|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li je moguce auto quantizirati midi tako da dok sviram cujem quantizirane udarce a ne da oni budu quantizirani nakon svirke.Probao sam upaliti autoQ na transportu u Nuendu ali udarci se cuju nequantizirani i tek poslje kad pogleda usnimak trake bubnja su quantitirani.
Naime to mi treba kod elektricnog bubnja u zivoj svirci da namjestim,jer cijeli bend ide preko kompjutera i Nuenda umjesto vanjske mixete . Unaprijed hvala.
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Koliko ja znam nije moguce!
A i ne vidim cemu bi sluzilo, da me u hodu ispravlja dok sviram,sta?! Pa bolje promeni bubnjara...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa sluzilo bi Quantiziranju, logicno, sve sto klavijatura svira pustamo sa midi file-a tako da moramo biti tacni ko sat sto ni jedan bubnjar na svijetu ne moze,moze u priliku biti tacan ali bas tacan kao quantize ,pokazi mi ga i ja cu odrezati -----
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Vinnie Colaiuta ......
..... seci ...... ![]() ![]() Pozdrav Last edited by Max; 13-12-2007 at 11:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
znam poprilicnu dozu bubnjara koji uspesno sviraju uzivo preko matrica, nije neka nauka za ozbiljnog muzicara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa naravno...
A uvek mozes da mu pustis click u slusalice,a ako i tad ne prati....
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Da je to uopste moguce, ne bi vise postojali "muzicari", "muzikanti" , "tezgarosi" i "prodavci vazduha" !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono ![]() Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time. Ali u svakom slucaju hvala na teoriji relativnosti
musica Last edited by drzox; 14-12-2007 at 08:48 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma to ne moze, Slowstar ti je plasticno objasnio iz kojih razloga.
A s'druge strane, ako vec imas "zivog bubnjara", i ako on ne pravi prevelike greske (u smislu tempa), zasto bi hteo da sve bude toliko kockasto i ultra tacno. Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja! A opet, ako to i nisu bas fina odstupanja..... .... znas vec... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
Midi | babilon33 | Tutorijali | 4 | 07-03-2009 04:43 PM |