Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2009, 04:55 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Cubase laksi od Nuenda????

Istrazujuci neki bug koji mi se javio (u druugom topiku), otvorio sam jedan veoma veliki i zahtevan projekat iz nuenda 3.2 u cubase SX 3.1.1.99. I za divno čudo, pomerio pameću kad sam video cpu metar i stabilnost rada. Na nuendu sve pucka i jedva da radi playback-stop (čeka? po par sekundi), pucketanja se čuju tokom playbacka, dok u Cubaseu na istoj ma?ini, sa istim plugovima, sve ?ljaka divno. opterećenje CPU je manje za cirka 20%. Proveriću jo? jednom dal su svi plugovi ostali upaljeni (a nije mi se ?alio ni za jedan), al da li je ovo moguće?? Inače u pitanju je audio projekat bez VSTova ni slike, samo audio kanali (preko 60ak), gomila subgroupa i FX-a, i to sve na 88.2khz.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2009, 06:19 PM   #2
radsoul
Member

Default Re: Cubase laksi od Nuenda????

Takodje sam stekao slican utisak! Ucitam projekat koji je radjen u Cubase sx 3 i otvorim ga u Nuendo 3 kad ono CPU meter skace u Nuendu do 10-ak procenata vise nego u Cubase-u.
radsoul is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 02:03 AM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Hmm, svasta... Nikad mi ne bi palo na pamet! Nemam cubase instaliran od prvog sx-a mislim
Old 17-09-2009, 08:14 AM   #4
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Istrazujuci neki bug koji mi se javio (u druugom topiku), otvorio sam jedan veoma veliki i zahtevan projekat iz nuenda 3.2 u cubase SX 3.1.1.99. I za divno čudo, pomerio pameću kad sam video cpu metar i stabilnost rada. Na nuendu sve pucka i jedva da radi playback-stop (čeka? po par sekundi), pucketanja se čuju tokom playbacka, dok u Cubaseu na istoj ma?ini, sa istim plugovima, sve ?ljaka divno. opterećenje CPU je manje za cirka 20%. Proveriću jo? jednom dal su svi plugovi ostali upaljeni (a nije mi se ?alio ni za jedan), al da li je ovo moguće?? Inače u pitanju je audio projekat bez VSTova ni slike, samo audio kanali (preko 60ak), gomila subgroupa i FX-a, i to sve na 88.2khz.
U sustini je moguce, posto nuedno ipak ima vise funkcija u sebi, posebno u trecoj verziji, kada je dobio control room i jos neke trice, sto samo po sebi sigurno da opterecuje vise mashinu.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 10:25 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Zar je to prednost sto manje radi...?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 11:21 AM   #6
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Boooockiiieeee??!!!??
Naravno da je prednost da CPU metar manje radi!!!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 12:43 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ne,ne,kapiram to, nego ako manje radi, znaci da nedostaje nesto sto Nuendo radi,a mozda je to nesto dobro...? Nemam nameru da ulazim u raspravu,niti me to posebno interesuje,ali sam ranije jos cuo,bar kada su u pitanju ove starije 3.0 verzije,da Nintendo kao malo bolje sabira kanale od Kuku-bejsa...,eto... Mislim, cisto , ono....jbmlg... Mada... kad se sve sagleda...isti k...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 01:11 AM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Nije... ne... ista je sabirnica. Bilo je nekih prica o tome al to su sve klepetanja. Radili ljudi testove s obrtanjem faza i ispalo je isto. Nuendo samo ima jos dodatne te neke fore oko visekanalnih traka i rad sa videom. Mozda to malo vise opterecuje cpu (iako mi nema logike...)
Ja mislim da se ovdje radi mozda o tome na koji nacin Cubase i Nuendo rade sa plug-inovima. Mozda Nuendo potjera u nekom pluginu internu rezoluciju vise pa se to odrazi i na kolicinu potrosnje cpu-a. Bilo bi interesantno napraviti test sa nekim velikim projektom gdje su insertirani samo Steinbergovi pluginovi. Ako bi tamo ispalo da i Cubase i Nuendo trose isto resursa, onda znaci da se radi o potrosnji pojedinih pluginova (onih koji nisu od Steinberga). Ruku na srce, pluginova ima svakakvih i na stranu kako oni zvuce, ali neki su stvarno napisani zbrda-zdola pa previse gutaju resurse.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 01:24 AM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

kako god sto se tice windowsa ja sam vec odavno presao na nuendo i vise sx mi ne dolazi u obzir..imam svoje razloge.. i naravno uvek je particija za osx i logic.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:22 AM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa bogami, ja sam zaključio da od svih key features koje mi nuendu nudi, samo jedna ne postoji u istodobnoj verziji sx-a, a to je control room. I jedan mixer manje, koji ionako nisam koristio. Ako se ispostavi da mogu da u SXu mixeve ovog bizarno zahtevnog projekta završim na 88.2, bogami, odluka će morati da padne.
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules