|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koji je po vama najbolji sekvencer na trzistu i zasto ga volite u odnosu na konkurenciju?Ima ih toliko mnogo-Ableton Live 4,Cubase sx3,Logic 7,Melodyne 2.5 ,Tracktion 2,Sonar 4,Pro Tools....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Onaj u kojem se ti najbolje snalazis, u poslednjim verzijama sve vise se izjednacuju po mogucnosti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
upravo tako...
pazi, ja volim i Ableton, Logic (sad sam ga zavoleo ![]() evo ti ukratko: Ableton - fantastican za zivu svirku i sve sto ima neku vrstu loopova Logic - uzasno slozen i treba ti vreme da se naviknes, fantastican set pluginova...all-in-one... Nuendo - sve sto ti padne na pamet ProTools - kao Studer, gledaj na njega kao na obican audio snimac, slab za MIDI Tracktion - super kao programce u kome mozes veoma brzo da snimis neku ideju (manje-vise isto vazi i za Reason, barem u mom slucaju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
ne znam...kako kome pa?e...proba? sve pa odlu?i? koji ti najbolje pa?e i le?i...
jer nije stvar u alatu nego u onome koji ga koristi.. mene je live4 totalno preporodio..cubase me stalno ograni?avao i usporavao ali live mi je tako jednostavno koristiti da nemam nikakve granice vi?e---samo pi?i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
ableton za live nastup, sx za sve ostalo...
tracktion je takodje dobar, ali je jos uvek nov i nedovoljno razvijen.. cubase sx ti je najbolji izbor, mislim da mnogi koriste nuendo zato sto vise kosta :roll: i mislim da je prica oko njega suvise naduvana... jedino ako se ne bavis muzikom za film.. anyway, svi pluginovi i vsti su optimizovani za rad u sx-u, tako da je to najbolji izbor.. licno najbrze radim u live-u, ali mu fali pdc (plugin delay compensation).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ina?e bio sam oduvek Logic user pa i sad imam neke poludovr?ene projekte u logic-u, pisanje midi-ja i midi editing je i dalje dom kulture sa sve bibliotekom za Steinberg varijantu. Sa druge strane, pro?lo je ve? mnogo vremena, ne da je mrtav na PC-ju nego se ve? skroz le? ohladio, treba i?i dalje, a za seljenje projekata, Steinberg varijanta je najzgodnija... Tja. ?ta se mora nije te?ko. Hteo sam iz principa da probam Samplitude, al sad, jo? samo to mi fali da u?im sve sekvencere redom. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Logic nikad nisam voleo, jer je prekomplikovan i ima one ikonice pored svake trake koje su mi vizuelno odvratne (bile i ostale), mada, najvise ga nevolim zbog toga sto mi je komplikovan. Cubase ili Nuendo, nema nikakve veze u audio produkciji jer imaju ISTI engine. Jedina je razlika sto Nuendo ima bolju podrsku za visekanalni zvuk, pa ako se radi filmska muzika, tu je u prednosti. Ostalo je samo stvar ukusa.
Pro Tools mi se ne dopada kao interface, midi je los i tu mi je negde sa Logicom. O ostalim sekvencerima i ne razmisljam (dok ne moram). Generalno mislim da po pitanju zvuka ili nema razlike, ili je ja ne cujem i da je u pitanju afinitet ka odredjenoj vrsti interfejsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Radim u Cubase koji smatram za najbolji . Radio sam i u Logic koji je takodje odlican program , ali koji se vise ne radi za Pc ( to mu je jedina " mana " ) . Svi programi mogu dosta toga , i vise nego sto ti treba . Ali i svaki ima svoje specificnosti . Neki super - program ne postoji . Sa Sonar sam isto radio i smatram ga dobrim . Sareni interfejs nije ni vrlina ni mana ( po meni ) . Live , Fl ... cu verovatno integrisati u Cubase ( jednog dana ) . Sa njima nemam nekog iskustva .
Sta god da izaberes - napravices DOBAR IZBOR . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Poceo sam sa Cubase SX...Ali kad sam uporedio Cubase i Nuendo i vidio da nema neke velike razlike,odmah sam presao na Nuendo...oci mi ne podnose sarenilo...Nuendo je dosta zdraviji za oci,a gledajuci to sa tehnicke strane,koliko sam mogao skontati..razlike su minimalne.
Jos kad bi WaveLab napravili u SMB boji...bilo bi dobro. ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Primetio sam da vecina ljudi na forumu koristi Nuendo i Cubase sx,ili pak Ableton Live 4 rewire-ovan sa nekim od ova dva. Ableton Live 4 je odlican,zaista revolucionaran sekvencer.Hteo sam da vidim bas ako ima korisnika drugih sekvencera "vise" klase (Digital Performer 4,Sonar 4,Logic 7,Pro Tools) da nam kazu zasto preferiraju te sekvencere u odnosu na najrasprostranjeniji(kod nas) Cubase.
DP4 otpada,posto verujem da mozda par ljudi poseduje MOTU hardver,isto vazi i za Logic7(Mac) a i Pro Tools. Ostade samo Sonar 4-cuo sam samo najbolje o njemu.Da li sada ima i VST podrsku a ne samo DXi i da li ga neko koristi? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |