|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
vec vise puta spominjan Kurzweilov multi-fx, zanima me da li ga neko u BG poseduje, zeleo bih da ga poslusam pre definitivne odluke o kupovini.
Neki komentar/poredjenje takodje dobrodosli, iako najvise verujem svojim usima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Odes kod nekog ko poseduje K2600 ( bilo koju veziju) i to sto cujes od reverba, plateova...itd. je isto sto i Rumour.
Posto je on da kazem lite verzija KDFX-a iz K2600 serija. Kada bi uklopio Rumour i Mangler dobio bi ceo KDX.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Rumour - jeke, a taj drugi - modulacije ? Tako nekako?
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Kurzweile sine .. ocu da kazem, Moritze bre
![]() na kojem tipu signala ti najbolje rade ti njegovi reverbovi? jednog dana kad mu jos malo padne cijena, cini mi se da bi KSP-8 kao multi-fx zaokruzio pricu sa eventideom i ostalim spravicama.. toga nikad dosta. i znas li negdje url za demose rumoura, manglera, ksp8..? nisam u fazi kupovine, al da se malo edukativno .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Necu da tvrdim 100% ali Rumour i Mangler ( da to su modulacije - chorus, flanger, filter....) su jedna cetvrtina KDFX-a iz K2600.
Buduci da K2600 u okviru KDFX ima 4 stereo DSP bloka plus master ( takodje stereo), ili 8 moni plus master, mislim da su razne kombinacije kanala moguce. E sad, ako uzmemo u obzir da su Rum. i Mang. samo stereo verzije onda bi logicno trebalo da bude tako kako sam naveo na pocetku posta Sto se tice KSP 8, ne moras cekat jer sa e-bay mogu naci za 1500 sa sve remote kontrolom, cak sam nasao jedan za 1000 e. ONo sto mogu da sigurno kazem da je rame uz rame sa EVENTIDE i LEX i TC sto se tice kvaliteta zvuka a sto se tice flexibilnosti tu su samo EVENTIDE i KSP 8 nista drugo im nije za prineti. Dakle , KSP 8 i imate ubicu za smesne pare ![]() Jedina mana je sto KSP radi na max 48 KHZ sampling rate, ali snaga (grubo 4 x KDFX ) koja je u njemu nadomesta sve. Nadam se da im je u planu novi KSP, jer od kad je Kurzweil "vaskrsnuo" prvo sto su uradili ( a oni su oduvek koristili samo custom DSP) je da naprave novi FPGA DSP chip ( mislim da se zove Marea). Taj chip su turili u novi PC3, da bi vam bilo jasnije sve sto je u PC3 pokrece samo jedan Marea DSP a to je K2600+PC2+ 2 (3) x KDFX - SVE SA JEDNOG DSP!!!! Dakle, navijajmo za novi dual engine KSP ![]() P.S. evo i linka za KSP demoe http://www.kurzweilmusicsystems.com/...hp?product=104 ...
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 20-04-2008 at 11:52 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A evo i e-bay linkova, nemojte da me mrzite
![]() http://cgi.ebay.de/kurzweil-ksp8-KSP...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/Kurzweil-KSP-8-KS...QQcmdZViewItem
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
pitanje nije o isplativosti kupovine, nego da li ga neko u BG ima, da bih ga rado probao. Sile mraka me vuku da odustanem i kupim VSS za PoCo, al ja sam i dalje sumnjicav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto jest jest, srecom uvek se nadje neko da pomogne ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Demo: MW1 + Rumour | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 07-07-2009 02:44 PM |