Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Verovatno najgluplje pitanje do sad... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22291)

kVu 03-04-2008 05:40 AM

Verovatno najgluplje pitanje do sad...

kako namestiti da rade efekti tokom snimanja u cubase-u?

3-ka je u pitanju

ja nikako da napravim da mi se cuje recimo reverb u toku snimanja... na playbacku kasnije je sve ok... gde gresim? :confused:

alavuk 03-04-2008 06:04 AM

Re: Verovatno najgluplje pitanje do sad...

imas dugmence sa ikonicom zvucnika na tom kanalu pored record enable (ono veliko crveno) :)

Rhino 03-04-2008 06:05 AM

Sto od opreme koristis i koju audio kartu? Daj da eliminisemo neke stvari:)

Jan 03-04-2008 07:22 AM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 198099)
kako namestiti da rade efekti tokom snimanja u cubase-u?

3-ka je u pitanju

ja nikako da napravim da mi se cuje recimo reverb u toku snimanja... na playbacku kasnije je sve ok... gde gresim? :confused:

Upravo ovo sto je reko Alavuk, ikona zvucnika mala, ali ako ti je minimalna latencija velika, kao kod mene na tascamu imaces problema...

OFF 03-04-2008 10:00 AM

Najlakse je da otvoris jedan audio kanal i na njemu insertujes efekat, ali na Wet, znaci da na tom kanalu imas samo efekat. U njega takodje dovodis Asio ulaz kao i na traku koju snimas i upalis zvucnicic i doziras po zelji

Tribal_kg 03-04-2008 12:14 PM

Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/

Jan 03-04-2008 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 198132)
Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/

pa ako mono signal posaljes na stereo grupu, onda ce efekti na stereo grupi da ga tretiraju kao stereo signal...Recimo probaj da recimo PSP Stereo Enhancer stavis na mono kanal i vidi sta ce da izadje i isto to probaj na stereo grupi gde si poslao mono signal, videces da je rezultat drugaciji.U prvom slucaju ce da mono ostane mono, a u drugom slucaju ce mono da postane stereo, mada po meni te enhancere ne treba koristiti, nego cisto sam za primer dao...

Dushan_S 03-04-2008 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 198132)

Ima? grupofobiju u poslednje vreme? :D

Stereo grupa ti treba vrlo očigledno, da bi sve ?to ?alje? u nju mogao proterati kroz stereo efekat ili na primer, ako ?alje? vi?e instrumenata koji treba da zadr?e svoje pozicije u pan-u kao na primer ako pravi? grupu za bubanj, il isve timpana itd. Znači prilično različito.

Tribal_kg 03-04-2008 01:57 PM

Grupe najvise koristim za vokale i za bubanj. Za bubanj nema frke, uvek saljem u stereo kao i pratece vokale. Ali, glavni vokal je u centru i saljem ga u mono grupu. Grupe za vokale koristim radi ustede CPU-a, sto je i normalno ali se nesto tripujem oko slanja glavnog vokala.

Grupofobija.. :rotfl:

Jan 03-04-2008 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 198154)
Grupe najvise koristim za vokale i za bubanj. Za bubanj nema frke, uvek saljem u stereo kao i pratece vokale. Ali, glavni vokal je u centru i saljem ga u mono grupu. Grupe za vokale koristim radi ustede CPU-a, sto je i normalno ali se nesto tripujem oko slanja glavnog vokala.

Grupofobija.. :rotfl:

Ja sam glavni vokal dugo slao na stereo grupu i stavljao blagi neprimetni chorus na vokal kako ne bi vokal bio cist mono...Ali pre 3 meseca to je prestalo da mi se svidja, tako da sam iz mono grupe sendujem vokal uvek na mali neprimetni stereo delay i nemam potrebe za stereo grupom...
Jednostavno ako koristis stereo efekat na insertu onda ti treba stereo grupa, ako ne onda ne

All times are GMT +1. The time now is 07:20 PM.