|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako...Imam od preamp-a VoiceMaster Pro i M-Audio Tampa a od mic-a SE z3300a , se z5600a i kad snimam vokale stalno mi se cuje prejako slovo "s" "c"...
Pocetnik sam u tome pa neznam kako da rijesim taj problem... Pa vas molim da mi kazete sta da od softwera (i kako) i opreme kupit da rijesim taj problem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.audio-electric-shop.de/sh.../Samson-01.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Donedavno sam to skidao sa Waves RDeesser-om i bilo je kako-tako.
Prije par nedjelja sam probao sa ukljucim Deeser sa VoiceMaster Pro i da vokal usnimim sa istim i to je problem rijesilo takoreci u potpunosti. ![]() Cak i pri ekstremnom tresholdu "gusenje" sibilanata ne smeta previse(ono kad ga povuce pri pojavi istih).Naravno,za pravi rezultat dovoljan je umjeren tresh.Recimo,obje kontrole na 3 sata otprilike(moze i 15 casova).
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jedno od resenja je da izmaknes mikrofon pod uglom od 45 stepeni.
Za plozive (p, b ...) ti vec treba depoper, a to mozes napraviti i od zenske najlonske carape. ![]() Naravno sve se moze srediti i softverski ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 04-02-2007 at 07:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa isti je materijal u pitanju, samo sto ovaj pop filter fabricki izgleda lepse.
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() A treba li mi to / vrijedi li kod dinamičkog mikrofona s obzirom na to da nije osjetljiv kao condeser? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Stavi ruku ispred usta i izgovaraj neka slova, pa onda izgovori p i b. Osetices kako ti vazduh "izleti" iz usta prilikom ta dva glasa. Taj vazduh udari u membranu i napravi prevelik pomeraj membrane. Razvuci carapu i stavi je izmedju usta i ruke, pa ako ne bude bilo tolikog udara vazduha, onda znaci da ce da radi i sa mikrofonom, nebitno dali je dinamicki ili kondenzatorksi. Kondenzatorski su osetljiviji, ali na male promene, a ovo je najveci udar vazduha koji mic moze da dozivi tako da ce ga registrovati i najgori mikrofon. Neka neko sa vise iskustva kaze coveku, ja ovo samo teorijski znam, mada mi je skroz nemoguce da nije isto i u praksi ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 04-02-2007 at 08:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"LIQUID Mix + PowerCore element" PROBLEM | X_curve | DSP forum | 9 | 12-12-2007 05:43 PM |
Veliki problem sa "SX3" !!! POMAGAJTEEEEE! | Patalo | Audio Software | 27 | 07-07-2005 11:17 AM |