|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Pro Member
|
![]()
Pricao sam sa Bogyjem pre neki dan... imam malo prostora 210x270. I tu mi treba sto manji (Bogy kaze da jos nije izmisljena farba za akustiku
![]() Predlozio mi je staklenu vunu od 10 cm sto mi smanjuje i onako mali prostor... Zidovi su rigips 16 cm punjeni sa staklenom vunom i piano akusticnim plocama. Na plafonu imam isto audio akusticne ploce koje sam imao i u studiju rade dobro.... Sta da radim ? ![]() Sent from my Note 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Senior Member
|
![]()
staklenu vunu? mislis na kamenu vunu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Pro Member
|
![]()
Da
Sent from my Note 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Pro Member
|
![]()
Sta je bolje kamena vuna ili azmofon...sta daje bolje rezultate a da je sto tanje?
Sent from my Note 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Pro Member
|
![]()
Znam da je skuplji pa sam mislio i da zbog toga radi bolje...
Sent from my Note 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
"Home studio" iz djecje sobe (sa absorberima od kamene vune) sam preselio u podrum.. Manji prostor, nizak, pod - plocice. Sve postavio i okacio; problem koji nisam imao u staroj sobi - boost na 70hz... E sad, prvo sto mi pada na pamet jest napravit od poda fo plafona bas trapove (superchunk?) u coskovima lijevo i desno od monitora. Mogu li bit siguran da ce to ubit mojih 70hz!? Da se ne bi desilo da ubije sve oko 70, a 70 da ne takne? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Member
|
![]()
Reci mi sta planiras da radis u toj prostoriji snimanje ili za miksanje?
kao prvo koliko ti velika prostorija sto nize prostorija sto losje da se nesto uspe da se odradi sto viselje sto bolje.A te bas trapove mora od poda do plafona ali ne samo leo i desno nego u sva 4 coska da bi se neki rezulat dobio.Ali najvaznije da se od prosotorije na pravi skiza i onda mora mrenje frekvecnije sa secijani program i mikrofon i pomocu diagrama se pravu akusticni elementi.A plocice na podu ni kako jer dobijes mnogo reflekcije tih plocica.Najbolje na podu da imas laminat ili ako nisi u mogucnost onda tepih neki tanak da nebi pokvario frekvenicje viske itd. Last edited by Nocni-Ekspres; 08-11-2013 at 08:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Member
|
![]() Quote:
Ugaoni bas trapovi jesu najefikasnije reshenje, al ne postoji pravilo da mora bar 4 il 8 ... I jedan bass trap daje neki rezultat. Shto vishe bass trapova to su i rezultati bolji. E sad u konkretno u ovom sluchaju 2 su verovatno nedovoljna da reshe problem. Plochice mogu biti pozeljnije od laminata i tepiha. Merenje nije obavezno al je pozeljno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |