|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Zna li neko da mi kaze neki savet oko snimanja kontrabasa ? Predpostavljam da je slicno kao za gitaru, ali mozda ima nekih fazona - dakle kako, kojim mikrofonima i slicno... ?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ovo nije lak zadatak, cak i za iskusnije a da se kaze da je "jako dobro" usnimljen kontrabas!
- Kako stvari stoje, legendaran mikrofon za ovu namenu je "skupstinajzer" odnosno Sennheiser MD-441. ![]() - Odlicno ce raditi i Akg D-112. ![]() - Moze 'ladno Akg 414-ka,nema greske. ![]() -U principu je najbolje sto moze Neumann-ova 47ica, ali obzirom da mu je naslednik preko 2000 ojra... dzebi ga... -jednom prilikom sam koristio i sE-4400, snimao sam Bass Rhodes nakacen na Acoustic pojacalo i brooootalno je odradio,izgledom podseca na 414icu ali radi mnogo toplije! Kacio sam vec Big Sisters pa poslusaj...Odlican mic!!! ![]() Pozicija, po jednoj staroj skoli je (obicno sa desne strane,zbog pozicije muzicara) na 20tak cm od instrumenta,ka dole usmereno na "kljuc", odnosno karakteristican "f" prorez sa prednje strane... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-04-2010 at 10:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
...vaistinu sve sto ti rece Boki,a imas koji savet i ovde:
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=28419 ...jos samo da ispunim obecanje dato divineru da od tog tread-a napravim tips&tricks clanak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Xvala na pomoci, a sad se setih da sam ja davno jos snimao "mecku" ali sa gudalom.. BTW kad sam rekao slicno ko gitara - mislio sam na akustaru - ono - gadjam rupu i sl... ovo sa 2 mikrofona je super da snimim i zicu... probacu sa 2 AKGa c1000 koje imam, bas da vidim na sta ce da lici...
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Ja sam malo konzervativan (volim pivo iz konzerve), jedan dobar govedji kondanzator u dobar preamp i udri...! Quote:
![]() Quote:
Odlicna kombinacija! ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-04-2010 at 09:50 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Zvuci ko pravi, ima neki audiofilski zvuk, prepao sam se kad sam cuo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa ja i ne kazem nista drugo! Sprava je mrak, ali po nekad se preuvelicava "moc" preampa u opste,pa bilo koji da je. Ali da MCI svira - svira za medalju! Nek' prica ko sta 'oce, ali ja taj zvuk obozavam! Ali sada je tema snimanje kontrabasa,pa da ne kenjamo vise po threadu... ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ok. Ne znam koliko ima smisla snimati bas sa malim kondenzatorom. Recimo da ima dosta harmonika i se cuju svi nuz zvuci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
jako lep rezultat sam imao sa piezzo pickup + AKG 414 blend (naravno, ako je gudalo, zaboravi na pickup, osim ako ne radis horror film)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje fretlessa | swrbassamp | Gitarska Produkcija | 4 | 13-04-2009 11:40 AM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Snimanje-online | mandrak | Razno | 0 | 21-03-2009 03:16 PM |
Ubrzano snimanje ??? | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 18-12-2008 02:14 AM |
Terensko snimanje | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 04-12-2008 08:55 AM |