|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
radi li iko u ovoj kombinaciji i ma li veze ovo ispod sa m-audio/avid sajta?
"IMPORTANT! You MUST use a secondary hard drive (not your main OS drive) for recording and playback of audio in Pro Tools. Recording or playback from the OS drive is known to be problematic and the cause of many different error types. If you are using your system drive and encountering errors, the first thing you should do is get a compatible drive. USB drives are not supported and are known to be problematic, so please do not use them with Pro Tools. If you're recording or playing back from a USB drive and are getting errors in Pro Tools, please switch to using a compatible external firewire drive or internal SATA/ATA/IDE drive and disconnect the USB drive. Pro Tools supports recording and playback to a secondary drive that meets the following requirements: 7200 rpm or faster 9ms seek time or faster ?????????????????????????????? planiram da uzmem satellite l450...lap ima SATA II hard,ali jedan...zbunjeni zbun ![]() savet,sugestija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pa jedna particija ti bude sistemska, a drugu koristis za ProTools temp. To bi trebalo da je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Iz prve ruke nije jer ne koristim Pro Tools, a nemam ni tu Toshibu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Zamisli onu tanusnu rucicu na hard drajvu kako leti levo desno...cita software sa diska, snima edituje premesta..(i stuca / preskace / gusi se...) Ja zato ne bi radio partition !! Razmisli... Digidesign savetuje da se radi na externom ili potpuno drugom disku. Inace ne garantuju performansu... Ja ISKLJUCIVO snimam ili na SCSI (10.000 RPM) ili external FireWire diskovima...
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Naravno, kada se racunar koristi u nekom ozbiljnom scenariju BACKUP je jedna od najvaznijih stavki. Tu FW disk ima i svoje prednosti. Mozes lako da poneses projekte na drugo mesto. To sto Digidesign savetuje ne znaci da tebi nece raditi kako treba. Daleko od toga da hard disk ne moze da radi kako treba ako je na istom hard disku sistem i temp za audio recording. Probaj pa ako ti ne radi kako treba, tek tada pokusaj sa FW diskom da poboljsas performanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali, da , generalna preporuka jeste da to bude drugi hard, mada su to uputstva uglavnom vezana za starije 5400rpm ATA hardove,i iz tog su vremena...! Isto su i za Schweppes nekada tvrdili da trudnice ne smeju da ga piju zbog kinina, pa je neko sracunao da bi ugrozila trudnocu samo ako pije tri meseca svaki dan po 17,5 litara... (politikin zabavnik) Sada je to manje bitno, ali dakako je pouzdanije,sa sansom za manje problema. Pogotovo ako se radi o nekom visekanalnom snimanju,jer je veci protok podataka...!
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
ELEM...NEKO BAR DA SE JAVI SA HANDS ON LAPTOP-M-AUDIO USB 2.0-PT (a bez eksternog FW hdd) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Ja sam proslog leta radio vrlo ozbiljno snimanje+mix+p.p., silom prilika na laptopu, pro tools, digi 002, sa usb2 diskom. Kada se bolje setim, bilo je par cudnih gasenja pro tools-a, (bez stete u radu), ali osim toga nista, a nije gaseno 3 meseca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Projekt Kompatibilnost | Rhino | Audio Software | 2 | 26-05-2009 04:15 AM |
Echo Layla kompatibilnost | sasaristic | Computer Hardware | 1 | 25-03-2009 07:37 AM |
daw laptop | liman021 | Computer Hardware | 3 | 23-02-2009 12:57 PM |
Core 2 Duo software kompatibilnost? | dacko | Computer Hardware | 0 | 01-02-2007 03:06 PM |
Pitanja za znalce (ambience, mono-kompatibilnost) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 19-02-2005 09:16 AM |