|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Koliko su neophodni ovakvi boksevi za ventilaciju i cemu sluze?Moze li i bez njih, da crevo od ventilacije sa dovodom svezeg vazduha ide direkno na resetku,a takodje i sa odvodjenjem ustajalog vazduha?Tako stoji u upustvu za montazu sada ako je nesto vazno onda bih morao da pravim takve bokseve,ako nije neophodno spasio bih se maltretiranja oko istih.
![]() Veliki pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
verovatno zbog buke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da, dodatna apsorpcija niskih frekvencija.
Grado, nemoj se smarati s tim... kachi to crevo direktno na rozetnu i masku. Ako se plasis buke i sumova onda: 1. spremi adekvatan poklopac za izlaz/ulaz creva, koji se lako moze otvoriti. 2. ukljucuj ventilaciju kad imas pauzu. pozdrav bogi p.s. Pogotovo ovakav filter ne treba praviti od medijapana.... ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Evo da nastavim temu o ventilaciji. S obzirom da se ventilacija izbegava kod "uradi sam" graditelja studija... postovacu slike potekle od jednog naseg komercijalnog projekta. Ticu se uglavnom jednog od nacina unutrasnjeg razvoda creva za ventilaciju.
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 02-04-2010 at 08:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Molim vas jedna sugestija.
Dali je bolje da se u prostoriju uduvava svjez vazduh ili da se radi izduvavanje. Pitam iz prakticnog razloga. Ukoliko se uduvava onda je neophodno imati uz neku sitnu mrezu i neki filter a ako se izduvava iz prostorije to i nije neophodno u toj mjeri. Normalno, obezbijediti poklopac i u oba slucaja osigurati nemogucnost ulaska insekata i sl. Hvala Duka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Postoji raznih ventilatora, poklopaca i filtera koji sluze za ovu namenu i mogu se nabiaviti kao elementi koji se pridodaju na postojeci sistem cevi. Treba da se obratis firmi koja distribuira kllimatizacione i ventilacione sisteme (CG) pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ako samo izduvava?, ima? potpritisak (poDpritisak?) i kad se otvore vrata, ući će pra?ina od spolja iz vazduha, vremenom će se pra?ina vi?e skupljati unutra nego ?to bi bilo očekivano. Ako samo unosi? vazduh, ne treba nikakva mre?a za izlazak vazduha, naći će već on put napolje. Najbolje je, naravno, imati i jedno i drugo, s tim da količina sve?eg vazduha koji se upumpava bude ne?to veća od ispumpane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Dovoljno je da ima ventilaciju (ventilator) na crevu, ali da ima instalaciju creva za dovod i odvod vazduha... regulisati protok tako da jednog bude vise malko komplikuje stvari ako zeli da se bakce sam sa tim... a predpostavljam da hoce. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Pitao sam najvise za ventilaciju u vocal booth-u koji planiram da napravim. Posto mi je jedan zid od vocal booth-a i vanjski zid to mi daje mogucnost da uduvavam svjezi vazduh. Samu ventilaciju u reziji bih mogao realizovati prirodnim putem jer imam prozor. Takodje tu imam i klimu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć oko malog kućnog studija... | Pi?ta | Dizajn i konstrukcija studija | 28 | 09-02-2011 05:17 PM |
opremanje studija | gars | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 27-02-2010 10:15 AM |
Prerađivanje malog studia | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 04-08-2009 11:45 AM |
Ventilacija - klimatizacija ??? | Paja Patak | Dizajn i konstrukcija studija | 22 | 15-05-2007 11:05 PM |