|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
pitanjce: koji je va? savjet za snimanje pljeska. kolko čujem to je valjda najzajebanija stvar za usnimit. planiramo usnimit pljesak tipa flamenco il tako ne?to, dakle brzi udarci. snimali bi u sobi koja je malena al je zvučno sređena. nemamo ba? neki velki izbor micova, sm 57, beta 57 i se electronics 2200. ?ta bi preporučili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Bilo koji od ovih mic-ova ce lepo da odradi posao.
Zavisi kakav pljesak hocete,da li tanji i svetao (2200) ili puniji i mellow (sm57). Na pola do metar od mikrofona i bolje je bar dvoje da ima, pa to na par kanala, ali se mora dobro usnimiti... Obicno ljudi za to koriste semplove danas, jer je tu izbor mikrofona isve to manje bitno, jer se mora jako precizno "otapsati", inace ce se haoticno raspadati... ...Ali ucite, igrajte se....
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja bih vam preporucio da nadjete odgovarajuce semplove za to i gotova stvar...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mozes snimiti sa cime god hoces, sigurno nece biti problema da se to smesti u miks. Ja bih se samo odmakao od mikrofona, nista vise. Uvek bi pre snimao nego koristio semplove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Snimao ja.. I sa kondezatorima i sa dinamickima... Nema neke frke osim da se sihronizuju vise ruku ukoliko zelis takav klep. Mada mozes tu i sam da se nasnimavas... Cak probaj i u 'obicnim' (netretiranim) sobama.. Ti 'zivi' reverbi mogu da daju zanimljive rezultate.
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje harmonike | Geronimo | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 10-01-2010 08:27 AM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Ubrzano snimanje ??? | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 18-12-2008 02:14 AM |
Terensko snimanje | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 04-12-2008 08:55 AM |
Bas gitara za snimanje | shigumicu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 02-10-2008 09:42 PM |