![]() |
Problem sa slovom "s"
Ovako...Imam od preamp-a VoiceMaster Pro i M-Audio Tampa a od mic-a SE z3300a , se z5600a i kad snimam vokale stalno mi se cuje prejako slovo "s" "c"...
Pocetnik sam u tome pa neznam kako da rijesim taj problem... Pa vas molim da mi kazete sta da od softwera (i kako) i opreme kupit da rijesim taj problem??? |
Re: Problem sa slovom "s"
Quote:
http://www.audio-electric-shop.de/sh.../Samson-01.jpg |
pozdrav i dobrodosao.
imash problem sa tzv. sibilantima. od softvera ce ti pomoci bilo koji de-esser, pogledaj spitfish |
Donedavno sam to skidao sa Waves RDeesser-om i bilo je kako-tako.
Prije par nedjelja sam probao sa ukljucim Deeser sa VoiceMaster Pro i da vokal usnimim sa istim i to je problem rijesilo takoreci u potpunosti.:) Cak i pri ekstremnom tresholdu "gusenje" sibilanata ne smeta previse(ono kad ga povuce pri pojavi istih).Naravno,za pravi rezultat dovoljan je umjeren tresh.Recimo,obje kontrole na 3 sata otprilike(moze i 15 casova). |
Jedno od resenja je da izmaknes mikrofon pod uglom od 45 stepeni.
Za plozive (p, b ...) ti vec treba depoper, a to mozes napraviti i od zenske najlonske carape. http://www.soundfield.com/products/images/popscreen.jpg Naravno sve se moze srediti i softverski ... |
Quote:
|
Pa isti je materijal u pitanju, samo sto ovaj pop filter fabricki izgleda lepse.
|
Quote:
A treba li mi to / vrijedi li kod dinamičkog mikrofona s obzirom na to da nije osjetljiv kao condeser? |
Quote:
Stavi ruku ispred usta i izgovaraj neka slova, pa onda izgovori p i b. Osetices kako ti vazduh "izleti" iz usta prilikom ta dva glasa. Taj vazduh udari u membranu i napravi prevelik pomeraj membrane. Razvuci carapu i stavi je izmedju usta i ruke, pa ako ne bude bilo tolikog udara vazduha, onda znaci da ce da radi i sa mikrofonom, nebitno dali je dinamicki ili kondenzatorksi. Kondenzatorski su osetljiviji, ali na male promene, a ovo je najveci udar vazduha koji mic moze da dozivi tako da ce ga registrovati i najgori mikrofon. Neka neko sa vise iskustva kaze coveku, ja ovo samo teorijski znam, mada mi je skroz nemoguce da nije isto i u praksi :da: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:21 PM. |