Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2006, 02:32 PM   #1
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Default Savet za osmokanalni preamp

Pozdrav svima!

Novi sam na ovom forumu. Forum je prepun korisnih informacija, pa sam resio da se registrujem i potrazim savet.

Zanima me da li neko od Vas moze da mi preporuci neki osmokanalni preamp srednje klase (sa ili bez digitanog output-a) koji bi dobro funkcionisao prilikom usnimavanja bubnjeva u mom malom studiju! Unapred hvala
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 02:44 PM   #2
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Savet za osmokanalni preamp

Quote:
Originally Posted by spidermusic
Pozdrav svima!

Novi sam na ovom forumu. Forum je prepun korisnih informacija, pa sam resio da se registrujem i potrazim savet.

Zanima me da li neko od Vas moze da mi preporuci neki osmokanalni preamp srednje klase (sa ili bez digitanog output-a) koji bi dobro funkcionisao prilikom usnimavanja bubnjeva u mom malom studiju! Unapred hvala
Pozdrav Spider i dobrodosao.

Daj malo vise informacija, sta snimas(vrsta muzike), cena, ruting ocekivanja?
Manley is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 03:26 PM   #3
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Snimam sve sto mi dopadne, ali, uglavnom je to neki, rock ili hard rock. Bude ponekad i jazz-a i pop-a. Dakle, snimam sve i svasta, pa bi sprava trebala biti sto universlnija.

Usnimak bi trebalo da bude sto realniji, kako bi kada prodje kroz RME fireface 800 i stigne u Nuendo bio dovoljno dobar za dalju obradu Uad-om i TC powercore-om.

Razmisljana su mi isla u pravcu Mackie Onyx 800R, ali su se tu upleli i Presonus Digimax 96K, RME octamic D i Audient ASP008 sa ADAT interface-om (Inace, moj favorit, kojeg je tesko nabaviti u Beogradu!)

Eto, tu je, u skladu sa pomenutim uredjajima i moj rang sa cenom (negde oko 1.500 Eura).

Mozda imate i neki drugi predlog tipa: dva cetvorokanalna preampa ili neka peta varijanta!

jos jednom hvala!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 05:53 PM   #4
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by spidermusic

Razmisljana su mi isla u pravcu Mackie Onyx 800R, ali su se tu upleli i Presonus Digimax 96K, RME octamic D i Audient ASP008 sa ADAT interface-om (Inace, moj favorit, kojeg je tesko nabaviti u Beogradu!)

Eto, tu je, u skladu sa pomenutim uredjajima i moj rang sa cenom (negde oko 1.500 Eura).

Mozda imate i neki drugi predlog tipa: dva cetvorokanalna preampa ili neka peta varijanta!

jos jednom hvala!
Ja bih ti preporucio CLM DB8000s ne znam da li se vise proizvodi, ali ga mozes naci na eBay-u za taj novac

Posto vec imas RME bilo bi dobro da uzmes jedan od njihovih pre-a

Presonus je solidan za te pare koliko kosta.

U svakom slucaju bilo koji da uzems neces pogresiti...mala prednost je na strani CLM-a jer ima i soft limiter i bolja predpojacanja, ali je rizik zbog rezervnih delova.

Onyx nisam probao, ali ima ljudi koji jesu tako da se nadamo da ce se javiti.

Pozdrav
Manley is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:15 AM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

evo jedna malo offbeat ideja:

ako si imalo sklon samogradnji (DIY), ili imas nekog ko moze da ti slozi za malu paru, napravi si API312/512 klonove. to je pretpojacalo koristeno za bubanj, vise nego skoro sva ostala zajedno. odlicno zvuce i na gitarama, mpc i sl, i nekim klavijaturama.

ja si radim dva komada.. stereo za tracking drum machina, sinteva i guitar amp+room mic. ispadne te oko 250 do 300 dolara po kanalu, plus napajanje za sve. ako ne mozes 8, prvo nabavis 4kom za kik, snare i OH. za ostalo se snalazis na pres od kartice i sl. a onda poslije dodas jos 4..

vise informacija:

www.eisenaudio.com
www.gearslutz.com forum (search: "api500" i "eisen audio")

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:24 AM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Cluster, jesi zavrsio te Apije? Bas me zanima kako to radi u "uradi sam" izvedbi.

Za Spidera:

Za te pare i manje, Onyx 800R i miran si. To su cisti preampi koji vaze za najbolje u klasi jeftinih ili integrisanih preampa. Po raznim testovima, ljudi ih znatno favorizuju u odnosu na preampe sa FF800. A taj 800 r kosta i manje (cini mi se) od sume kojom raspolazes.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:31 AM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Cluster, jesi zavrsio te Apije? Bas me zanima kako to radi u "uradi sam" izvedbi
nisam. to da ih #radim" u previodu znaci, cup sam se s tipom iz eisen audija, dogovaramo sve dijelove koji mi trebaju. i dogovrio sma kolegu koji ce mi ih zalemiti, testirati i napraviti napajanje +-18v plus 48v.

imamo ideju da napravimo cijeli API standard rack, ali vidicemo ako se to pokaze prekomplicirano onda cu u prazni 1U rack utrpati dva kom za pocetak..

ovaj eisen mi je i nasao edac konektor koji api format koristi odotraga, tako da to nabijes gore na pcb, i spajas u koje god kuciste oces..

sad sam slagao akustiku u studiju, pa je ovo malo zapelo, i trebalo je otplatiti great river..

Old 07-12-2006, 12:36 AM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
sad sam slagao akustiku u studiju, pa je ovo malo zapelo, i trebalo je otplatiti great river..
HAHAHAA!!

Mene veceras zvao majstor da su mi gotovi neki akusticki elementi, tako da sutra i mene ceka kesiranje

A pre neki dan potpuno neplanski kupio gitaru...

Ma super, zivi smo i zdravi. Javi kad budes to napravio kako si zadovoljan i da li vredi upustati se u te egzibicije.

Old 07-12-2006, 12:43 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ocu.. to me uzasno zanima.

a sad cu uskoro postati slike od akustike u studiju. gotov mi je vokal room, jos rezija.. (brdo broadband panela, i nesto bass trapova). odose pare u PE EM.

Old 07-12-2006, 12:48 AM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

JA to volim da kazem (u periodima dok se tesim ) : "Ako si ih potrosio, imao si ih!"

Mnogo bi gore bilo da ih nisi potrosio, zar ne?

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules