|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
jesam ja jedini kreten koji se nervira oko filmskih propusta po pitanju zvuka..
evo sad sam uzeo dvd filma chetvrti chovek, i aj kao da gledam.. i sam pochetak filma, chujem prokleti zvuk padanja chaure koji sam chuo bar trista puta do sada.. u amaterskim filmovima i pesmama.. zvuk izvuchen iz igre counter strike.. pa dajte, ljudi.. pa kako vam nije zao da upropastite sve sa takvim sranjem? ajd, ok.. necu da preterujem i da serendam preterano.. ali svaki (bukvalno svaki) put kada odem sa ortacima u bioskop, svi su odushevljeni filmom, i na kraju jedino ja imam primedbe.. na kraju da se ne bismo poklali, moramo da zalijemo.. shto i nije toliko loshe.. osim shto mi zvuk prvo upada u ochi (?!?), umem da spazim nelogichnosti i greshke u filmovima.. kao npr, bioskopska verzija filma matrix (ono shto je ishlo u bioskope, jelte.. ne pirat i sl).. tzv "boom mic" il pecaljka il kako god.. upada u kadar u sred BELOG okruzenja.. kad su u basic-u u matrixu.. tu popizdim.. ja sam pocheo da se smejem ko kreten crnom mikrofonu u belom okruzenju.. zvuk? evo par primera: transformers the movie (il kako se zove ovo poslednje govno): scena kada neki od metalnih grdosija juri klinca po nekom ogromnom praznom skladishtu.. klinac vrishti i odjek se chuje, kao pravi, jelte.. i nakon toga megatron (il koja god da je od shklopocija) se neshto izdere.. zvuk suv ko da su snimali u vw-ovoj GLUVOJ SOBI!!!!!! aj ok, obradjivan je.. al jebem mu pershun, dajte malo reverba jbt.. film 300: muzika koja nema veze sa spartanskom.. tj grchkom.. ajde bar da su provukli neki nativni instrument kroz celu prichu..kad od melodije nema nishta.. serija Vratice se rode: scena kada matori mrgud (shto ima dve cerke) tuche zenu (nakon toga ga strefi shlog).. matori jedva mlatara nozicama, a zvuci su kao da mu je noga ushla u njen stomak.. naravno, previshe glasni i nemaju veze sa atmosferom.. i to su istii oni zvuci iz "fist fighta" na kraju filma "tri karte za holivud".. siguran sam, ali nisam proveravao.. ajd shto smo do 95te slushali jednu te istu machku, jedna te ista jebena metalna vrata (koje god da su velichine, chula su se kao 3t vrata od sefa), isti pas laje, PA I ISTI JEBENI VRISAK SVAKI PUT?! aman ljudi, ovo vam je apel.. spalicu se u znak protesta na trgu republike ako ne budete ulozili malo truda u ono shto radite.. sad cu da nastavim da gledam ovaj film, i da se vratim sa josh zamerki.. a vi, be free to share, i recite shta ste vi primetili i u kom filmu.. nema potrebe da se razvija diskusija oko toga da li i zashto je ovo ovako.. shto se tiche gomile zvuka, mogli su da budu upotrebljeni isti ovi samo sa promenjenim tajmingom ili pitch-om.. i da, budem li chuo josh jednom onaj popularni zvuk ak-47mice (u domacim filmovima) kada se puca iz skrnavog cz75, to ce biti poslednji zvuk koji sam ja chuo, a i ceo bioskop samnom. hvala na paznji. vash sale. spock beam me up. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rock i pop pevači u domaćem filmu | lesha | Razno | 0 | 30-10-2009 12:52 AM |
Ko ka?e da ljudi ne mogu da lete? | DADDY Z | Pricaonica | 3 | 07-01-2009 04:05 PM |