Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-01-2010, 02:13 PM   #1
Boombass
Member

Default SC postavke

Imam dva Pulsara2 i A16 SC ultra i spojio sam ih sa opti?kim kablom preko ADAT-a.To sve spajam na analogni mix.Radim sa Cubase5 a koristio bi routing od pulsara.Molio bi nekoga tko bi htio da mi objasni na koji bi na?in bilo dobro napraviti postavke u kontrol panelu od SC.
Ako bi mogla nekakva slika od postavki , to bi bilo najjednostavnije.
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2010, 05:39 PM   #2
kressa
Member

kressa's Avatar

Default Re: SC postavke

Quote:
Originally Posted by Boombass View Post
Imam dva Pulsara2 i A16 SC ultra i spojio sam ih sa opti?kim kablom preko ADAT-a.To sve spajam na analogni mix.Radim sa Cubase5 a koristio bi routing od pulsara.Molio bi nekoga tko bi htio da mi objasni na koji bi na?in bilo dobro napraviti postavke u kontrol panelu od SC.
Ako bi mogla nekakva slika od postavki , to bi bilo najjednostavnije.
Ovo ti je najprostija postavka u Routing Windows-u u Scope platformi

ASIO2-32 Source 64 - Izlaz iz Cubase-a na Scope

Pulsar2 ADAT A Dest - prvih osam kanala iz Scope-a na konverter 1-8

Pulsar2 ADAT B Dest - drugih osam kanala iz Scope-a na konverter 9-16

Pulsar2 ADAT Source - Signal koji vracas iz mixera u Cubase

ASIO2 Dest - Ulaz u Cubase iz Scope

Pozdrav.
Attached Images

kressa is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 06:21 PM   #3
Boombass
Member

Ok to je osovna postavka bez mixera ali mi je jasnije.Hvala.
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 08:59 PM   #4
kressa
Member

kressa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boombass View Post
Ok to je osovna postavka bez mixera ali mi je jasnije.Hvala.
Namerno sam ti stavio najprostiju postavku da bi video na kom principu funkcionise Scope platforma.Kada malo bolje udjes u fazon,videces da je vrlo jednostavno da pravis routing kakav zelis,i da preko ADAT,SPDIF i Analognih ulaza i izlaza mozes jako lepo da vezes svoj Outboard system sa Scope-om.U principu,na tebi je da odaberes koje Mixere i Pluginove ces koristiti izmedju ulaska signala iz Cubase-a i izlaska na konvertere,i sve zavisi od tvoje procene i ukusa koji ce sistem najbolje da ti odradi ono sto zelis.Ja vec desetak godina radim sa Scope-om,i jako sam zadovoljan mogucnostima Platforme.

Pozdrav.
kressa is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 03:00 AM   #5
Epidemic
Junior Member

Dane otvaram novu temu, posto je pitanje vezano za S|C...
Elem, imam dve Luna2 kartice, povezao sam ih STD/M (ustvari, matorim floppy konektorom ) i prijavljuju se uredno u Scope softveru.
Problem je sto mi samo na prvoj karti rade input i output, sa druge nema znaka zivota kako god da sam probao da routeujem ... S obzirom da sam jos uvek ekstremni n00b sa routovanjem kapiram da ja nesto ne cinim dobro.
Treba mi takav setap da imam 4 inputa u ASIO driveru, da na jednom outputu iz karte imam slusanje jednog od ulaza (ovo i nije obavezno), a na drugom master out...
Koristim Cubase 5...
Epidemic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 08:45 AM   #6
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by Epidemic View Post
Dane otvaram novu temu, posto je pitanje vezano za S|C...
Elem, imam dve Luna2 kartice, povezao sam ih STD/M (ustvari, matorim floppy konektorom ) i prijavljuju se uredno u Scope softveru.
Problem je sto mi samo na prvoj karti rade input i output, sa druge nema znaka zivota kako god da sam probao da routeujem ... S obzirom da sam jos uvek ekstremni n00b sa routovanjem kapiram da ja nesto ne cinim dobro.
Treba mi takav setap da imam 4 inputa u ASIO driveru, da na jednom outputu iz karte imam slusanje jednog od ulaza (ovo i nije obavezno), a na drugom master out...
Koristim Cubase 5...
Jesi siguran da si ih dobro povezao stdm kablom? Jel ti se prijavljuje u opciji DSP da imas 6 dsp-ova? Jel ti se pojavljuje u opciji hardware Luna i Luna (2)?
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 09:52 AM   #7
Epidemic
Junior Member

Quote:
Jesi siguran da si ih dobro povezao stdm kablom? Jel ti se prijavljuje u opciji DSP da imas 6 dsp-ova? Jel ti se pojavljuje u opciji hardware Luna i Luna (2)?
Jesam, imam 6 DSPova, i sve hardverske inpute i outpute po 2 puta...I dalje mislim da samo nesto nisam dobro routovao, ako neko moze da mi otprilike da kako bi to trebalo da izgleda, bio bih zahvalan...

edit - sad sam uspeo da namestim da mi i jedan i drugi output rade, ali input (2) je mrtav (kad ga ubacim u mixer uopste ne reaguje na signal koji mu dajem) - crko input ? Ako jeste, ima li sanse da se to popravi (a da ne moram da uzimam novu kartu) ?

Last edited by Epidemic; 05-10-2010 at 10:12 AM.
Epidemic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules