|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
kako namestiti da rade efekti tokom snimanja u cubase-u?
3-ka je u pitanju ja nikako da napravim da mi se cuje recimo reverb u toku snimanja... na playbacku kasnije je sve ok... gde gresim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
imas dugmence sa ikonicom zvucnika na tom kanalu pored record enable (ono veliko crveno)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Sto od opreme koristis i koju audio kartu? Daj da eliminisemo neke stvari
![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Upravo ovo sto je reko Alavuk, ikona zvucnika mala, ali ako ti je minimalna latencija velika, kao kod mene na tascamu imaces problema... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Najlakse je da otvoris jedan audio kanal i na njemu insertujes efekat, ali na Wet, znaci da na tom kanalu imas samo efekat. U njega takodje dovodis Asio ulaz kao i na traku koju snimas i upalis zvucnicic i doziras po zelji
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
pa ako mono signal posaljes na stereo grupu, onda ce efekti na stereo grupi da ga tretiraju kao stereo signal...Recimo probaj da recimo PSP Stereo Enhancer stavis na mono kanal i vidi sta ce da izadje i isto to probaj na stereo grupi gde si poslao mono signal, videces da je rezultat drugaciji.U prvom slucaju ce da mono ostane mono, a u drugom slucaju ce mono da postane stereo, mada po meni te enhancere ne treba koristiti, nego cisto sam za primer dao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Stereo grupa ti treba vrlo očigledno, da bi sve ?to ?alje? u nju mogao proterati kroz stereo efekat ili na primer, ako ?alje? vi?e instrumenata koji treba da zadr?e svoje pozicije u pan-u kao na primer ako pravi? grupu za bubanj, il isve timpana itd. Znači prilično različito.
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Grupe najvise koristim za vokale i za bubanj. Za bubanj nema frke, uvek saljem u stereo kao i pratece vokale. Ali, glavni vokal je u centru i saljem ga u mono grupu. Grupe za vokale koristim radi ustede CPU-a, sto je i normalno ali se nesto tripujem oko slanja glavnog vokala.
Grupofobija.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jednostavno ako koristis stereo efekat na insertu onda ti treba stereo grupa, ako ne onda ne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
uad 1 pitanje | saki | DSP forum | 12 | 23-09-2008 11:43 AM |
Jedno (verovatno) glupo pitanje | eternal prize | Computer Hardware | 8 | 21-06-2008 02:20 PM |
Problem sa ne znam chim:D (verovatno hard) | Jan | Computer Hardware | 6 | 24-04-2008 03:24 PM |
Nuendo-verovatno debilan problem | dawid | Audio Software | 16 | 18-12-2006 03:58 PM |
Verovatno znate, ali.... | idekius | Audio Software | 27 | 05-10-2004 02:13 PM |