Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2010, 10:14 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Problem-Ispravljac za miksetu POMOC

Iz neke kompezacije sam dobio malu mackie mikseticu koja radi na ispravljac od 9v i 1500 mA (tako pise u upustvu).
Medjutim nisam uz nju dobio ispravljac..E sad imao sam neki od 9v i 1100mA..i sta se desava...kada je ukljucim na taj moj od 1100mA, radi, medjutim svaki njen out, ukljucujuci i onaj za slusalice, aux-e i glavni master JAKO ZUJI!!!
Dok inputi ne reaguju...
Interesuje me je li problem do ispravljaca ili do miksete?
Moja logika je ta da npr. kada bi zujao samo jedan izlaz i radili inputi, verovatno bi bilo do mixete, ali ovako kada nista ne radi i sve zuji...da nije struja u pitanju???
Ako je adapter u pitanju...zna li neko gde mogu nabaviti ispravljac od 9v i 1500mA.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 10:18 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Problem-Ispravljac za miksetu POMOC

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Iz neke kompezacije sam dobio malu mackie mikseticu koja radi na ispravljac od 9v i 1500 mA (tako pise u upustvu).
Medjutim nisam uz nju dobio ispravljac..E sad imao sam neki od 9v i 1100mA..i sta se desava...kada je ukljucim na taj moj od 1100mA, radi, medjutim svaki njen out, ukljucujuci i onaj za slusalice, aux-e i glavni master JAKO ZUJI!!!
Dok inputi ne reaguju...
Interesuje me je li problem do ispravljaca ili do miksete?
Moja logika je ta da npr. kada bi zujao samo jedan izlaz i radili inputi, verovatno bi bilo do mixete, ali ovako kada nista ne radi i sve zuji...da nije struja u pitanju???
Ako je adapter u pitanju...zna li neko gde mogu nabaviti ispravljac od 9v i 1500mA.
Imao sam isti problem ali sa zvucnom karticom.. izgubio strujni adapter, obisao celu Vojvodinu i nisam nasao... I onda sam ga napravio (tj. elektrichar, ne ja )... Nadji neku "ozbiljnu" radnju koja prodaje elektroniku i kupi iz delova, dobijes i kuciste u koje spakujes, i sve ukupno me je oko 1000 din kostalo (sa uslugom majstora koji je to sve zalemio i spakovao)...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 10:39 PM   #3
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Pa mislis da je u pitanju ispravljac ili mikseta nije ispravna??? pazi ja je nikada nisam probao...dobio sam je iz kompezacije..
Old 10-05-2010, 10:50 PM   #4
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Ne bih da deprimiram, ali da je ispravljac, ne bi se upalila, ili bi radila bez fantoma, ili bi se gasila svremena na vreme, ovo vise zvuci kao slucaj za servis mackie-a...
Khan is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 11:21 PM   #5
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Nisam pametan...
Ukljucio sam ga malocas na neki ispravljac od 2000mA, ali vise je imao od 9v...Tada izlazi na mikseti nisu zujali kao na onom od 1100, bila je neka visa frekfrencija i tise se culo to pishtanje...ali ipak nista nije reagovalo...pa zbog toga bas sumljam na ispravljac...Nemam onaj od 9v i 1500mA koji je potreban, a ne daje mi se 2000din za njega, jer je pitanje da nije mozda mixeta...

P.S. A gde se nalazi taj servis Mackie-a i jel imate broj?
Old 11-05-2010, 08:43 AM   #6
Khan
Moderator

Khan's Avatar

nesto razmisljam..., koji je to model uopste? Da nije neki koji se pise "MAKIJE", Pitam zato sto koliko se secam samo najmanji mackie ima spoljnu struju i to 18v!!! svi ostali modeli imaju struju unutra, jedan od razloga visoke cene. Druga stvar, ne secam se da li je to 18v ~ ili -, proveri!
Nema pravog servisa kod nas, mislio sam da ga mozda odneses nekome ko je ok da ga pogledas ako bude problem. Ako ne znas nikoga, mogu da ti dam neki tel. na pm pa vidi, ali prvo proveri da li trazi naizmenicnu struju i da li je ipak 18v, ja se ne secam tog modela
Old 11-05-2010, 09:04 AM   #7
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Kako da proverim da li je naizmenicna struja ili ne??? Na njoj pise 9 VAC.
Old 11-05-2010, 09:18 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Kako da proverim da li je naizmenicna struja ili ne??? Na njoj pise 9 VAC.
9VAC je naizmenicna

AC=naizmenican
DC=jednosmeran

Ne slazem se da je mikseta za servis
Dok se ne proba sa napajanjem koje je preporucio proizvodjac, ne moze se sa sigurnoscu reci.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2010, 10:18 AM   #9
Khan
Moderator

Khan's Avatar

ne slazem se vise ni ja, Boggy, to je bio savet pre nego sto sam se setio da je Mackie preozbiljna firma da pravi mixer na dc
Old 11-05-2010, 12:32 PM   #10
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Evo i ja se raspitao kod nekih mehanicara...i rekose mi da je verovatno ispravljac....
E sadjos ovo: Zna li neko gde mogu naruciti ispravljac - 9VAC, od 1500mA???
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules