Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2009, 08:07 PM   #1
player
Member

Default Pre/eq & violina-DIY-?

Ne znam bas da li je ova tema na pravom mestu (i forumu) al' rekoh da probam,posto vidim da ima ljudi koji se leeepo snalaze sa elektronikom.
Elem..koliko je izvodljivo da se u violinu(elektricnu naravno) ubaci Pre/eq+neki efekat(oktaver,chorus..),mozda jos nesto..?VU metar ne mora....i sve to u wireless sistem .Rasturati pa prepakovati gotove uredjaje,praviti od nule......???
Eto,ako ima neko raspolozen da smara glavu sa ovim ili neka ideja.....hvalaa unapred.
player is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:28 PM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: Pre/eq & violina-DIY-?

Pozdrav!
Pogledaj link:
http://www.yamaha.co.jp/english/prod..._v/sv_120.html
Od efekata ova violina ima ugradjen reverb, ako zelis bas koristiti svoju, okacis na nju wireless, a receiver spajas na neki multiefekt i imas kontrole "pod nogom"!

Last edited by FrankoPanko; 04-03-2009 at 08:32 PM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:34 PM   #3
player
Member

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Pozdrav!
Pogledaj link:
http://www.yamaha.co.jp/english/prod..._v/sv_120.html
Od efekata ova violina ima ugradjen reverb, ti jos okacis wireless, a receiver spajas na neki multiefekt i imas kontrole "pod nogom"!
Znam za to,tako vec koristim......sad bih da budem mobilan 100%...i da bude "pod rukom"
Old 04-03-2009, 09:02 PM   #4
player
Member

Da probam maaalo preciznije ...recimo..
http://www.ehx.com/products/micro-pog i
http://www.fishman.com/products/details.asp?id=37 pod jednim "krovom
Koliko je ovo komplikovano spakovati/prepakovati?
Old 05-03-2009, 09:48 AM   #5
didovzub
Member

didovzub's Avatar

jel ima? "običnu" violinu ili električnu sad?

jel već ima? wireless bodypack i reciver?

nije prekomplicirano, pog i fishmana obavezno pogoni? nekim "kvalitetnijim" baterijama,znači ide? iz fishamna u pog,iz poga u wireless body pack,e sad pitanje je gdje to stavit ... mo?da bi se moglo na stra?nji dio violine,dakle iznad mjesta gdje se lakat savija zalijepit nekim ljepilom (stvarno neam ideju kakvim),jer je tamo najergonomičnije,ne smeta pri sviranju a i nije upadljivo...

nadam se da sam pogodio su?tinu pitanja u svom odgovoru...
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 11:34 AM   #6
player
Member

Quote:
Originally Posted by didovzub View Post
jel ima? "običnu" violinu ili električnu sad?

jel već ima? wireless bodypack i reciver?

nije prekomplicirano, pog i fishmana obavezno pogoni? nekim "kvalitetnijim" baterijama,znači ide? iz fishamna u pog,iz poga u wireless body pack,e sad pitanje je gdje to stavit ... mo?da bi se moglo na stra?nji dio violine,dakle iznad mjesta gdje se lakat savija zalijepit nekim ljepilom (stvarno neam ideju kakvim),jer je tamo najergonomičnije,ne smeta pri sviranju a i nije upadljivo...

nadam se da sam pogodio su?tinu pitanja u svom odgovoru...
Hvala na odgovorima....trenutno koristim Fender elek. violinu i odavno sam u nju smestio jednog Fishmana koji ide u "body pack" tako da mi nije nepoznato kako cu povezati sve.Jedini problem je sada mesto. Predpostavljam da je na Pog-u ploca sa elektronikom saamo malo manjih dimenzija nego kuciste, zato me kopka da li bi se nesto moglo prepakovati...
Nasao sam jedan model violine koji je prilicno "supalj" tako da bi moozda moglo nesto tu da se zgura.
http://cgi.ebay.com/NEW-QUALITY-MODERN-EXOTIC-ELECTRIC-FIDDLE-E-VIOLIN_W0QQitemZ190290700134QQcmdZViewItemQQptZLH_ DefaultDomain_0?hash=item190290700134&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A10|39%3A1|240%3A1318
btw....evo je slicica mog prvog experimenta
Attached Images

Old 05-03-2009, 01:22 PM   #7
didovzub
Member

didovzub's Avatar

jesi već kupio poga?
probaj ga rastavit i vidit kako izgleda elektronika unutra pa vidi gdje ga mo?e? priljepit,al mislim da neće? značajno dobit manji volumen uređaja jer je micro pog sam po sebi komprimirani brat već pog-a,sa ne?to manje opcija...

ja ga nebih rastavljao,već na?ao mjesto u ?upljem dijelu violine gdje bih ga priljepio...
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 02:25 PM   #8
mildan
Junior Member

Quote:
Originally Posted by player View Post
Znam za to,tako vec koristim......sad bih da budem mobilan 100%...i da bude "pod rukom"
Napravi 'Rambo' pojas preko ramena pa kaci na njega efekte, transmiter i sve sta treba; bice ti laksa violina, a mozes i akumulator da nakacis, ako sviras svadbu 48h.

Mozes da dodas i neki sazer ili noz po zelji, pa da izgledas 'zajebano'
Old 05-03-2009, 06:04 PM   #9
player
Member

Quote:
Originally Posted by mildan View Post
Napravi 'Rambo' pojas preko ramena pa kaci na njega efekte, transmiter i sve sta treba; bice ti laksa violina, a mozes i akumulator da nakacis, ako sviras svadbu 48h.

Mozes da dodas i neki sazer ili noz po zelji, pa da izgledas 'zajebano'
Uh....ne brini...nema ovde toga.....a i nije mi zbog tezine, taman su mi tolika ledja da bih mogao komotno 16ch mixer da zakacim....dovoljno "zajebano".U svakom slucaju hvala na predlogu

Last edited by player; 05-03-2009 at 06:18 PM.
Old 10-03-2009, 12:39 AM   #10
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Moj brat, takodje violinista, ima yamahu sv100 i koristio je svojevremeno korg pandora px4 http://www.musiciansbuy.com/Korg_PX4...e_PX4AKIT.html

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules