Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2008, 09:40 AM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Pa dajte ljudi, pa ne mogu da verujem (zvuk u filmu)

Tu mora da imate problem sa bioskopskim ozvucenjem, kalibracijom, kablovima, fazama itd.itd..Ovde u bioskopima zakiva!!!

Ono sto mene uzasno nervira, kad sam saznao da 99% DVD-jeva od filmova NEMA isti miks koji ide u bioskope ????????!!!!!!!!!

Studio kompleks gde imam 2 sobe inace radi uglavnom sound FX, foley i dialog miks za TV i filmove (bilo je i par holivudskih filmova)....

Jedan Amerikanac (stariji, radio sve i svasta) kaze da se sound (surround, mix, dijalozi itd) PONOVO miksaju za DVD i to uglavnom "safe" - stereo i jedva nesto da se desava pozadi...razlog - 99% ljudi nema surround ili nije dobro postavljen..itd....

A ja taman instalirao mega surround sistem kuci!!!

sve je to prevara..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 10:26 AM   #2
pecass
Member

pecass's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Tu mora da imate problem sa bioskopskim ozvucenjem, kalibracijom, kablovima, fazama itd.itd..Ovde u bioskopima zakiva!!!

Ono sto mene uzasno nervira, kad sam saznao da 99% DVD-jeva od filmova NEMA isti miks koji ide u bioskope ????????!!!!!!!!!

Studio kompleks gde imam 2 sobe inace radi uglavnom sound FX, foley i dialog miks za TV i filmove (bilo je i par holivudskih filmova)....

Jedan Amerikanac (stariji, radio sve i svasta) kaze da se sound (surround, mix, dijalozi itd) PONOVO miksaju za DVD i to uglavnom "safe" - stereo i jedva nesto da se desava pozadi...razlog - 99% ljudi nema surround ili nije dobro postavljen..itd....

A ja taman instalirao mega surround sistem kuci!!!

sve je to prevara..
Nije bas tako malo te Amer przi....

Probaj Triologiju prstenova 6.1 - kao u bioskopu
Ratovi zvezda,Sindlerova lista,Indiana Jones - full THX
Face off - moj omiljeni za uzbunjivanje komsiluka
Figth Element - kod francuza nema zezanja
i naravno koncerti od kojih izdvajam
Rammmstein Volkerball - DTS za primer
Metallica S&M - DD za primer
Evanescence - onako
Peter Gabriel - Secred World Live -malo dosadno al DTS na nivou
Jarre in China - prevara al dobar mix -itd

Elem na teritoriji nicim izazvane Srbije nema ni jedan THX pa puskom da ga gadjas -Ja jedino s vremena na vreme odem u Rodu(Banovo brdo) i to samo u A salu - to je podnosljivo

A kod kuce imam Epsona TW 700 - Yamaha 1400 -Tannoy u Frontu,Jamo Concert u Centru i Surraund - Wharfadale kao stereo centar pozadi i Yamaha Sub + Sony i Pioneer DVD za originale i rezance - nastalo bas zbog nepostojanja dobrih uslova za uzivanje u 5-oj umetnosti

Sve u svem uzivaj u domacoj radinosti kokica i ne daj da te provociraju kauboji
pecass is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 02:04 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Nije bas tako malo te Amer przi....

Probaj Triologiju prstenova 6.1 - kao u bioskopu
Ratovi zvezda,Sindlerova lista,Indiana Jones - full THX
Face off - moj omiljeni za uzbunjivanje komsiluka
Figth Element - kod francuza nema zezanja
i naravno koncerti od kojih izdvajam
Rammmstein Volkerball - DTS za primer
Metallica S&M - DD za primer
Evanescence - onako
Peter Gabriel - Secred World Live -malo dosadno al DTS na nivou
Jarre in China - prevara al dobar mix -itd

rekao sam 90 ili kusur% filmova ne valja...sve sto si nabrojao imam, i jos mnogo drugih i boljih po soundu...
Ali ti GARANTUJEM da se radi NOVI mix za DVD. ne koriste onaj mix iz bioskopa uopste!!!!!

Kao sto se radi razliciti miks za "radio" verziju pesme / singla...tako i ovo. Nemoj da te lazu.."isto kao u bioskopu"....al' zamalo
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 02:20 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
rekao sam 90 ili kusur% filmova ne valja...sve sto si nabrojao imam, i jos mnogo drugih i boljih po soundu...
Ali ti GARANTUJEM da se radi NOVI mix za DVD. ne koriste onaj mix iz bioskopa uopste!!!!!

Kao sto se radi razliciti miks za "radio" verziju pesme / singla...tako i ovo. Nemoj da te lazu.."isto kao u bioskopu"....al' zamalo
Pa ja to smatram logičnim - koliko znam, bioskopski standardi za subwoofere se dosta razlikuju od kućnih. Još kad pogledaš šta se sve naziva "home theater", to je tek ludilo. "Sateliti" koji ne idu ispod 400Hz, "woofer" koji ide do 250, ludilo. Ko zna na šta bi to ličilo da je samo prepisano sa bioskopske verzije. Nisam neki stručnjak, ama me to sve više zanima. U to ime sam i rešio da uskoro najzad odem do Plišanog, dogovaramo se već dve godine, ali sve se kao "nema vremena". Mator sam čovek, al volim da učim .
Old 07-09-2008, 08:09 AM   #5
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:

Ovo je 100% tacno!

Po pravilu vec na filmskoj kopiji imas 2 formata... Dolby Digital i Dolby SR a Dolby SR mora da bude kompatibilan i u monu!

Potpuno posebno se radi mix za kucne sisteme i posebno mix za TV... Dinamika je mnogo manja i kad bi se samo pustio film izmixan za bioskopsku halu na domacem sistemu, pola toga bi se izgubilo...
Color is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules