![]() |
Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000
1 Attachment(s)
Ovako...
Uploadowao sam dva wav fajla... Oba su 44.1kHz 24 bit-a. Oba prachenceta su brzinski snimljena Fender Jazz Bass-om Special, ali sa zicama kojima cu uskoro davati dvogodisnji pomen :-) Razlika je u tome sto je jedna varijanta snimljena preko RME ADI2, a druga preko Behringer ADA8000... Za sada necu reci koja je cime snimljena :-) Mozda ima onih koji ce pokusati da pogode :-) Dakle sve je isto podeseno... Cubase, oba uredjaja na -10, u oba slucaja bez upotrebe Bass glave, direktno u konvertor, cak je i ruka bila na istom mestu na telu gitare... Hteo sam da snimim jos dve... jednu preko Pulsarovog AD, a drugu preko Luninog AD, ali me mrzelo da se saginjem i petljam iza racunara... :-) To cemo drugi put... Uostalom, preslusajte i prokomentarisite razliku...ona, naravno, postoji... |
Re: Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000
hm, meni ovo ne zvuci zdravo, cujem nekakve artefakte i u jednom i u drugom fajlu u visokotonskom podrucju. :confused:
takodjer u prvom fajlu je primjetnije neko pucketanje? trebao si malo vise snimiti :) ali ovako "ofrlje"...necu pogadjat koji je koji, samo cu reci sto mi bolje zvuci. prvi fajl je tanji i razgovjetniji...ali je drugi topliji i mrvicu mi lipse zvuci. ako mene pitas, ovo bi mogla bit snimka sa istog uredjaja, samo si pomakao desnu ruku za 1 cm :D no, ne svidjaju mi se oni artefakti nimalo :/ |
joj budale, slusam na integriranoj zvucnoj i onda se zalim na artefakte :D:D:D
na emu-u je sve ok :) moja prognoza: fajl 1 RME fajl 2 Behringer |
Dobro, mozda sam mogao to lepse da usnimim, ali mislim da se razlika cuje...
Ono puckanje u drugom fajlu je pljaskanje rukom o zicu... Ali ovde se ne radi o kvalitetu bass-a, vec cisto o AD razlici... Neces valjda da to snimim kroz preamp (ili bass glavu), sa novim zicama :), da to kompresujem i uradim ekvalizaciju? Dakle ovo su ti cisto brzinski fajlovi direktno u konvertor... |
Quote:
EMU je to lijepo odsvirao :da: dao sam svoju prognozu, sad cekam rezultat...kao i ADA8000 koji je narucen :) |
Prvi fajl je kvalitetniji i to se odmah cuje. Dobro zvuci taj bas. Tema je nesto kao Stratus - Billy Cobham.
|
prvi fajl: za nijansu otvoreniji u , i tanji u low end-u od drugog
drugi fajl: za nijansu malo vise low end-a, i malo zatvoreniji nijanse su u pitanju, a ti ces nas prosvetliti uskoro, nadam se ...... :D |
Mislim da je prvi file Behringer po?to mi zvuči tanje (ili mi se samo čini) a drugi punije tj. konkretnije izlazi ..pa mislim da je stvar do konvertera tj. drugi Rme..? ja onako na prvo slu?anje.
Pozdrav. |
Pa ako je stvar u nijansama onda je Behringer uradio odlicnu stvar :)
|
Mandrak je u pravu:)
Jedinica je Behringer ADA8000, a dvojka RME ADI-2... Samo, stos je sto su recimo sa vokalom rezultati drugaciji... Snimio sam dva fajlica sa glasom i uploadovacu ih da uporedite... Moracu u dva posta zbog ogranicenja velicine fajla... Mislim, bez obzira sto neznam da pevam, ipak je glas u pitanju pa su fajlovi nesto veci jer su text i kompozicija morali biti smisleni :mrgreen::twisted: P.S. Zao mi je sto su izostali komentari najvecih AD\DA sladokusaca na sajtu... Ocekivao sam da se oni jave... ************************************************** ********* Nazalost, nista od uploada fajlova sa glasom... LImit uploada je 488 KB, a fajlovi su 2X1.2mb |
All times are GMT +1. The time now is 11:54 PM. |