|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ne znam kako vama, ali meni dan-danas njegova produkcija zvuči odlično, stvari iz 80-ih imaju toliko ?uta, a opet tako su čiste, ispolirane... ne znam koje riječi da upotrebim... ne ?elim sad ispasti neki Philov ogromni fan jer to i nisam , govorim o samoj glazbi i produkciji...
I zanima me sljedeće: da li je danas, pomoću svih mogućih VSTi-a i pluginova moguće preko kompjutera doseći takvu vrstu produkcije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ne !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
...nema sha'e...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Sto da ne ....
dovedi Collinsa , pratece , instrumente , pojacala , muzicare i mikrofone .... no frks ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Danas su uslovi mnogo bolji u odnosu na 80-te...ali cini mi se da je veci akcenat dat tehnickoj strani,a ovo gore navedeno ostavljeno iza... Mozda i gresim,jblg... ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ne grije?i?...u pravu si...
Snimanje muzike je nauka... Mene fascinira da su potrebne godine znanja da se upotrijebe pravi mikrofoni, stave na prave pozicije, uključe u dobre preampove, i snime kvalitetni muzičari sa kvalitetnim instrumentima... Upravo to ?elim učiti, koliko god trajalo... nikad mi Guitar rig neće imati sound kao pojačalo koje ozvučim mikrofonom i nikada mi neće dati onu ''mast'', i nikada B4 neće zvučati kao pravi Hammond... Isto tako neki nikada neće odsvirati ono ?to neki hoće ...i tako unedogled... Spomenuo sam ba? Phila, jer svaki put kad čujem neku stvar, zastanem, i ka?em : u j...e, kako ovo dobro zvuči! A snimka kreće od aran?mana, od svake note, pa do produkcije... Joj ?to volim te 80-e... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
...a da li mislis da bi Collins drugacije zvucao kada bi,recimo,umesto pravog Hammond-a,usnimio recimo NI B4?
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
sve je u muzikantima i instrumentima / mikrofonima za bubanj, gitare itd..
a miks se da postici na kompjuteru! Evo juce bas citam dugacki intervju sa Kevin Killen-om (U2, Peter Gabriel, elvis Costello, Prince, Brian Ferry, Patti Smith, itd, itd) i covek miksa IN THE BOX - i to BEZ ANALOG 2-bus CHAIN-a!! znaci - sve u kompu!! Ali treba iskustvo, i uvo....
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav Last edited by Max; 17-12-2008 at 07:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Phil Collins in BELGRADE! -PICTURES- | LeGreen | Razno | 17 | 15-11-2005 11:01 PM |
Phil Spector George Martin | akowalee | Vlado Georgiev | 7 | 08-03-2005 02:31 PM |