|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
(Pretpostavljam da ovo spada ovdje).
Pripremam ne?to iz ove oblasti, pa molim za malu pomoć. U *.rar fajlu imate dva traka sa po tri odsječka. http://www.box.net/shared/uelilfro9z Svaki odsječak redom odgovara istom traku kompozicije. Prvi odsječak je original, a drugi i treći su nastali intervencijama različitim alatima na originalu. Molio bih za va?e mi?ljenje o kvalitetu : original (1), prva dorada (2) ili druga dorada (3), odn. ?ta smatrate najboljim od ovo troje. Hvala. p.s. Molim da slu?ate na maloj jačini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ima li neko ko se bavio produkcijom gudača i da mo?e dati savjet?
Please! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ipak original, deluje najprirodnije. RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Puno hvala Retro. Uočio sam to kasnije. Čudo je raditi na slu?alice i tiho ; ispadne lo?e. Kasnije, kada sam slu?ao na monitorima jasno je da 2 i 3 ne valjaju.
Inače, 1 je nekada neko snimio sa ploče na kasetu pa kasnije čeprkao - čistio ne?to i prebacio na CD. Uradio sam, mislim, dobro jučer, te su sada jasni svi instrumenti (kontrabas, violončelo, viola, violine), ?to je u 1 bilo udavljeno či?ćenjem starog snimka. Naravno, koliko se moglo. Jo? jednom hvala. ![]() Ako nekoga zanima novi rezultat, to je ovdje : http://www.box.net/shared/3s7ylmu1ml Last edited by alfom; 15-01-2010 at 03:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Original je najbolji.
Dobro je ovo. Koje si samplove koristio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pod ovo 'dobro' misli? na onaj zadnji ?to sam ja rekao da je 'kao' O.K.?
(http://www.box.net/shared/3s7ylmu1ml) @ Anita : misli? na alate, po?to sam sređivao tape -> CD stari presnimak? Budem napisao. ![]() Last edited by alfom; 24-01-2010 at 03:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ovo sam uradio :
1 - import u Adobe Audition, 2 - analiza traka ; analiza ?uma koji je povezen nakon ?to je trak prebacivan sa tape na CD, 3 - 'skidanje' nekoliko pikova koji ne pripadaju traku (vjerovatno su sa tape), 4 - prvo či?ćenje tape ?uma na cca. 50 %, 5 - RNDigital Finish3 2ch, (između ostalog : aver. 30 dB na 23 dB ; AA sam rje?ava DC offset), 6 - drugo či?ćenje tape ?uma na cca. 50 %, 7 - Fab Filter Pro Q, 8 - normalizacija, 9 - export (ne sjećam se da li sam koristio ?ta od dither-a ili ne). p.s. nije sve rađeno u AA. Last edited by alfom; 24-01-2010 at 04:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
American sound | Braca | Promocija radova | 12 | 13-09-2007 06:31 PM |
Gudači (strings) | Arthur | Audio Software | 46 | 20-05-2007 07:56 PM |
Rad na Sound Library | Dushan_S | Dragan Ivanović | 3 | 26-10-2006 10:29 AM |