Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2006, 11:31 PM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default moj prvi highend pre .. (ideje za eq?)

eto, odose pare. trebalo mi je hitno rjesenje za voice-over i za lead vokale. trenutno sam na akg 414-ici, sto je napredak od NT1, ali plan mi je pocetkom godine stari U87 ili Sondelux iFET7.

nisam sad mogao ici na nesto vece (cijeli kanal sa kompom i eq-om). htio sam prvo samo vrhunski pre. radit cu za pocetak sa RNC-om, koji je prilicno cist ako neides preko 4dB gain redukcije. zavrsavam i DIY GSSL-ov kompresor, sa originalnim dBx vca-ovima, pa cu probat i s njime , kad mi bude trebalo masnijeg karaktera u kompresiji.

htio bih nakon toga nekakav samostalni eq, jer volim neki put stanjiti bas i dodati presence nekim stvarima vec unaprijed, a ne u vst-u, jer mi tako oslobodi jos headrooma, i zvuci zdravije - utjeram ga glasnije u konverter.

ima li netko prijedlog za EQ, nesto s cime je radio, i dobro mu radi na vokalima ?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2006, 11:28 AM   #2
gregor z
Moderator

Default Re: moj prvi highend pre .. (ideje za eq?)

hey clusterchord.....

ja ti preporucujem amek 9098 eq, radi savr?eno, ima fat ili clean sound i ima? jo? jedan super dobar mic preamp on board. moze se dobiti used za nekih 1000-1200 eura. a od jeftinijih navodno speck pravi odli?ne eq-je i ima? jo? rupert neve portico seriju..a ako si ve? kod diy kompresora napravi si pultec clone......
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2006, 11:34 AM   #3
gregor z
Moderator

evo slike....ja imam dva komada i totalno sam zadovoljan.....
Attached Images

Old 19-10-2006, 11:51 AM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Posedujem takodje istu spravu i kazem ti isto sto i Gregor.
Nevidjeno cist input, koji ces jako tesko uspeti da uteras u "crveno" (tacnije, ja jos uvek nisam) i jako dobar EQ koji moze biti i sirok, a mozes da ga tako preciziras da radi kao deeser.
JA sam moj kupio u poslednjoj turi, dok je mogao da se nadje nov i po pristojnoj ceni, a voleo bih iskreno da uzmem jos jedan.

TAkodje gledam i Portico seriju, ali kompresor. Jedino me nervira to sto su pola rek sprave, pa ne znam gde bih sa njime... Jedino da kupim 2

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2006, 12:27 PM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kao bivsi vlasnik ameka 9098 , mogu da ti potvrdim sve navedeno. Ako mozes da ga nadjes ne razmisljaj ni casa....kupi 2 odmah . High End za male pare.
Old 19-10-2006, 12:50 PM   #6
gregor z
Moderator

eeee.....ali ima jednu manju manu...to su ribbon mikrofoni....ja imam dva beyera 130 koje upotrebljavam u Blumlein kombinaciji i amek nema dovoljno cistog gaina da bi jih snimio tako kako je meni cool (za to upotrebljavam focusrite ili adl), a za sve ostale micove je super cool. Sa mojim vintage akg 414 razume se bolje od svih mojih preampa, i 87ica radi super cool sa nekim vokalima. Ali EQ volim više od svih ostalih za vokale ili neke toplije soundove.Ali ako ti treba samo EQ tu nema nekih problema za tebe.....
Old 19-10-2006, 01:40 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

da DIY mi se mota po glavi. obzirom da cu si napraviti par API 512 klonova, od kita koji radi eisenaudio.com. njihov api pre pcb i panel su predvidjeni za API500 format), cak sam iskopao dimenzije da napravimo rack i napajanje za to (10space kosta 900 dolara kod APIja :o). oni planiraju izbaciti i PCB za hi quality eq, to bi mozda bilo najidealnije. pre ili eq ispadne u totalu oko 250 - 300 dolara, kad ga slozis.

9098 je zanimljiv, cini se prilicno fleksibilan, i ko sto kazes sa pride ciscim pre-om. hm.. ako ulazim u zonu 1100 - 1200 eur, onda bi se mozda vec i protegnuo i uzeo greatriver-ov, isto half rack space, EQ1-NV, koji je navodno ubitacan. pa da imam GR komplet. oko 1550 dolara a to je malo vise. portico je jos skuplji, i ima kontinuiranu kontrolu za Q, dok GR ima samo tri pozicije. ali mi se na GR svidja sto ima promjenjivi HP filter. to mi je uzasno vazno. pogotovo kod elektronike, dosta sinteva volim rijesavati LF balasta vec u startu.

svejedno, nemam tih para trenutno, ako i budem imao, ici ce za bolji mike.

ps Gregor kako ide na HRT-u? kad se vidimo?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules