|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
kapiram da je bilo price o side-chainovanju pre ...citao sam sve sto pise na forumu,ali se ne secam da je neko radio sidechain sa GCA1-SC pa sam hteo da vidim da li neko moze da pomogne.Kako sa njim napraviti da kick podvlaci bas.Treba mi bas detaljno objasnjenje za njega jer stvarno ne znam cime drugim bih u Cubase-u mogao napraviti to[softverski],a ne mogu da ukapiram sistem gca1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
jeste da nije kjaerhus, ali mozda ce ti pomoci..
www.voxengo.com/phorum/read.php?f=14&i=105&t=105 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ocekivao sam jos neki post,ali hvala u svakom slucaju lesho.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
pretpostavljam da si mislio na GAC-1 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
nisam radio sa GAC-1, ali znam da (sada vec stariji) TC Native Bundle ima veoma prost [za upotrebu] sidechainer...ako imas te pluginove, upotrebljava se na sledeci nacin...
1. TC Sidechain plugin na kick 2. TC Compressor-Deesser na bass i ukljucis key input na kompresoru... 3. To je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se .....cak je i tc kompresor potpuno ok za tu vrstu kompresije .... posto u drugim slucajevima i ne treba da radi ......
Ako si za dinamicki triger onda tc ...samo da se ukljuci kad treba da duckujes matricu ..... Ako sa za frekventni triger imas sonalksis dyn comp i dyn eq , pa napravi kompresiju na odredjenoj frekvenciji ....... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
fala,fala,fala...znaci moze sonalksis?!Nisam znao da moze sa njim jer ga nisam ni probao.Pa super sada sledi igranje sa Sonalksisom...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i sl ..... Za to ti preporucujem tc ...i to ti je super za ono sto ti hoces ....mozda nije moj kompresor da bi nesto bojio ili sl ...ali za ducking efekat potpuno radi posao Tako da ti je moja preporuka tc ......... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
znam da tc moze to da radi,ali nisam probao sa njim.NIsta onda cu da probam kako rekoste...sa TC-jem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ton magistar
|
![]()
obicno koristin pulsarove kompresore za sidechain, jer svi imaju tu mogucnost, a u nuendu: dB-D dynamics processor.
bi san napravi uputstvo sa slicicama (trebalo bi potrazit po forumu), ali ti nece bit potrebno, jer na gornjem linku imas detaljno uputstvo za 'ducking' (to je ovo sto tebi treba) i za sinkronizirani 'gating'. ![]() ne znan kako tc radi ali ovaj db ti ima 6 virtualnih kablova, sto znaci da po aranzmanu mozes napravit 6 ducking/gating konbinacija. ![]()
e, sta covek mora da trpi zbog bandita Last edited by SandRob; 10-08-2005 at 07:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sidechain pitanje | Igor | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 24-09-2008 11:45 PM |
db audioware sidechain kompresija video | lesha | Tutorijali | 1 | 04-11-2007 09:02 AM |
Sidechain compressor | kravadinka | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 17-11-2006 11:41 PM |
sidechain kompresija u acidu | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 19-04-2006 03:18 PM |
Sidechain | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 60 | 30-10-2004 04:20 PM |