ima? osječaj , da radi odlično....največi njegov problem je, da na njemu ne mo?e? usporediti glasnost prije/poslije processinga ....dok to ne uradi?, nemo?e? uop?te ocjeniti da li je DSM napravio dobro ili lo?e. Ja to re?avam sa svojim monitor controllerjem... Drugi problem su njegove kontrole....koje su u biti malo neodzivne...pa kod nekih mora? malo pričekati da čuje? rezultat....a druga stvar , da naprimer attack/release tu radi malo drugačije nego na normalnom "kompresoru". Ali generalno...jedan od najinteresantnijih plug-inova poslednjih godina...koji meni osobno ime veoma velik potencial za upotrebu u masteringu i mixingu.....a mislim da če mi trebati jo? neko vreme da ga naučim upotrebljavati kako treba i da ču imati 100 % kontrolu nad tim ?to radim. Preseti su cool....ali uop?te nemaju veze sa mogučnostima plug-ina. A ja sam tip koji skoro nikad ne radi presetima....pa sad svaki dan po malo čitam manual i probavam ga na različitim stvarima- nekad uspje?no, nekad neuspe?no i bez njega mi zvuči bolje. Pozdrav, Gregor |
Quote:
Stvarno attack i release nekako drugacije rade nego li kod obicnog kompresora, a i ja sam probao presete, ali kao i ti, preseti me nikad nisu odveli, oduvek volim da mi sve stoji na pocetnim tackama pa onda sam da tvikujem, meni recimo nijedan preset koji postoji nije radio... Kapiram da je potrebno vreme shvatiti kako stvar zaista radi, kao sto kazes. Pozdrav! |
Ima li neka verzija da se isproba pre kupovine?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(verovatno nije mislio na tu verziju za probanje...:rotfl:) |
Mislio sam na obicnu piratsku verziju. Zanima me samo da cujem, posto ne koristim vise od 5 plugin i malo hardvera.
Imam neki trip kako iskoristi nesto tome nalik, pa bi da probam. Verovatno cu cackati oko 1-2 i deinstalirati... Nemam problem da kupim sve legalno, ali nemam love za to. :ups: |
Znaci imas problem...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:16 AM. |