|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Novi sam na ovom forumu. Forum je prepun korisnih informacija, pa sam resio da se registrujem i potrazim savet. Zanima me da li neko od Vas moze da mi preporuci neki osmokanalni preamp srednje klase (sa ili bez digitanog output-a) koji bi dobro funkcionisao prilikom usnimavanja bubnjeva u mom malom studiju! Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Daj malo vise informacija, sta snimas(vrsta muzike), cena, ruting ocekivanja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Snimam sve sto mi dopadne, ali, uglavnom je to neki, rock ili hard rock. Bude ponekad i jazz-a i pop-a. Dakle, snimam sve i svasta, pa bi sprava trebala biti sto universlnija.
Usnimak bi trebalo da bude sto realniji, kako bi kada prodje kroz RME fireface 800 i stigne u Nuendo bio dovoljno dobar za dalju obradu Uad-om i TC powercore-om. Razmisljana su mi isla u pravcu Mackie Onyx 800R, ali su se tu upleli i Presonus Digimax 96K, RME octamic D i Audient ASP008 sa ADAT interface-om (Inace, moj favorit, kojeg je tesko nabaviti u Beogradu!) Eto, tu je, u skladu sa pomenutim uredjajima i moj rang sa cenom (negde oko 1.500 Eura). Mozda imate i neki drugi predlog tipa: dva cetvorokanalna preampa ili neka peta varijanta! jos jednom hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Posto vec imas RME bilo bi dobro da uzmes jedan od njihovih pre-a Presonus je solidan za te pare koliko kosta. U svakom slucaju bilo koji da uzems neces pogresiti...mala prednost je na strani CLM-a jer ima i soft limiter i bolja predpojacanja, ali je rizik zbog rezervnih delova. Onyx nisam probao, ali ima ljudi koji jesu tako da se nadamo da ce se javiti. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
evo jedna malo offbeat ideja:
ako si imalo sklon samogradnji (DIY), ili imas nekog ko moze da ti slozi za malu paru, napravi si API312/512 klonove. to je pretpojacalo koristeno za bubanj, vise nego skoro sva ostala zajedno. odlicno zvuce i na gitarama, mpc i sl, i nekim klavijaturama. ja si radim dva komada.. stereo za tracking drum machina, sinteva i guitar amp+room mic. ispadne te oko 250 do 300 dolara po kanalu, plus napajanje za sve. ako ne mozes 8, prvo nabavis 4kom za kik, snare i OH. za ostalo se snalazis na pres od kartice i sl. a onda poslije dodas jos 4.. ![]() vise informacija: www.eisenaudio.com www.gearslutz.com forum (search: "api500" i "eisen audio") |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Cluster, jesi zavrsio te Apije? Bas me zanima kako to radi u "uradi sam" izvedbi.
Za Spidera: Za te pare i manje, Onyx 800R i miran si. To su cisti preampi koji vaze za najbolje u klasi jeftinih ili integrisanih preampa. Po raznim testovima, ljudi ih znatno favorizuju u odnosu na preampe sa FF800. A taj 800 r kosta i manje (cini mi se) od sume kojom raspolazes.
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
imamo ideju da napravimo cijeli API standard rack, ali vidicemo ako se to pokaze prekomplicirano onda cu u prazni 1U rack utrpati dva kom za pocetak.. ovaj eisen mi je i nasao edac konektor koji api format koristi odotraga, tako da to nabijes gore na pcb, i spajas u koje god kuciste oces.. sad sam slagao akustiku u studiju, pa je ovo malo zapelo, i trebalo je otplatiti great river.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mene veceras zvao majstor da su mi gotovi neki akusticki elementi, tako da sutra i mene ceka kesiranje ![]() A pre neki dan potpuno neplanski kupio gitaru... ![]() ![]() Ma super, zivi smo i zdravi. Javi kad budes to napravio kako si zadovoljan i da li vredi upustati se u te egzibicije.
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ocu.. to me uzasno zanima.
a sad cu uskoro postati slike od akustike u studiju. gotov mi je vokal room, jos rezija.. (brdo broadband panela, i nesto bass trapova). odose pare u PE EM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
JA to volim da kazem (u periodima dok se tesim
![]() ![]() Mnogo bi gore bilo da ih nisi potrosio, zar ne? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
savet za vokal | milanCHE | Computer Hardware | 4 | 09-05-2007 09:19 AM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |