Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2008, 07:28 AM   #1
BODAL
Member

BODAL's Avatar

Default tap tempo

Mislio sam koristiti na svirkama pokoji vst sint ali me brine kako da uskladim tempo kad mi to zatreba... Postoji li tap tempo midi dodatak ili nesto slicno pa da mogu otkucati tempo u realnom vremenu?
Old 11-08-2008, 09:11 AM   #2
Sasha Fishter
Member

Default Re: tap tempo

pa tap tempo se zove jer "tapkas" tj. odredujes mu "tapkanjem" bpm-e
Old 11-08-2008, 09:23 AM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

nemoj se zanositi da ces ubosti beat kako treba , nabosces +/- 1 bpm + decimalu (ako je prikazuje i moze da je izmeri)

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2008, 09:40 AM   #4
kejkz
banned

Slabo vi to nesto chukate

http://www.teragon.org/Teragon_Audio...nter-v1r3.html
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 11:24 AM   #5
dund0
Junior Member

prijatelju, ako misli? koristiti vst synth na live svirkama, nije mi jasno za?to ti treba tap tempo??? primjera radi: ja stavim laptop, u njega dignem V-rack i tamo nani?em 10ak vst instrumenata (b4, grand piano, 3-4 haliona sa akaievim semplovima, itd)...nevidim potrebu za tap tempom? ili sam ne?to krivo shvatio?
dund0 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 05:38 PM   #6
akordeonista
Senior Member

Ja koristim Brainspawn Forte, u njemu moze da se poredja 32 VST instrumenta. Izmedju ostalog, u njemu imas funkciju Tempo za koju mozes da odredis odakle ces (sa kog midi porta i kanala) da ga kontrolises. Mada, ne znam cemu sluzi taj tempo, mislim, ja ga nikad ne koristim ali cim postoji znaci da necemu (i nekome) koristi!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 06:51 PM   #7
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by BODAL View Post
Mislio sam koristiti na svirkama pokoji vst sint ali me brine kako da uskladim tempo kad mi to zatreba... Postoji li tap tempo midi dodatak ili nesto slicno pa da mogu otkucati tempo u realnom vremenu?
Koliko sam razumeo hoces da Aranzerom i po nekim vst.i.da budes sinhronizovan?Pojasni malo?
master29 is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2008, 11:13 AM   #8
BODAL
Member

BODAL's Avatar

Ne, hocu da koristim step sekvencer i arpeggiator kad mi zatreba, a posto se u toku zive svirke ne drzi bas fiksan tempo onda je super opcija da ga sto vise priblizim tapkanjem.
I ja sam tek saznao za Brainspawn Forte i mogu reci da me odusevio.Postavis tap tempo na koju god tipku zelis na kontroleru i to je to. Samo mu fali midi learn opcija i bio bi savrsen! V-rack jos nisam ni posteno pogledao iako ga imam...
Old 16-08-2008, 06:50 AM   #9
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by BODAL View Post
Ne, hocu da koristim step sekvencer i arpeggiator kad mi zatreba, a posto se u toku zive svirke ne drzi bas fiksan tempo onda je super opcija da ga sto vise priblizim tapkanjem.
I ja sam tek saznao za Brainspawn Forte i mogu reci da me odusevio.Postavis tap tempo na koju god tipku zelis na kontroleru i to je to. Samo mu fali midi learn opcija i bio bi savrsen! V-rack jos nisam ni posteno pogledao iako ga imam...
joooooooooojjj,pa ti ces iz pesme u pesmu samo da tapkas,zar nije to jako komplikovano sa zivim bendom gde su oscilacije ogromne.....nema sprave koja moze da sinhronizuje zivu svirku sa sekvencerom.pozz
master29 is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2008, 02:50 PM   #10
akordeonista
Senior Member

I ja mislim da ti je to komplikovano! Ali eto moze na taj nacin u Forte-u.
Inace, Forte je dosta bolji za koriscenje VST instrumenata na svirkama od Steinbergovog V Stack-a (pretpostavljam da si na njega mislio).
U Forteu mozes da pozoves 32 instrumenta da ti sviraju svi na jednom midi kanalu, namestis im Volume level, Pan, dodas instrumentima efekte itd. i to sve memorises kao jednu Scenu (performace) koju pozivas Program Change komandama sa master klavijature ili sa tastature od kompa. Sledecu scenu mozes sasvim drugacije da postavis, na pr. razliciti midi kanali, pan, volume itd. i opet memorises sve kao Scene. Inace, imas 128 Scena (sto znaci 128 programa ili performansa), ja ne znam ni jednog klavijaturistu da koristi vise od toga na svirci.
Program je jako dobar za "Live" namenu! Samo sto masa ljudi jos nista ne zna o svirci VST instrumenata uzivo!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules