Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Slobodan Marković

Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija....

Thread Tools Display Modes
Old 18-04-2007, 06:39 PM   #1
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Plugin synthovi ,sempleri,ritam masine...

Da li ih koristis i kakvo je tvoje misljenje o tom konceptu gde ti kompjuter sluzi kao sav alat za pravljenje muzike a ne kao trakash tj DAW za usnimavanje ?
Ako koristis plug-ove ,koje bi izdvojio ?
milos is offline  
Old 18-04-2007, 08:05 PM   #2
slowstar
Pro Member

Default Re: Plugin synthovi ,sempleri,ritam masine...

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Da li ih koristis i kakvo je tvoje misljenje o tom konceptu gde ti kompjuter sluzi kao sav alat za pravljenje muzike a ne kao trakash tj DAW za usnimavanje ?
Ako koristis plug-ove ,koje bi izdvojio ?
Milose, jos nikada nisam koristio komp kao JEDINI alat za pravljenje muzike kao sto ti navodis, prvenstveno zato sto posedujem znacajan broj HARDWARE sintova kao izvora zvuka, a i volim da imam takozvani "LIVE MIDI" sve do finalnog mixa, tako da ako mi se na primer ne svidja neki kick drum, ja mu ne menjam EQ, kompresiju, nego ga jednostavno ZAMENIM nekim drugim, koji mi u toj matrici odgovara vise. Veruj mi nista nema lepse nego "zivi" midi instrumenti u mixu koji nikako ne opterecuju CPU, jer su hardware, a u isto vreme svaki od njih ima svoj "personality" - pa zar se u poslednje vreme svi ne "ubiste" jureci neki specifican preamp, mikrofon ili kompresor, upravo zbog tog famoznog "personaliteta" a o brzini i efikasnosti rada, da i ne govorim. Naravno da koristim soft instrumente, kojih u LOGICu ima dosta, a i druge, kao sto su Stylus RMX, Atmosphere, pro 53, kao i neizbezni ESX 24 sampler koji je "ukljucen" u LOGIC, i pored toga sto imam AKAI Z8, napunjen "k'o brod" sa 512 RAMa i internim hardom od 120 giga, kao i externim CD/DVD pisacem ASUS, koji sam jedva nasao a da pasuje na AKAI.Imam i Kontakt, a i absynth koje doduse nesto ne koristim, imam i Battery2 koji takodje nesto mnogo ne trosim, jer imam Stylus, a osim toga imam i hardware drum module kao sto su Alesis DM5 i DM PRO koji su sto klinci kazu "do jaja" a i veoma, veoma brzi za rad, tako da ne gubim ceo dan ucitavajuci kikove i snarove samo da bi nasao neki koji mi "lezi" za numeru, nego lepo pustim u "sajkl" chorus od pesme, na primer, i menjam kikove dok ne naidje priblizno najpodesniji, pa ga malcice izeditujem ako treba, i to je to - NO MYSTERY...Inace, mnogo volim ritam boxove, koje naravno koristim iskljucivo kao izvore zvuka, tako da se palim da kupim i cetvrti - ROLAND DR 880, koji mi se mnogo dopao po zvuku, u matrici zvuci prirodnije nego pravi LOOP sa nekog DVDa...
Old 18-04-2007, 08:43 PM   #3
milos
Pro Member

milos's Avatar

Hvala za odgovor
Logic je za midi zmaj,pogotovo sto lepo syncuje sa eksternim hardverom a dosta clanova foruma je iznelo taj problem sa Nuendom i Cubaseom.
Bio sam procitao interviju sa Klausom Badeltom ,kompozitorom za film "Pirati sa Kariba". Centar komponovanja je Logic kojim preko midija trigeruje 18 PC masina sa Giga semplerom :o
Doduse,u zadnje vreme su mu asistenti prebacili sve semplove u EXS24 format
milos is offline  
Old 18-04-2007, 08:50 PM   #4
slowstar
Pro Member

Mislim da je Hans Zimmer jos "ludji" kol'ko se secam on ima 2 reka sa po 12 masina u svakoj Giga... a i Rolande voli da "rekuje" mislim da ima 8X JV 1080,
8X XV5080, 16X S 750, i tako dalje, video sam u nekom casopisu...
Siromasak, a zamisli, bio je asistent Bati Kovacu kada je radio Colicu "Podlugove" i sve one lokomotive i efekte je on pravio, Kovac mi detaljno pricao kad se vratio iz Londona!
Old 18-04-2007, 09:08 PM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Siromasak, a zamisli, bio je asistent Bati Kovacu kada je radio Colicu "Podlugove" i sve one lokomotive i efekte je on pravio, Kovac mi detaljno pricao kad se vratio iz Londona!
Ko je bio asistent Bati, Hans ?...koje godine je to bilo i kako je do toga uopste i doslo ? zanima me jako .
Inace gosn Hans je suvlasnik Steinberga i Euphonix-sa, i kako on sam kaze na njegovom Media Ventures rancu postoji od svake sprave i softvera koji je ikada napravljen barem po jedan komad ...sta reci
Old 18-04-2007, 09:30 PM   #6
milos
Pro Member

milos's Avatar

Secate se neke teme na forumu ,u pitanju su bili modulari pa je neko okacio slike Zimmerovog modulara - ono je po meni bolesno a creva(patch kablova) na sve strane....
Meni se iskreno Zimmer kao kompozitor ne svidja a i preradio je Hendlovu "Sarabandu" - poslusajte glavnu temu iz " Gladijatora"
U filmskoj muzici ga Vangelis jede za dorucak
milos is offline  
Old 18-04-2007, 10:43 PM   #7
slowstar
Pro Member

Ne mogu da se setim koje je to godine bilo, ali Kovac je veci deo Cholinog albuma na kome je pesma "Podlugovi" radio u studiju "Central Recorders" sada naravno zatvoren, kao i vecina drugih, i tu je kao "in house" programmer i klavijaturista radio Hans, koji se "nasao" Kovacu kada je radio Cholu, i pomagao oko raznih stvari, takodje, na jednoj staroj vinil ploci Olivere Katarine, ako moze da se nadje, stoji i njegovo ime kao assistant programmer for synths & Keyboards, tu je Kovac svirao jedan jako redak instrument, mislim da se zvao RMI SYMPHONIZER ili slicno, proizvodjaca Rocky Mountains Instruments "R.M.I." secam se da sam se specijalno "palio" na taj instrument, koji je imao kartice sa talasnim oblicima (Waveform cards) i bio daaavna preteca Yamahe GS1, koju valjda svi znamo (vidi pod TOTO)
Old 19-04-2007, 12:34 PM   #8
milos
Pro Member

milos's Avatar

Da nije neki od ova dva?

Jean Michel Jarre ga je koristio za glavni lead Oxygenea part IV

Symphonizer je Freemanov(Ken Freeman - tvorac string masina)
milos is offline  
Old 19-04-2007, 01:04 PM   #9
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Veliki pozdrav Slowstar! Mozda je malo off topic ali me zanima s obzirom da si veliki fan Rolanda. Naime, prije par mjeseci sam vrlo povoljno dobio Roland G-1000 (samohodka sa vrlo ozbiljnom tipkovnicom i zvukovima s obzirom na namjenu) i zanima me gdje na webu mogu skinut farbe za njega. Dosta sam kopao po netu, ali sam uglavnom nailazio samo na stilove. Mozda ti imas nesto u svojoj arhivi? Hvala unaprijed i jos jednom dobrodosao! Pozdrav.
FrankoPanko is offline  
Old 19-04-2007, 01:08 PM   #10
slowstar
Pro Member

JESTE! to je donji na prvoj fotki, vidi sa desne strane slot za waveform kartice, koje su tada bile ogromnih dimenzija u odnosu na sadasnje, masina je takodje iza Jean Michelove glave, sa kablom bas oko CARD SLOTa, ne mogu da "lociram" vinil LP Olivere Katarine, ali na jednoj numeri Kovac stalno nesto svirucka oko njenog glasa, kao neki "fill in", a zvuk je otprilike neka mesavina panove frule sa klarinetom...
Danas bi bio potpuno obican, ali je tada bio vrlo interesantan...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules