|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Tu mora da imate problem sa bioskopskim ozvucenjem, kalibracijom, kablovima, fazama itd.itd..Ovde u bioskopima zakiva!!!
Ono sto mene uzasno nervira, kad sam saznao da 99% DVD-jeva od filmova NEMA isti miks koji ide u bioskope ????????!!!!!!!!! Studio kompleks gde imam 2 sobe inace radi uglavnom sound FX, foley i dialog miks za TV i filmove (bilo je i par holivudskih filmova).... Jedan Amerikanac (stariji, radio sve i svasta) kaze da se sound (surround, mix, dijalozi itd) PONOVO miksaju za DVD i to uglavnom "safe" - stereo i jedva nesto da se desava pozadi...razlog - 99% ljudi nema surround ili nije dobro postavljen..itd.... A ja taman instalirao mega surround sistem kuci!!! ![]() sve je to prevara.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Probaj Triologiju prstenova 6.1 - kao u bioskopu Ratovi zvezda,Sindlerova lista,Indiana Jones - full THX Face off - moj omiljeni za uzbunjivanje komsiluka Figth Element - kod francuza nema zezanja i naravno koncerti od kojih izdvajam Rammmstein Volkerball - DTS za primer Metallica S&M - DD za primer Evanescence - onako Peter Gabriel - Secred World Live -malo dosadno al DTS na nivou Jarre in China - prevara al dobar mix -itd Elem na teritoriji nicim izazvane Srbije nema ni jedan THX pa puskom da ga gadjas ![]() ![]() A kod kuce imam Epsona TW 700 - Yamaha 1400 -Tannoy u Frontu,Jamo Concert u Centru i Surraund - Wharfadale kao stereo centar pozadi i Yamaha Sub + Sony i Pioneer DVD za originale i rezance - nastalo bas zbog nepostojanja dobrih uslova za uzivanje u 5-oj umetnosti ![]() Sve u svem uzivaj u domacoj radinosti kokica i ne daj da te provociraju kauboji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
rekao sam 90 ili kusur% filmova ne valja...sve sto si nabrojao imam, i jos mnogo drugih i boljih po soundu... Ali ti GARANTUJEM da se radi NOVI mix za DVD. ne koriste onaj mix iz bioskopa uopste!!!!! Kao sto se radi razliciti miks za "radio" verziju pesme / singla...tako i ovo. Nemoj da te lazu.."isto kao u bioskopu"....al' zamalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovo je 100% tacno! Po pravilu vec na filmskoj kopiji imas 2 formata... Dolby Digital i Dolby SR a Dolby SR mora da bude kompatibilan i u monu! Potpuno posebno se radi mix za kucne sisteme i posebno mix za TV... Dinamika je mnogo manja i kad bi se samo pustio film izmixan za bioskopsku halu na domacem sistemu, pola toga bi se izgubilo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rock i pop pevači u domaćem filmu | lesha | Razno | 0 | 30-10-2009 12:52 AM |
Ko ka?e da ljudi ne mogu da lete? | DADDY Z | Pricaonica | 3 | 07-01-2009 04:05 PM |