Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   tap tempo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23927)

BODAL 11-08-2008 07:28 AM

tap tempo

Mislio sam koristiti na svirkama pokoji vst sint ali me brine kako da uskladim tempo kad mi to zatreba... Postoji li tap tempo midi dodatak ili nesto slicno pa da mogu otkucati tempo u realnom vremenu?

Sasha Fishter 11-08-2008 09:11 AM

Re: tap tempo

pa tap tempo se zove jer "tapkas" tj. odredujes mu "tapkanjem" bpm-e

alavuk 11-08-2008 09:23 AM

nemoj se zanositi da ces ubosti beat kako treba , nabosces +/- 1 bpm + decimalu (ako je prikazuje i moze da je izmeri)

kejkz 11-08-2008 09:40 AM

Slabo vi to nesto chukate :)

http://www.teragon.org/Teragon_Audio...nter-v1r3.html

dund0 12-08-2008 11:24 AM

prijatelju, ako misli? koristiti vst synth na live svirkama, nije mi jasno za?to ti treba tap tempo??? primjera radi: ja stavim laptop, u njega dignem V-rack i tamo nani?em 10ak vst instrumenata (b4, grand piano, 3-4 haliona sa akaievim semplovima, itd)...nevidim potrebu za tap tempom? ili sam ne?to krivo shvatio?

akordeonista 12-08-2008 05:38 PM

Ja koristim Brainspawn Forte, u njemu moze da se poredja 32 VST instrumenta. Izmedju ostalog, u njemu imas funkciju Tempo za koju mozes da odredis odakle ces (sa kog midi porta i kanala) da ga kontrolises. Mada, ne znam cemu sluzi taj tempo, mislim, ja ga nikad ne koristim ali cim postoji znaci da necemu (i nekome) koristi!:)

master29 12-08-2008 06:51 PM

Quote:

Originally Posted by BODAL (Post 212663)
Mislio sam koristiti na svirkama pokoji vst sint ali me brine kako da uskladim tempo kad mi to zatreba... Postoji li tap tempo midi dodatak ili nesto slicno pa da mogu otkucati tempo u realnom vremenu?

Koliko sam razumeo hoces da Aranzerom i po nekim vst.i.da budes sinhronizovan?Pojasni malo?

BODAL 14-08-2008 11:13 AM

Ne, hocu da koristim step sekvencer i arpeggiator kad mi zatreba, a posto se u toku zive svirke ne drzi bas fiksan tempo onda je super opcija da ga sto vise priblizim tapkanjem.
I ja sam tek saznao za Brainspawn Forte i mogu reci da me odusevio.Postavis tap tempo na koju god tipku zelis na kontroleru i to je to. Samo mu fali midi learn opcija i bio bi savrsen! V-rack jos nisam ni posteno pogledao iako ga imam...

master29 16-08-2008 06:50 AM

Quote:

Originally Posted by BODAL (Post 212926)
Ne, hocu da koristim step sekvencer i arpeggiator kad mi zatreba, a posto se u toku zive svirke ne drzi bas fiksan tempo onda je super opcija da ga sto vise priblizim tapkanjem.
I ja sam tek saznao za Brainspawn Forte i mogu reci da me odusevio.Postavis tap tempo na koju god tipku zelis na kontroleru i to je to. Samo mu fali midi learn opcija i bio bi savrsen! V-rack jos nisam ni posteno pogledao iako ga imam...

joooooooooojjj,pa ti ces iz pesme u pesmu samo da tapkas,zar nije to jako komplikovano sa zivim bendom gde su oscilacije ogromne.....nema sprave koja moze da sinhronizuje zivu svirku sa sekvencerom.pozz

akordeonista 16-08-2008 02:50 PM

I ja mislim da ti je to komplikovano! Ali eto moze na taj nacin u Forte-u.
Inace, Forte je dosta bolji za koriscenje VST instrumenata na svirkama od Steinbergovog V Stack-a (pretpostavljam da si na njega mislio).
U Forteu mozes da pozoves 32 instrumenta da ti sviraju svi na jednom midi kanalu, namestis im Volume level, Pan, dodas instrumentima efekte itd. i to sve memorises kao jednu Scenu (performace) koju pozivas Program Change komandama sa master klavijature ili sa tastature od kompa. Sledecu scenu mozes sasvim drugacije da postavis, na pr. razliciti midi kanali, pan, volume itd. i opet memorises sve kao Scene. Inace, imas 128 Scena (sto znaci 128 programa ili performansa), ja ne znam ni jednog klavijaturistu da koristi vise od toga na svirci.
Program je jako dobar za "Live" namenu! Samo sto masa ljudi jos nista ne zna o svirci VST instrumenata uzivo!

All times are GMT +1. The time now is 09:30 PM.