Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2010, 09:05 AM   #1
choi
Junior Member

Default snimanje pljeska

pitanjce: koji je va? savjet za snimanje pljeska. kolko čujem to je valjda najzajebanija stvar za usnimit. planiramo usnimit pljesak tipa flamenco il tako ne?to, dakle brzi udarci. snimali bi u sobi koja je malena al je zvučno sređena. nemamo ba? neki velki izbor micova, sm 57, beta 57 i se electronics 2200. ?ta bi preporučili?
choi is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:06 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: snimanje pljeska

Bilo koji od ovih mic-ova ce lepo da odradi posao.

Zavisi kakav pljesak hocete,da li tanji i svetao (2200) ili puniji i mellow (sm57).

Na pola do metar od mikrofona i bolje je bar dvoje da ima, pa to na par kanala, ali se mora dobro usnimiti...

Obicno ljudi za to koriste semplove danas, jer je tu izbor mikrofona isve to manje bitno, jer se mora jako precizno "otapsati", inace ce se haoticno raspadati... ...Ali ucite, igrajte se....

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 11:02 AM   #3
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Ja bih vam preporucio da nadjete odgovarajuce semplove za to i gotova stvar...
Domestos is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 12:42 PM   #4
google
Banned

Quote:
Originally Posted by choi View Post
pitanjce: koji je va? savjet za snimanje pljeska. kolko čujem to je valjda najzajebanija stvar za usnimit.
Nije to problem usnimiti nego dobro odlupati.

Mozes snimiti sa cime god hoces, sigurno nece biti problema da se to smesti u miks. Ja bih se samo odmakao od mikrofona, nista vise. Uvek bi pre snimao nego koristio semplove.
google is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 03:23 PM   #5
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Snimao ja.. I sa kondezatorima i sa dinamickima... Nema neke frke osim da se sihronizuju vise ruku ukoliko zelis takav klep. Mada mozes tu i sam da se nasnimavas... Cak probaj i u 'obicnim' (netretiranim) sobama.. Ti 'zivi' reverbi mogu da daju zanimljive rezultate.
Old 08-06-2010, 03:37 PM   #6
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Snimao ja.. I sa kondezatorima i sa dinamickima... Nema neke frke osim da se sihronizuju vise ruku ukoliko zelis takav klep. Mada mozes tu i sam da se nasnimavas... Cak probaj i u 'obicnim' (netretiranim) sobama.. Ti 'zivi' reverbi mogu da daju zanimljive rezultate.
Potpuno se slazem sa tim. Ja sam snimao u obicnoj sobi bez ikakve izolacije i svidja mi se snimak. Takav reverb zvuci mnogo bolje od jeftinih (a i od vrlo skupih efekata), naravno ko voli takav zvuk. Jedina mana mu je sto ima samo jedan preset Room.
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules