Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2007, 10:26 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Unhappy Triton extreme, problem, kao....

Ovako.... prodao sam svoj triton extreme danas. Mene sluzio godinu dana, super. Zove me malopre novi vlasnik i zali se klavijatura 'zakuje' kad se memorijska kartica izvadi iz nje (a klavijatura je naravno upaljena). NAvodno, to mu jaaaako smeta, jer je navikao da stalno vadi karticu kad ucita semplove, da stalno dodaje nove sa kompa itd...... Mislim, njegov zahtev je bez veze, ali ne zelim ni da zeznem coveka, ako je to nesto neispravno, ma koliko glupo bilo. On tvrdi da se na druge 2 identicne sprave, od njegovih drugara, to ne desava (mislim da su i OS verzije identicne).

E sad, ima li ko pojma o tom problemu? Znam da dosta vas ima extreme, sta se desi kad izvadite karticu dok je sprava upaljena (ako zakuje, sve je ok posle ponovnog paljenja).... Vredi li probati sa sistemsim resetom i novim OSom?

(da ne vracam pare, zbog gluposti )
HVALAAA
Old 16-10-2007, 09:24 AM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Triton extreme, problem, kao....

Sta god bilo, novi OS je najmanje sto moze da se ucini. Neka ucita novi pa da vidimo
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 09:25 AM   #3
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Daj neka proba sa novm OS-om, ali napomeni mu da taj sint ne radi dobro kad su ove "nase" struje u pitanju (klubovi i splavovi gdje napon pada i do finih 180V). Ne znam da li se tebi desavalo ali meni (i jos mnogo ljudi) par puta u nekim ruglo uslovima nije htio da se podigne display (sve radi ali touchscreen 0 poena) pa sam morao da je ubodem na neku drugu fazu. Naravno, u normalnim uslovima sve je radilo savrseno.
A i da u tim uslovima ugasi pa upali sint, to mu je +10 sec cekanja...
Goran is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 10:41 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Goran View Post
Daj neka proba sa novm OS-om, ali napomeni mu da taj sint ne radi dobro kad su ove "nase" struje u pitanju (klubovi i splavovi gdje napon pada i do finih 180V). Ne znam da li se tebi desavalo ali meni (i jos mnogo ljudi) par puta u nekim ruglo uslovima nije htio da se podigne display (sve radi ali touchscreen 0 poena) pa sam morao da je ubodem na neku drugu fazu. Naravno, u normalnim uslovima sve je radilo savrseno.
A i da u tim uslovima ugasi pa upali sint, to mu je +10 sec cekanja...
Meni je radio najnormalnije, i nisam imao nikakvih problema... izuzev pucketacnja, cesto i vrlo jakog kad se prebaci na nekog programa, tacnije, kad iz kombinacije u kojoj ne radi lampa, ukljucim neku u kojoj radi..... i to samo na par boja..

BTW
covek je sam otklonio nocas 'bug', cim vrati karticu, klavijatura se odblokira
Nemam pojma, ja nisam vadio, od kada sem prebacio samplove na nju
Old 16-10-2007, 05:55 PM   #5
Dule A
Member

tu je ceo stos samo u kartici. ja sam imao par firmiranijih koje su tako sevale extrema te naposletku neku hitachi krshinu sa kojom je sve odlicno radilo.....
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 06:39 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
tu je ceo stos samo u kartici. ja sam imao par firmiranijih koje su tako sevale extrema te naposletku neku hitachi krshinu sa kojom je sve odlicno radilo.....
Verovatno, mada je probao drugu karticu sa druge klavijature... tamo ok, a ovde ne. Svejedno, reseno je
Old 16-10-2007, 10:25 PM   #7
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Meni je radio najnormalnije, i nisam imao nikakvih problema... izuzev pucketacnja, cesto i vrlo jakog kad se prebaci na nekog programa, tacnije, kad iz kombinacije u kojoj ne radi lampa, ukljucim neku u kojoj radi..... i to samo na par boja..
To pucketanje (zvuci kao jedan "puc" sa reverbom) se desava kad brzo prebacujes izmedju farbi koje su "bogate" tj. sa dosta layera. Isto se desava i na Fantom X, kao da se ta interna memorija zaglupi od punjenja i praznjenja...
Goran is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 10:46 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Goran View Post
To pucketanje (zvuci kao jedan "puc" sa reverbom) se desava kad brzo prebacujes izmedju farbi koje su "bogate" tj. sa dosta layera. Isto se desava i na Fantom X, kao da se ta interna memorija zaglupi od punjenja i praznjenja...
Da, bash to.... ja sam mislio da ima veze sa lampom....... srecom, ova nova makina mi ne pucka
Old 22-10-2007, 07:14 AM   #9
ZelMatic
Junior Member

ZelMatic's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ovako.... prodao sam svoj triton extreme danas. Mene sluzio godinu dana, super. Zove me malopre novi vlasnik i zali se klavijatura 'zakuje' kad se memorijska kartica izvadi iz nje (a klavijatura je naravno upaljena). NAvodno, to mu jaaaako smeta, jer je navikao da stalno vadi karticu kad ucita semplove, da stalno dodaje nove sa kompa itd...... Mislim, njegov zahtev je bez veze, ali ne zelim ni da zeznem coveka, ako je to nesto neispravno, ma koliko glupo bilo. On tvrdi da se na druge 2 identicne sprave, od njegovih drugara, to ne desava (mislim da su i OS verzije identicne).

E sad, ima li ko pojma o tom problemu? Znam da dosta vas ima extreme, sta se desi kad izvadite karticu dok je sprava upaljena (ako zakuje, sve je ok posle ponovnog paljenja).... Vredi li probati sa sistemsim resetom i novim OSom?

(da ne vracam pare, zbog gluposti )
HVALAAA
Hi! Drago mi je ako si rijesio problem, no htio sam reci da se kartica ne smije vaditi iz klavijature dok je upaljena. To se moze procitati i u manualu. Korg je zato osmislio usb conection mod u kog se ulazi iz global sett. Klavijatura mora biti spojena na komp usb kablom. Kartica se na racunalu prikazuje kao da je ubacena u card reader, tako da i ne vidim razlog zasto bi ju netko vadio. Pozdrav!
ZelMatic is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2007, 10:27 AM   #10
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Pucketanja farbi postoje na svaki sint pri promene boja al to o kartici sam i ja
imao isti problem, probao sam drugu karticu i nije se to vise desavalo.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules