|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kao sto naslov kaze navedite (ako hocete) koje plug-in-ove najcesce koristite za:
- REVERB - COMPRESSOR - EQ / DINAMICS - ...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Reverb:
Altiverb, i za neke minimalne intervencije Reverb A iz Nuenda (meni su ti digitalni svi isti a ovaj umem da ukrotim) Compressor: Kjaerhus GCO, Waves SSL Buss Compressor (na masteru), Waves L3, Waves L2(za minimalne intervencije) EQ: URS EQ (kako koji), Waves Q10 (za skidanje frekvencija), i najvise Waves SSL EQ (cini mi se da od svih pluginsa koje posedujem on najbolji sto se eq-a tice) EQ/DYNMACIS: WAVES SSL CHANNEL STRIP U principu dajte mi samo Waves SSL i Altiverb, meni dovoljno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
nemoj da te cuju ovi iz wavesa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav svima ...hey srce evo jedan "ljudski" odgovor. koristi pluginse koji najvise odgovaraju tvom uvetu.pre jedno 2 meseca bio sam kod max-a(sa foruma).cuo sam njegove mixeve i po mom skromnom misljenju su super(max pichi software).covek mi je ulio malo samopouzdanja sto je po mom misljenju rezultiralro boljim mixevima u mojim stvarima(bar tako moji prijatelji kazu).elem covek mi rece da koji god software koristio ako znash da ga iskoristis kako treba,mala je razlika izmedju dsp i native.sony oxford,waves ssl su mi drazi od uad 1073 ili 1081(uad pultec pro mi je bolji gazilion puta od neve eq-uova,uad 33609 kompresor je totalna bulja naspram 1176 ili fairchild za groove iako se po raznim sajtovima ljudi kunu u uad 33609)). .po meni efekti se definitivno razlikuju po svojoj agresivnosti(npr:agresivni eq+manje agresivni kompresor ili obrnuto).na nesrecu niko ti ne moze naci pravu formulu-morash experimentisati.super reverbi koje sam koristio su uad plate 140 reverb,ik csr,powercore classic reverb.sve je to prilicno dobro.kompresori uadovi su ok ali i jednako dobri su sonalksis(bar meni).jbg...100 ljudi 200 cudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
za sada stvari stoje ovako :
eq - equium, Kjarehus GEQ7, UAD Pultec, URS Fulltec comp - UAD 1176, Urs CCS 1970, GAC Reverb - Altiverb, Art Acoustic Reverb, mada imam REV7 jamahin hardwerski pa ga cesto koristim DLY - Double Delay, BeatModel Stereo Delay |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
ja korisitm massey, massenburg, eventide anthology II i sonalksis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
PSP - sve
Waves - sve URS - sve (S mi je odlican pored Fulltec-a) SSL Strip... URS Strip ponekad nesto od Voxenga... i to bi bilo u 99% slucajeva to Reverb - kako kad... nijedan mi nije za sve, al' sam skoro svakom uspeo da nadjem namenu pa ih kombinujem shodno tome kakav tip pJesma trazi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Bossov Blues Driver, Vox V847 wah... Ako sa tim ne zvuči dobro - neće ni sa jednim drugim.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koje trzalice i zice koristite? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 31 | 05-10-2008 10:44 AM |
koje semplove/vsti akusticnog bubnja koristite? | allegrosteva | Audio Software | 7 | 07-12-2007 03:31 PM |
Plug in? Kakvi Plug ins??? | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 18-08-2006 11:43 PM |
Koje pluginove najcesce koristite? | FrankoPanko | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 02-12-2005 02:34 PM |