|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jednom drugaru koji ide u srednju muzicku u Zemunu (smer za snimanje muzike), treba opis rada patch polja (za seminarski ili tako nesto), sto jednostavnijim recima, a sto detaljnije. Odlican je sa engleskim, ali je problem sto su ovi tekstovi koje nalazimo po netu (na S.O.S.-u npr), manje-vise pisani za profesionalce i odmah upadaju u strucnu terminologiju....
Dakle, ako neko zna nesto sto je pisano jednostavnim jezikom, neka javi. Naravno, ako ima na nekom od ex-YU jezika, jos bolje! Hvala! Danijel www.danijelmilosevic.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
A za?to sam ne napi?e opis? Neka pročita neko od tih "komplikovanih" obja?njenja, napi?e jednostavno i eto mu seminarskog, a mo?e da pre toga po?alje ovde da članovi daju svoje mi?ljenje i sugestije. To je pravi način pisanja naučnog/obrazovnog rada, a ne - dajte ne?to da prepi?em.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
U prevodu "malom neko treba da uradi domaci"?
![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
On u principu treba da uradi nesto na nivou prevoda, a ne naucnog rada. Cak je i dobio od profesora tekst koji treba da prevede/preprica, ali je on previse strucan da bi ga razumeo u potpunosti.
Dakle, trazi se nesto sto ce da mu pomogne da shvati patch polja, a da onda dalje cita gore pomenuti tekst i da ga prevodi/prepricava. Mozda neka od onih domacih knjiga tipa 'Tonski studio' ima poglavlje o patch poljima? A predlog da postuje seminarski ovde je dobar, prenecu mu - inace je planirao da se registruje.... Danijel www.danijelmilosevic.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
chekaj, stani.. odlichan je sa engleskim, a ne zna struchni engleski?
treba on da uradi, a profesor mu je vec dao literaturu.. ima tekst koji treba prevesti, ali je struchnog sadrzaja pa ne razume.. hmm.. imash/ima dve opcije. 1. da se iscima i pogleda po netu prevode za neke rechi, i neshto i da nauchi. 2. da digne ruke sada odmah od tog posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Hmm... taj tekst sigurno nije previse strucan cim mu je profesor to dao, nego verovatno tvoj prijatelj nije bas pazio na casovima
![]() Pozz
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
poznajući profesora koji predaje tamo ipak bih pre rekao da je onako odokativno uvalio kitu klincu, ne razmišljajući. To je isti lik koji predaje na Karićima, i ovde deci prodaje identičnu priču samo za mnogo mnogo manje pare. I to je prava mera stvari, meni je jako pohvalno da takva škola postoji, jer tim njegovim pričama i jeste mesto u srednjoj školi a ne na akademiji za cirka 4k eura godišnje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
nema tu sta - u dva reda:
- svi ulazi i izlazi iz miksera , efekata, magnetofona, instrumenata, konvertora i sta vec, se povezu na patch polje (odozdole) i onda (odozgore) biras sta ce da ti ulazi i izlazi i gde da prolazi kroz sta vec treba (da prolazi..) Imas varijante...signal prolazi a da netreba da zabadas nista u patch polje i signal ne prolazi dok ne zabodes kabl. I sto vise stvari imas na patch polju - bolje! To je to! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Decko se polomio od prevodjenja, ali 'lanac sa strane' ![]() Quote:
Nista, zakljucak price je da smo juce sedeli na telefonu bog te pita kolko, pa sam mu sve objasnio, i savetovao ga da se sa profesorom dogovori da ipak ne prevodi sve, nego da preskoci neke primere i detalje..... A ako bude imao nekih konkretnih nedoumica, varovatno ce da postuje po neki pasus u ovaj thread.... Hvala svima, over and out! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
prichash o petrovicu? inache, ja stvarno mislim da on ne zna nishta, nego samo serenda.. chesto smo se kachili on i ja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PT objasnjenje.. | Inovative_kg | Audio Software | 5 | 03-03-2009 02:58 PM |
Sta je potrebno? | Milanche_show | Audio Software | 5 | 11-01-2008 12:52 AM |