|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
LM, stvarno se preterano ne razumem u ove stvari ali jedna stvar mi smeta.
Zvuk u plejeru je nekeko nashminkan u odnosu kada istu stvar pustim u sekvenceru (npr. nuendo). Koristim Winamp zbog skinova, a dal kvalitet uopste zavisi od plejera ili moram nesto drugo da podesim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Psiho
|
![]()
WinAmp je IMO najrasprostanjenije softversko sranje world wide. Jedan od najloshijih pleyera kada je dekodiranje MP3-a u pitanju, ali zato ima sjajne skinove. Kvaliteta reprodukcije ovisi o algoritmu dekodera odredjenog pleyera. MP3 radi na poznavanju psihoakustike i uklanja one djelove audio signala koje chovjek (teoretski) ionako ne chuje. Prosjechan korisnik na PC zvuchnicima vjerojatno i ne chuje te djelove, ali u praksi MP3 JAKO degradira kvalitetu zvuka. Osim shto "izrezuje vishak" informacija poprilichno poremeti i panorame jer sve shto se nalazi blizu sredine panorame mozhe se zapisati kao mono kanal i time se shtedi 50% prostora potrebnog za zapis. Dakle MP3 player zapravo dekodira kompresiju u real time-u i tako reproducira glazbu. WinAmp ovaj postupak radi kriminalno loshe.
Foobar2000 je neshto bolji a podrzhava i 24 bit wave format. Audiactive je vrhunski player kada je algoritam u pitanju ali nema bash nikakvih dodatnih elemenata. Ujedno je i freeware. Nadjesh li neshto praktichno i funkcionalno svakako mi javi ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da li ima sanse da ovaj programcic proradi kod ikoga ko nema Lynx kartu?
Ako ima dobrovoljaca, bilo bi mi drago da probaju. I jave utiske. Player se dobija uz drajvere, i "moze" samo wav. Samo treba da mu se kaze na koju kartu da posalje (ne mora Lynx) pozdrav bogi
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Radi!!!!
![]() ![]() Ruzan je kao noc, ali koliko chujem, svira realno...
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Sjajno!!!!
Taj plejer UBIJA... a ljudi ga napravise da se proveri da im kartica radi, eto ako korisnik nema bas nista ![]() ![]() pozdrav bogi p.s. nadam se da me oni iz Lynxa ne optuze za pirateriju ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Preterujes... ako ti je ruzna ondak zazmuri i uzivaj u muzici ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Winamp svira preko pluginova (po defaultu doduse njegovim, cini mi se) tako da ne vidim zasto ne moze da se instalira neki "provjeren" plug, i da se gura, sa sve sljastecim skinovima
![]() Ja i dalje koristim 2.57 verziju winampa za sva svoja slusanja. Da ima razlike izmedju te verzije i novije 5.xx , cisto sumnjam (ali nisam ni poredio, koristim i dalje 2.57), i prije ce biti neciji trip, da to zvuci razlicito (jer mozda je samo stvar u nivoima, atenuaciji, pa djeluje da zvuci drukcije). Ne kazem da nije moguce (nisam poredio, pa se ogradjujem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ja sam na verziji 2.8, poslednjoj koja je valjala od Winampa.
Mnogo bolji zvuk nego media pleyer koji nevidjeno sminka, kao i nove 5.x verzije Winampa.
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
ja bih bio presrećan samo da se neki plejer pribli?i stainberg kvalitetu reprodukcije
![]() ranije mi to uop?te nije značilo ali od kad sam kupio krkove ne mogu preći preko toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
TC daje besplatne plugove | La notte | DSP forum | 16 | 24-02-2009 10:53 PM |
Materijalli koji apsorbuju zvuk, recimo od... | Adi | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 29-05-2006 01:46 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |