Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Prdoukcija Phil Collinsa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25636)

newbieOP 17-12-2008 10:05 AM

Prdoukcija Phil Collinsa

Ne znam kako vama, ali meni dan-danas njegova produkcija zvuči odlično, stvari iz 80-ih imaju toliko ?uta, a opet tako su čiste, ispolirane... ne znam koje riječi da upotrebim... ne ?elim sad ispasti neki Philov ogromni fan jer to i nisam , govorim o samoj glazbi i produkciji...
I zanima me sljedeće: da li je danas, pomoću svih mogućih VSTi-a i pluginova moguće preko kompjutera doseći takvu vrstu produkcije?

alavuk 17-12-2008 10:25 AM

Re: Prdoukcija Phil Collinsa

ne !

fipke 17-12-2008 10:43 AM

...nema sha'e...

Max 17-12-2008 10:44 AM

Sto da ne ....

dovedi Collinsa , pratece , instrumente , pojacala , muzicare i mikrofone .... no frks ;)

Pozdrav

newbieOP 17-12-2008 05:24 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 229982)
Sto da ne ....

dovedi Collinsa , pratece , instrumente , pojacala , muzicare i mikrofone .... no frks ;)

Pozdrav

Naravno, sve to stoji...
Zanima me da li negdje na netu pi?e ?to su sve koristili za dobivanje takvog zvuka...

rale_ 17-12-2008 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by newbieOP (Post 230053)
Naravno, sve to stoji...
Zanima me da li negdje na netu piše što su sve koristili za dobivanje takvog zvuka...

Pre svega,u pitanju su jako,jako kvalitetni "muzikanti",izuzetni vokali,dobri i probrani instrumenti,pametno osmisljeni aranzmani...sve to skupa je mnogo,mnogo vaznije od vrhunskih sprava....

Danas su uslovi mnogo bolji u odnosu na 80-te...ali cini mi se da je veci akcenat dat tehnickoj strani,a ovo gore navedeno ostavljeno iza...
Mozda i gresim,jblg...:)

Pozdrav

newbieOP 17-12-2008 06:07 PM

Ne grije?i?...u pravu si...
Snimanje muzike je nauka...
Mene fascinira da su potrebne godine znanja da se upotrijebe pravi mikrofoni, stave na prave pozicije, uključe u dobre preampove, i snime kvalitetni muzičari sa kvalitetnim instrumentima...
Upravo to ?elim učiti, koliko god trajalo... nikad mi Guitar rig neće imati sound kao pojačalo koje ozvučim mikrofonom i nikada mi neće dati onu ''mast'', i nikada B4 neće zvučati kao pravi Hammond...
Isto tako neki nikada neće odsvirati ono ?to neki hoće ...i tako unedogled...
Spomenuo sam ba? Phila, jer svaki put kad čujem neku stvar, zastanem, i ka?em : u j...e, kako ovo dobro zvuči!
A snimka kreće od aran?mana, od svake note, pa do produkcije...
Joj ?to volim te 80-e... :D

rale_ 17-12-2008 06:18 PM

...a da li mislis da bi Collins drugacije zvucao kada bi,recimo,umesto pravog Hammond-a,usnimio recimo NI B4?:wink:

Pozdrav

DaBear 17-12-2008 06:44 PM

sve je u muzikantima i instrumentima / mikrofonima za bubanj, gitare itd..

a miks se da postici na kompjuteru!

Evo juce bas citam dugacki intervju sa Kevin Killen-om (U2, Peter Gabriel, elvis Costello, Prince, Brian Ferry, Patti Smith, itd, itd) i covek miksa IN THE BOX - i to BEZ ANALOG 2-bus CHAIN-a!! znaci - sve u kompu!!

Ali treba iskustvo, i uvo....

Max 17-12-2008 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 230071)
Evo juce bas citam dugacki intervju sa Kevin Killen-om (U2, Peter Gabriel, elvis Costello, Prince, Brian Ferry, Patti Smith, itd, itd) i covek miksa IN THE BOX - i to BEZ ANALOG 2-bus CHAIN-a!! znaci - sve u kompu!!

Ali treba iskustvo, i uvo....

Je l' bi te mrzelo da okacis taj intervju .... ili je u nekom magazinu ???

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 10:21 AM.