|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
http://www.arturia.com/evolution/en/home.html
Dala se Arturia u hardverske module a i (pretpostavljam ne toliko verna) emulacija Jupitera-8 je tu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
medjutim, daleko od toga da ova sprava svejedno nebi mogla biti korisna i muzikalna. pogotovo u elektronici, tehnu.. uzivo i sl. pitam se samo sto je unutra. ako je to samo pc u kutiji sa knob interfaceom, nista. medjutim ako su portali svoje codove na nesto drugo npr. neki dedicated DSP, motorolu i sl, znaci bez windowsa u pozadini.. mozda i ode djelic "windows/vsti" plastike..koje je inace stalno tu. primjer: nord lead - isto software ali ne zvuci plasticno kao vsti.. vec ima svoj karakter i punch. ako nije preskup, i mene zanima .. ![]() Last edited by clusterchord; 19-01-2007 at 03:00 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mod?rateur analogue
|
![]()
uhhh, brate.. dvije 'iljade eura u ducanu (MAP), znaci dok dovedes ovamo mozes umjesto toga kupiti i jedno 2 - 3 prava analogca usput.
dizajn je super ali cijena .. pusu oni marihuanu valjda ![]() Last edited by clusterchord; 19-01-2007 at 03:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Delimo isto misljenje Tomislave ... Navodno ima 2 Tiger Sharc DSP-a koji cine core sitema. Umesto da poboljsaju postojece emulacije,oni samo shtancuju nove.Nekada su updateovali synthove u pocetku(Minimoog 1.1 pa 1.5 update) sto ustvari svedoci koliko su emulacije daleko od pravog zvuka(zato sto su verovatno synthedit ![]() ![]() Skontao sam samo jednu stvar,nikada neces moci 100 % verno da rekreiras analogni synth ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
evo nove slike od Arturia Origina:
![]() ![]() izgleda bit ce i verzija sa klavijaturom na odvajanje, a la Radias. pa to mi i neij bas nesto, izgleda nezgrapno ovako vertikalno.. da su barem potrpali taj LCD i sve te potove duz ove (sexy) klavijature, to bi izgledao ko neki virus - mislim da bi se to prodavalo.. ako nista drugo , zbog izgleda.. cekam kad ce neki demosi od ORigina, da mi cujemo malo kako to zvuci na samostalnom DSPu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Jupiter-8v demo je vani. Ovog puta hvala bogu demo radi i bez donglea.
Bas me zanima koliko je emulacija vjerna originalu - Clusterchord ajde napravi uzporedbu sa tvojim jp-8 in arturijinom emulacijom... check it out folks ![]() http://www.arturia.com/evolution/en/...resources.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Upravo skidam demo,mada ne nadam se nesto previse imajuci u obzir da nijednu emulaciju nisu uradili kako valja
![]() Pozdrav novom clanu,vidim Sare - volis analogstinu.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Meni zvuci kao neka "nazor" toplina - mozda se tripujem, ali od
Duran Duran padova suze krenu da mi se slivaju niz lice, videcemo da li ce Nick Rhodes reagovati na ovaj plug-in IMO dobar synth ali fali mu dusa samo tako, sto i nije neobicno jer ne znam za VST koji moze da se pohvali tom "metafizickom" stranom Bilo bi ekstra kad bi neko napravio uporedni test |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam isprobao demo i mogu reci da nisam bas nesto odusevljen .Tipican Arturia soft zvuk,tanki oscilatori ,filter falshira pogotovo kad otvoris resonance...
Ono sto je meni zanimljivije je Sonicprojects OPX ensemble za Reaktor 5. Mislim da ne zvuci identicno OBX-u mada ima taj SEM filter sweep i masivne oscilatore ![]() ![]() I dalje za mene od emulacija na prvom mestu stoji Wayoutware Timewarp 2600 ![]() Ne treba mu suditi po presetima vec treba poceti od blanka pa polako.... Jednom prilikom sam postovao na kvr forumu A B test . Uradio sam 2 kratka demoa a pitanje je bilo koji je sint Minimoog a koji Arp 2600 a drugo pitanje se odnosilo na soft odnosno hard varijantu i dosta njih je tvrdilo da je demo uradjen sa Timewarpom bio hardverski Arp 2600 dok im nisam otvorio oci... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji midi upgrade za Jupiter-8 rev.1 ? | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 26-05-2008 09:32 AM |
Roland Super Jupiter - demo | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 31 | 12-11-2006 03:05 PM |