![]() |
Koje plug-in-ove koristite ?
2 Attachment(s)
Kao sto naslov kaze navedite (ako hocete) koje plug-in-ove najcesce koristite za:
- REVERB - COMPRESSOR - EQ / DINAMICS - ... |
Re: Koje plug-in-ove koristite ?
Reverb:
Altiverb, i za neke minimalne intervencije Reverb A iz Nuenda (meni su ti digitalni svi isti a ovaj umem da ukrotim) Compressor: Kjaerhus GCO, Waves SSL Buss Compressor (na masteru), Waves L3, Waves L2(za minimalne intervencije) EQ: URS EQ (kako koji), Waves Q10 (za skidanje frekvencija), i najvise Waves SSL EQ (cini mi se da od svih pluginsa koje posedujem on najbolji sto se eq-a tice) EQ/DYNMACIS: WAVES SSL CHANNEL STRIP U principu dajte mi samo Waves SSL i Altiverb, meni dovoljno :)hahaha..Salim se naravno |
nemoj da te cuju ovi iz wavesa :D
|
Quote:
hahaha, ja imam legalne verzije :wink: |
pozdrav svima ...hey srce evo jedan "ljudski" odgovor. koristi pluginse koji najvise odgovaraju tvom uvetu.pre jedno 2 meseca bio sam kod max-a(sa foruma).cuo sam njegove mixeve i po mom skromnom misljenju su super(max pichi software).covek mi je ulio malo samopouzdanja sto je po mom misljenju rezultiralro boljim mixevima u mojim stvarima(bar tako moji prijatelji kazu).elem covek mi rece da koji god software koristio ako znash da ga iskoristis kako treba,mala je razlika izmedju dsp i native.sony oxford,waves ssl su mi drazi od uad 1073 ili 1081(uad pultec pro mi je bolji gazilion puta od neve eq-uova,uad 33609 kompresor je totalna bulja naspram 1176 ili fairchild za groove iako se po raznim sajtovima ljudi kunu u uad 33609)). .po meni efekti se definitivno razlikuju po svojoj agresivnosti(npr:agresivni eq+manje agresivni kompresor ili obrnuto).na nesrecu niko ti ne moze naci pravu formulu-morash experimentisati.super reverbi koje sam koristio su uad plate 140 reverb,ik csr,powercore classic reverb.sve je to prilicno dobro.kompresori uadovi su ok ali i jednako dobri su sonalksis(bar meni).jbg...100 ljudi 200 cudi.
|
za sada stvari stoje ovako :
eq - equium, Kjarehus GEQ7, UAD Pultec, URS Fulltec comp - UAD 1176, Urs CCS 1970, GAC Reverb - Altiverb, Art Acoustic Reverb, mada imam REV7 jamahin hardwerski pa ga cesto koristim DLY - Double Delay, BeatModel Stereo Delay |
Quote:
Da okej su ti URS kompresori, imaju neki karakter, svaki od njih, samo mene je mrzelo da eksperimentisem sa njima |
ja korisitm massey, massenburg, eventide anthology II i sonalksis
|
PSP - sve
Waves - sve URS - sve (S mi je odlican pored Fulltec-a) SSL Strip... URS Strip ponekad nesto od Voxenga... i to bi bilo u 99% slucajeva to Reverb - kako kad... nijedan mi nije za sve, al' sam skoro svakom uspeo da nadjem namenu pa ih kombinujem shodno tome kakav tip pJesma trazi... :) |
Bossov Blues Driver, Vox V847 wah... Ako sa tim ne zvuči dobro - neće ni sa jednim drugim.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:47 PM. |