|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Ovako...
Uploadowao sam dva wav fajla... Oba su 44.1kHz 24 bit-a. Oba prachenceta su brzinski snimljena Fender Jazz Bass-om Special, ali sa zicama kojima cu uskoro davati dvogodisnji pomen ![]() Razlika je u tome sto je jedna varijanta snimljena preko RME ADI2, a druga preko Behringer ADA8000... Za sada necu reci koja je cime snimljena ![]() ![]() Dakle sve je isto podeseno... Cubase, oba uredjaja na -10, u oba slucaja bez upotrebe Bass glave, direktno u konvertor, cak je i ruka bila na istom mestu na telu gitare... Hteo sam da snimim jos dve... jednu preko Pulsarovog AD, a drugu preko Luninog AD, ali me mrzelo da se saginjem i petljam iza racunara... ![]() Uostalom, preslusajte i prokomentarisite razliku...ona, naravno, postoji...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
hm, meni ovo ne zvuci zdravo, cujem nekakve artefakte i u jednom i u drugom fajlu u visokotonskom podrucju.
![]() takodjer u prvom fajlu je primjetnije neko pucketanje? trebao si malo vise snimiti ![]() ali ovako "ofrlje"...necu pogadjat koji je koji, samo cu reci sto mi bolje zvuci. prvi fajl je tanji i razgovjetniji...ali je drugi topliji i mrvicu mi lipse zvuci. ako mene pitas, ovo bi mogla bit snimka sa istog uredjaja, samo si pomakao desnu ruku za 1 cm ![]() no, ne svidjaju mi se oni artefakti nimalo :/
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
joj budale, slusam na integriranoj zvucnoj i onda se zalim na artefakte
![]() ![]() ![]() na emu-u je sve ok ![]() moja prognoza: fajl 1 RME fajl 2 Behringer
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Dobro, mozda sam mogao to lepse da usnimim, ali mislim da se razlika cuje...
Ono puckanje u drugom fajlu je pljaskanje rukom o zicu... Ali ovde se ne radi o kvalitetu bass-a, vec cisto o AD razlici... Neces valjda da to snimim kroz preamp (ili bass glavu), sa novim zicama ![]() Dakle ovo su ti cisto brzinski fajlovi direktno u konvertor...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() EMU je to lijepo odsvirao ![]() dao sam svoju prognozu, sad cekam rezultat...kao i ADA8000 koji je narucen ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Prvi fajl je kvalitetniji i to se odmah cuje. Dobro zvuci taj bas. Tema je nesto kao Stratus - Billy Cobham.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
prvi fajl: za nijansu otvoreniji u , i tanji u low end-u od drugog
drugi fajl: za nijansu malo vise low end-a, i malo zatvoreniji nijanse su u pitanju, a ti ces nas prosvetliti uskoro, nadam se ...... ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da je prvi file Behringer po?to mi zvuči tanje (ili mi se samo čini) a drugi punije tj. konkretnije izlazi ..pa mislim da je stvar do konvertera tj. drugi Rme..? ja onako na prvo slu?anje.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pa ako je stvar u nijansama onda je Behringer uradio odlicnu stvar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mason
|
![]()
Mandrak je u pravu
![]() Jedinica je Behringer ADA8000, a dvojka RME ADI-2... Samo, stos je sto su recimo sa vokalom rezultati drugaciji... Snimio sam dva fajlica sa glasom i uploadovacu ih da uporedite... Moracu u dva posta zbog ogranicenja velicine fajla... Mislim, bez obzira sto neznam da pevam, ipak je glas u pitanju pa su fajlovi nesto veci jer su text i kompozicija morali biti smisleni ![]() ![]() P.S. Zao mi je sto su izostali komentari najvecih AD\DA sladokusaca na sajtu... Ocekivao sam da se oni jave... ************************************************** ********* Nazalost, nista od uploada fajlova sa glasom... LImit uploada je 488 KB, a fajlovi su 2X1.2mb
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 27-09-2005 at 07:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje... kartica + ada8000 | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 20-01-2009 12:40 AM |
ff800, 1820m, ada8000, wc i... | zvincic | Computer Hardware | 3 | 28-12-2006 09:16 PM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |