|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
trebam sekvencer koji moze tjerati korg ms 20.dvoumim se između korg sq 10 ili neke novije varijante(doepfer mac 16/3 ili A.S. oberkorn).savjet?iskustva?prednosti mane?bilo sta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Hey.....
ja upotrebljavam Future Retro Mobius i Korg SQ 10, Doepfer nem HZ/V opcije ....Mobius je totalno cool sprava i ima još par dobrih trikova.....check it! A SQ 10 je problematican kod synca i ne možeš gasiti "step"..... http://www.future-retro.com/ Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Step mozes gasiti tako, da stavis taj step na minimum seting tako, da svira donju oktavu i na mixu stavis lo cut - totalno glupo resenje ali kod SQ je to jedini nacin - ali ovo ocito nece puno pomoci kad furas bassline liniju ili seqvencu u kojoj ti trebaju basi. Ja se palim na MFB step64 - memorija, song mode, 4 linije cv/triga etc - tako bi konacno mogao moj system 100m furati polifonicno... jedino mi se ne svidza, da ima samo jedan knob za podesivanje svih 16 odnosno 24, 32 ili 64 stepova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
[quote=gregor z;174460]Hey.....
mobius ,zakon!! hvala. idem u Bern po njega (idući mjesec). ej prodas sq 10? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ne, ide prvo na kompletan refurbishement i upgrade, a onda cu vidjet ?ta sa njim......dobar je on za Cutoff/Resonance/Volume/whatever modulacije.....a ostalo mogu radit sa MAQ 16, Mobius i MCV 4......a nekog dana.......
http://www.youtube.com/watch?v=eb18_IA6g6A http://www.infectionmusic.com/sequencers/zeitrack.html Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Ali kad smo vec kod doepfera -meni MCV-1 u V/HZ mode kod mog MS20 ne tracka pitcha sasvim dobro. U rangu oktave i nesto sve ok a onda se cuje losi tracking. Imam i CHD midi/cv converter koji radi super sa MS20 (@vuckovic ako ipak trabas midi/cv ja bi uzeo CHD i ne Doepfer). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zato i kažem "može i preko MIDI". Postoji daleko veči izbor "analog stlye" sekvencera koji imaju MIDI. Dalje je valjda jasno kako se šta spaja... EDIT: Treća opcija je V/Oct -> V/Hz konverter. Postoji shema na netu, jednostavno je, ali nigdje se ne mogu nabaviti MAT trazistori potrebni da se sklop na kraju fizički i izvede. Last edited by Don Solaris; 14-10-2007 at 12:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
mobius je mrak. ja ga sto zelim.
doepfer konverter imam, i to je GROBLJE. spor i netocan. midi sekvencer iz kompa u midi/cv apsolutno nije isto kao analog step seq. prvenstveno zbog timing-a koji varira, podlozan je midi jitteru , usb opterecenju itd.. i na kraju nema isti mehanicki apsolutno tocni groove kao step seq. hardverski midi seq, a la P3 ili Shrittmacher, pogotovo ako voze "tanji" midi signal (znaci jedan ili dva sinta po midi portu, a ne sesnaest), koji ide u midi/cv je neko srednje rjesenje. puno tocniji od DAW sekvencera, sto se timinga tice, ali ipak omogucava manupulaciju podacima u midiju, koju nemas u analognom svijetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Uz napomenu da je midi sekvencer od npr. Cubasea po tom pitanju katastrofa. Barem onaj u "try before buy" verziji. Zna mi se desiti da jednom radi savršeno, drugi put preskaće. Restartam komp, sve u redu. A ono, nikakve programe nemam u backgroundu a komp je ok, San Diego 3700+, 2GRAM, E-MU 1212. Jednostavno... "dođe mu" žuta minuta i radi gluposti. Ne znam, možda je loše razbijen, ali ne bi se iznenadio da je i legalna verzija takva...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |
Najbolji sekvencer | milos | Audio Software | 80 | 02-06-2005 11:39 PM |