Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   sidechain pomocu kjaerhus gca1..... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12098)

bezsmisla 07-08-2005 02:31 PM

sidechain pomocu kjaerhus gca1.....

kapiram da je bilo price o side-chainovanju pre ...citao sam sve sto pise na forumu,ali se ne secam da je neko radio sidechain sa GCA1-SC pa sam hteo da vidim da li neko moze da pomogne.Kako sa njim napraviti da kick podvlaci bas.Treba mi bas detaljno objasnjenje za njega jer stvarno ne znam cime drugim bih u Cubase-u mogao napraviti to[softverski],a ne mogu da ukapiram sistem gca1.

lesha 07-08-2005 03:03 PM

Re: sidechain pomocu kjaerhus gca1.....

jeste da nije kjaerhus, ali mozda ce ti pomoci..
www.voxengo.com/phorum/read.php?f=14&i=105&t=105

bezsmisla 09-08-2005 01:12 AM

ocekivao sam jos neki post,ali hvala u svakom slucaju lesho.

lesha 09-08-2005 01:14 AM

pretpostavljam da si mislio na GAC-1 ?

puRe 09-08-2005 10:45 AM

nisam radio sa GAC-1, ali znam da (sada vec stariji) TC Native Bundle ima veoma prost [za upotrebu] sidechainer...ako imas te pluginove, upotrebljava se na sledeci nacin...

1. TC Sidechain plugin na kick
2. TC Compressor-Deesser na bass i ukljucis key input na kompresoru...
3. To je to

Max 09-08-2005 02:55 PM

Slazem se .....cak je i tc kompresor potpuno ok za tu vrstu kompresije .... posto u drugim slucajevima i ne treba da radi ......

Ako si za dinamicki triger onda tc ...samo da se ukljuci kad treba da duckujes matricu .....

Ako sa za frekventni triger imas sonalksis dyn comp i dyn eq , pa napravi kompresiju na odredjenoj frekvenciji .......

Pozdrav

bezsmisla 09-08-2005 06:09 PM

fala,fala,fala...znaci moze sonalksis?!Nisam znao da moze sa njim jer ga nisam ni probao.Pa super sada sledi igranje sa Sonalksisom... :) pozdrav

Max 09-08-2005 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by bezsmisla
fala,fala,fala...znaci moze sonalksis?!Nisam znao da moze sa njim jer ga nisam ni probao.Pa super sada sledi igranje sa Sonalksisom... :) pozdrav

Nemoj da se zbunis ... ne moze side chain ..... nego je to multiband eq ili komp ...pa radi samo na odredjenoj frekvenciji ....zato sam rekao da ako hoces frekventni triger ...na tom istom kanalu , a ne da noga trigeruje bas
i sl .....

Za to ti preporucujem tc ...i to ti je super za ono sto ti hoces ....mozda nije moj kompresor da bi nesto bojio ili sl ...ali za ducking efekat potpuno radi posao

Tako da ti je moja preporuka tc .........

Pozdrav

bezsmisla 10-08-2005 02:13 AM

znam da tc moze to da radi,ali nisam probao sa njim.NIsta onda cu da probam kako rekoste...sa TC-jem ;) . pozdrav

SandRob 10-08-2005 07:36 AM

obicno koristin pulsarove kompresore za sidechain, jer svi imaju tu mogucnost, a u nuendu: dB-D dynamics processor.
bi san napravi uputstvo sa slicicama (trebalo bi potrazit po forumu), ali ti nece bit potrebno, jer na gornjem linku imas detaljno uputstvo za 'ducking' (to je ovo sto tebi treba) i za sinkronizirani 'gating'. :)

ne znan kako tc radi ali ovaj db ti ima 6 virtualnih kablova, sto znaci da po aranzmanu mozes napravit 6 ducking/gating konbinacija. :da:

All times are GMT +1. The time now is 06:44 PM.