Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji plejer daje najprecizniji zvuk? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15743)

yoloko 26-10-2006 08:20 AM

Koji plejer daje najprecizniji zvuk?

LM, stvarno se preterano ne razumem u ove stvari ali jedna stvar mi smeta.

Zvuk u plejeru je nekeko nashminkan u odnosu kada istu stvar pustim u sekvenceru (npr. nuendo).

Koristim Winamp zbog skinova, a dal kvalitet uopste zavisi od plejera ili moram nesto drugo da podesim?

SHIVA 26-10-2006 05:33 PM

Re: Koji plejer daje najprecizniji zvuk?

WinAmp je IMO najrasprostanjenije softversko sranje world wide. Jedan od najloshijih pleyera kada je dekodiranje MP3-a u pitanju, ali zato ima sjajne skinove. Kvaliteta reprodukcije ovisi o algoritmu dekodera odredjenog pleyera. MP3 radi na poznavanju psihoakustike i uklanja one djelove audio signala koje chovjek (teoretski) ionako ne chuje. Prosjechan korisnik na PC zvuchnicima vjerojatno i ne chuje te djelove, ali u praksi MP3 JAKO degradira kvalitetu zvuka. Osim shto "izrezuje vishak" informacija poprilichno poremeti i panorame jer sve shto se nalazi blizu sredine panorame mozhe se zapisati kao mono kanal i time se shtedi 50% prostora potrebnog za zapis. Dakle MP3 player zapravo dekodira kompresiju u real time-u i tako reproducira glazbu. WinAmp ovaj postupak radi kriminalno loshe.

Foobar2000 je neshto bolji a podrzhava i 24 bit wave format.

Audiactive je vrhunski player kada je algoritam u pitanju ali nema bash nikakvih dodatnih elemenata. Ujedno je i freeware.

Nadjesh li neshto praktichno i funkcionalno svakako mi javi ;)

boggy 26-10-2006 05:46 PM

1 Attachment(s)
Da li ima sanse da ovaj programcic proradi kod ikoga ko nema Lynx kartu?

Ako ima dobrovoljaca, bilo bi mi drago da probaju. I jave utiske.

Player se dobija uz drajvere, i "moze" samo wav. Samo treba da mu se kaze na koju kartu da posalje (ne mora Lynx)

pozdrav

bogi

idekius 26-10-2006 05:52 PM

Radi!!!! :mrgreen::cool:
Ruzan je kao noc, ali koliko chujem, svira realno...

boggy 26-10-2006 05:55 PM

Sjajno!!!!

Taj plejer UBIJA... a ljudi ga napravise da se proveri da im kartica radi, eto ako korisnik nema bas nista :)... a moze i da SNIMA! :rolleyes:

pozdrav

bogi

p.s. nadam se da me oni iz Lynxa ne optuze za pirateriju :mrgreen:... mada navalite na forume i trazite da vam naprave samo player for free :) zato sto je najbolji... samo nemojte traziti skinove ;)

idekius 26-10-2006 06:01 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Sjajno!!!!

samo nemojte traziti skinove ;)

Moze li barem neka razumna ikonica, za razliku od ove koja me podseca na Bill Gates-ovu mladost i DOS? :mrgreen::):rotfl:

boggy 26-10-2006 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Moze li barem neka razumna ikonica, za razliku od ove koja me podseca na Bill Gates-ovu mladost i DOS? :mrgreen::):rotfl:

Preterujes... ako ti je ruzna ondak zazmuri i uzivaj u muzici :rotfl:

pozdrav

bogi

diviner 26-10-2006 06:09 PM

Winamp svira preko pluginova (po defaultu doduse njegovim, cini mi se) tako da ne vidim zasto ne moze da se instalira neki "provjeren" plug, i da se gura, sa sve sljastecim skinovima :).

Ja i dalje koristim 2.57 verziju winampa za sva svoja slusanja. Da ima razlike izmedju te verzije i novije 5.xx , cisto sumnjam (ali nisam ni poredio, koristim i dalje 2.57), i prije ce biti neciji trip, da to zvuci razlicito (jer mozda je samo stvar u nivoima, atenuaciji, pa djeluje da zvuci drukcije). Ne kazem da nije moguce (nisam poredio, pa se ogradjujem).

Oggy 26-10-2006 07:58 PM

Ja sam na verziji 2.8, poslednjoj koja je valjala od Winampa.
Mnogo bolji zvuk nego media pleyer koji nevidjeno sminka, kao i nove 5.x verzije Winampa.

yoloko 26-10-2006 09:56 PM

ja bih bio presrećan samo da se neki plejer pribli?i stainberg kvalitetu reprodukcije :hyper:

ranije mi to uop?te nije značilo ali od kad sam kupio krkove ne mogu preći preko toga :cool:

All times are GMT +1. The time now is 08:14 AM.