Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2008, 08:20 AM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: kompresori...sigurica....?

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
aj pojasni meni neukom za snimanje vokala sta si hteo da kazes ??? nisam vas bas skontao ovako rano o cemu pricate bez ljutnje
Pa nista u mom slucaju sto mi je attack sporiji imam manje sibilanata eto...Kad mi je attack najbrzi moguci imam potrebu za desserom...A kad mu nadjem odgovarajucu vrednost onda nemam
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 08:49 AM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa nista u mom slucaju sto mi je attack sporiji imam manje sibilanata eto...Kad mi je attack najbrzi moguci imam potrebu za desserom...A kad mu nadjem odgovarajucu vrednost onda nemam
To ti nesto nije u redu, mislim nema logike
Old 09-04-2008, 09:12 AM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
To ti nesto nije u redu, mislim nema logike

probaj pa vidi
Old 09-04-2008, 09:47 AM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo recimo ovo je tako miksovano, attack je 4ms, release je 0.050s, treshold je nekih 6db komprimovao,sonnox kompresor sam koristio (kao i uvek), snimali su na AKG C3000B u MBox2...

http://www.sendspace.com/file/j802ll

Ali isto tako imam i snimke koje sam miksovao i sa Neumann U87 i nekim od TLA Preampa, ali su oni stavili neki limiter na vokalu na putu do konvertora, tako da nije merodavno, i ne znam snimke sa kojim sve mikrofonima nisam miksovao (NT2. NT1000, C414, NTK), za neke snimke i ne znam na cemu su snimani....

A ovde u ovom miksu sam ja malo preterao sa kick-om ali sredice se to, ali zbog vokala koji su suvo snimljeni sam stavio taj snimak, ima malo eq-a i kompresije u miksu onako kako sam napisao

Last edited by Jan; 09-04-2008 at 09:53 AM.
Old 10-04-2008, 09:46 AM   #5
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Na stranu sto je pravilna upotreba noise gate i compressor sprava bazna stvar ovog posla, za svoju sigurnost (kako bi izbegao brdo problema) uvek snimaj (pogotovo kad je digitalno snimanje u pitanju) pored track-a na kojem eksperimentises jos jedan sa maksimalno cistim signalom, po mogucnosti sto direknije. Cak i ako eksperiment ne uspe, uvek mozes naknadno da poradis na originalu, a i sam znas - nesto sto nije zabelezeno na snimku nikad nije ni postojalo. Nas posao je da sto vise onoga sto vredi ostane uslikano.

Boki_R is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 03:16 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boki_R View Post
Na stranu sto je pravilna upotreba noise gate i compressor sprava bazna stvar ovog posla, za svoju sigurnost (kako bi izbegao brdo problema) uvek snimaj (pogotovo kad je digitalno snimanje u pitanju) pored track-a na kojem eksperimentises jos jedan sa maksimalno cistim signalom, po mogucnosti sto direknije. Cak i ako eksperiment ne uspe, uvek mozes naknadno da poradis na originalu, a i sam znas - nesto sto nije zabelezeno na snimku nikad nije ni postojalo. Nas posao je da sto vise onoga sto vredi ostane uslikano.
Ako si se meni obratio, uvek cuvam totalno ciste kanale...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules