|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Posto pripadam post-tape generaciji snimatelja
![]() ![]() ![]() hvala
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
no safe solution. Ja kompresore u zadnje vreme koristim na usnimavanjima samo ako snimam po nekim lepim studijima gde ima sprava koje ja nemam, i naravno, ako je namenjeno da ja mixam. U svakom slucaju, cini mi se da tebi treba simulacija limitinga, tj cuvanje peakova, za sta ti je ipak bolja neka varijanta sa brzim attackom, i vecim ratiom, a decu nauci da usnimavaju optimalnim nivoom i eto brige manje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ma trebace i meni, imam neke hiphopere, cas posla overe A/D, a ne smanjuje mi se previse preamp jer malo gubim na boji tad. Jbg, nemam in i out gain..
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
onda mu spusti tresh kolko moze i pukni 2:1.. meni to ume ponekad da radi, da kompresija bude gotovo neosetna.. ako ne, stavi manji tresh i pukni maximum ratio-a.. da bude kao limiter.. i ako neshto proleti, jbg.. to je do sporog atacka.. (ako je spor) koji comp ti stize?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ako imas ikakvu mogucnost za naknadni editing, splituj signal na dve strane. jedan signal kompresuj sa brzim atac-om, ratio 2-3:1 i pokusaj da dovedes sto vise, a drugi ostavi cist, ali u sigurnoj zoni i kasnije ga normalizuj. Eventualno mozes da izvuces sibilante naknadnom kompresijom sa sporijim atac-om.
Zanimljiva resenja se dobijaju i mesanjem ta dva snimka istog glasa. U nacelu, kompresor se prilikom snimanja koristi na isti nacin kao da radis "live" sa jedinom razlikom sto ratio ostavljas malo nizi kako bi ostavio nesto dinamike i za kasnije rezanje (ako uopste bude potrebe za time)
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A ako vec snimaju neki reperi, trebalo bi ono ultra close miking da se snime, sto ce naravno da izazove jake sibilante, elem nije mi jasna ova prica oko attack-a, ja ne koristim desser u lancu ali mi je vrednost attack-a neka srednja vrednost, a kad stavim na attack na minimum sibilanti krenu da divljaju, a ovde mi se cini da ljudi drugacije misle, ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
aj pojasni meni neukom za snimanje vokala sta si hteo da kazes ??? nisam vas bas skontao ovako rano o cemu pricate
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa nista u mom slucaju sto mi je attack sporiji imam manje sibilanata eto...Kad mi je attack najbrzi moguci imam potrebu za desserom...A kad mu nadjem odgovarajucu vrednost onda nemam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
To ti nesto nije u redu, mislim nema logike
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresori za razlicite frekfencije | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 26-12-2007 02:33 AM |
Hor - sigurica? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 30-04-2007 04:57 PM |