|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima
![]() Narocito prokreatorima ovog pouchnog sajta. Ovo mi je prvi post ovde. Treba da editujem gitare u Nuendu. Potrebni su mi svi mogucji saveti, advanced trikovi, fore, malverzacije, mahinacije, dakle sve sto je vezano za editovanje gitara u Sample Editor-u Nuenda, a ne odnosi se na bazichne operacije ( cut & paste...etc). Ali ne bilo kojih gitara, vecj gitara koje bash i nisu u perfektnom timing-u ![]() Unapred zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ako bi bio malo definisaniji sta te muci, rado bih ti pomogao.. al ovako, ne znam odakle da pocnem. jedan generalni savet - nauci sve moguce precice (shortcuts) i ovladaj njima, ustajaces ujutru srecniji!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pa evo ovako. Zamisli da imas 5-6 tejkova gitare u trajanju od 4 bara.
1.Te sve gitare kasne a sviraju svaku osminu tako da se ne vidi tachno gde je pochetak novog akorda, vec u Sample Editoru vidis samo kobasicu. 2.Ni svaka osmina nije odsvirana precizno tako da ne mozes da pronadjes jedan "zdrav" bar i da ga pejstujes. Da li je moguce u ovakvim situacijama koristiti Warp Time, Warp Tabs i Hitpoints i kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
mislim da ti malo toga moze tu pomoci, ali ova orudja sigurno ne. Jedino da pokusas da na sluh cujes&vidis gde su u toj kobasici te osmine, pa da otrpilike probas da namestis. Al ovo sto si ti naveo deluje prilicno beznadezno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Prvo moram da te pohwalim shto si se probudio u cik zore
![]() Mogu te gitare i da se urade peshaka, tako kako si rekao. Ako ih ostavim, u kvantizovanoj matrici cje izgledati previshe zhive ![]() Nadao sam se da neko zna lakshe metode & tehnike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
eh
to mi je sad obaveza... placen sam da olizujem Rumski 7 sati dnevno, od 10 do 17h! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hitpoint detection.
Odradi hitpoint, pa qvantizuj.
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa nista, otvori audio fajl u audio editor prozoru (mada ja ovo pricam za Cubase, ali verujem da je identicno i kod Nuenda).
Onda ides na Hitpoint, i pustis da odradi svoje. E onda mozes na slajderu da povecas/smanjis osetljivost hitpoint detekcije, dok ne vidis da hvata samo te osmine o kojima si pricao. Nakon toga, koliko se secam, posto pisem iz glave, imas opciju tipa Slice, koja ce ove segmente da izdeli u posebne audio fajlice. To se valjda nece videti u samom editoru, nego tek kad se vratis u sekvencer. Kad tamo vidis da imas izdeljen fajl, jednostavno uhvati sve delove i klikni Q, odnosno, kvantizuj po osminama. I eto. Znaci sve ovo ti pisem onako, koliko mogu da se setim, ali mislim da ces da provalis... ![]()
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ok, i ja radim otprilike tako sa malom razlikom - ne pravim slice-ove kad kvantizujem audio. Thx u svakom slucaju
![]() Da li neko radi sa Warp tabovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Besplatni program za recording/editing za XP? | boggy | Audio Software | 14 | 23-11-2008 10:14 AM |
Monitor u Nuendu i eho | Mogli | Audio Software | 7 | 14-07-2006 12:15 AM |