Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase laksi od Nuenda???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29438)

Arthur 16-09-2009 04:55 PM

Cubase laksi od Nuenda????

Istrazujuci neki bug koji mi se javio (u druugom topiku), otvorio sam jedan veoma veliki i zahtevan projekat iz nuenda 3.2 u cubase SX 3.1.1.99. I za divno čudo, pomerio pameću kad sam video cpu metar i stabilnost rada. Na nuendu sve pucka i jedva da radi playback-stop (čeka? po par sekundi), pucketanja se čuju tokom playbacka, dok u Cubaseu na istoj ma?ini, sa istim plugovima, sve ?ljaka divno. opterećenje CPU je manje za cirka 20%. Proveriću jo? jednom dal su svi plugovi ostali upaljeni (a nije mi se ?alio ni za jedan), al da li je ovo moguće?? Inače u pitanju je audio projekat bez VSTova ni slike, samo audio kanali (preko 60ak), gomila subgroupa i FX-a, i to sve na 88.2khz.

radsoul 16-09-2009 06:19 PM

Re: Cubase laksi od Nuenda????

Takodje sam stekao slican utisak! Ucitam projekat koji je radjen u Cubase sx 3 i otvorim ga u Nuendo 3 kad ono CPU meter skace u Nuendu do 10-ak procenata vise nego u Cubase-u.

Rhino 17-09-2009 02:03 AM

Hmm, svasta... Nikad mi ne bi palo na pamet! Nemam cubase instaliran od prvog sx-a mislim:confused:

kejkz 17-09-2009 08:14 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 256168)
Istrazujuci neki bug koji mi se javio (u druugom topiku), otvorio sam jedan veoma veliki i zahtevan projekat iz nuenda 3.2 u cubase SX 3.1.1.99. I za divno čudo, pomerio pameću kad sam video cpu metar i stabilnost rada. Na nuendu sve pucka i jedva da radi playback-stop (čeka? po par sekundi), pucketanja se čuju tokom playbacka, dok u Cubaseu na istoj ma?ini, sa istim plugovima, sve ?ljaka divno. opterećenje CPU je manje za cirka 20%. Proveriću jo? jednom dal su svi plugovi ostali upaljeni (a nije mi se ?alio ni za jedan), al da li je ovo moguće?? Inače u pitanju je audio projekat bez VSTova ni slike, samo audio kanali (preko 60ak), gomila subgroupa i FX-a, i to sve na 88.2khz.

U sustini je moguce, posto nuedno ipak ima vise funkcija u sebi, posebno u trecoj verziji, kada je dobio control room i jos neke trice, sto samo po sebi sigurno da opterecuje vise mashinu.

Bockie 17-09-2009 10:25 AM

Zar je to prednost sto manje radi...?
:confused:

Shot 17-09-2009 11:21 AM

Boooockiiieeee??!!!??
Naravno da je prednost da CPU metar manje radi!!!

Bockie 17-09-2009 12:43 PM

Ne,ne,kapiram to, nego ako manje radi, znaci da nedostaje nesto sto Nuendo radi,a mozda je to nesto dobro...? Nemam nameru da ulazim u raspravu,niti me to posebno interesuje,ali sam ranije jos cuo,bar kada su u pitanju ove starije 3.0 verzije,da Nintendo kao malo bolje sabira kanale od Kuku-bejsa...,eto... Mislim, cisto , ono....jbmlg... Mada... kad se sve sagleda...isti k...

Shot 18-09-2009 01:11 AM

Nije... ne... ista je sabirnica. Bilo je nekih prica o tome al to su sve klepetanja. Radili ljudi testove s obrtanjem faza i ispalo je isto. Nuendo samo ima jos dodatne te neke fore oko visekanalnih traka i rad sa videom. Mozda to malo vise opterecuje cpu (iako mi nema logike...)
Ja mislim da se ovdje radi mozda o tome na koji nacin Cubase i Nuendo rade sa plug-inovima. Mozda Nuendo potjera u nekom pluginu internu rezoluciju vise pa se to odrazi i na kolicinu potrosnje cpu-a. Bilo bi interesantno napraviti test sa nekim velikim projektom gdje su insertirani samo Steinbergovi pluginovi. Ako bi tamo ispalo da i Cubase i Nuendo trose isto resursa, onda znaci da se radi o potrosnji pojedinih pluginova (onih koji nisu od Steinberga). Ruku na srce, pluginova ima svakakvih i na stranu kako oni zvuce, ali neki su stvarno napisani zbrda-zdola pa previse gutaju resurse.

branoy 18-09-2009 01:24 AM

kako god sto se tice windowsa ja sam vec odavno presao na nuendo i vise sx mi ne dolazi u obzir..imam svoje razloge.. i naravno uvek je particija za osx i logic.

Arthur 18-09-2009 10:22 AM

pa bogami, ja sam zaključio da od svih key features koje mi nuendu nudi, samo jedna ne postoji u istodobnoj verziji sx-a, a to je control room. I jedan mixer manje, koji ionako nisam koristio. Ako se ispostavi da mogu da u SXu mixeve ovog bizarno zahtevnog projekta završim na 88.2, bogami, odluka će morati da padne.

All times are GMT +1. The time now is 08:17 PM.